Jump to content

Amulety. co sądzicie o...?

inez17

Recommended Posts

Chciałam sobie kupić

-amulet PROGNOSTIKON talizman starogrecki

-amulet PENTAGRAM talizman ochronny

-amulet ATLANTÓW talizman ochronny

-KRĄG RUNICZNY talizman

-KRĄG RUNICZNY talizman

Nigdy nie nosiłam żadnego amuletu. Ale od jakiegoś czasu czuję potrzebę, żeby mieć. Oglądałam i te pięć szczególnie mnie przyciągnęło. Dużo mi się podobało ale resztę odrzuciłam. Jak długo mam jeden nosić? Proszę o rady, żeby nie popełnić jakiegoś błędu...

Znaczy rozróżniam Amulet i Talizman, ale to skopiowałam prosto ze strony allegro i jakoś się nie zastanawiałam. Chodzi mi o amulet.

Mefi, zostaw to w wątku o amuletach i talizmanach... i tak nikt nie obalił teorii, że to jeden przedmiot z reguły.

Dobra jest ta książką Iwanov.

Inez zdecyduj się na początek na jeden czy dwa. Zastanów się w czym Ci mają pomóc. A może od razu zrób coś samemu, lepiej podziała :)

Sądzę, że wszystkie powyższe, są ok, ale też zależy do czego i do kogo. Korzystam teraz z połączenia pentagram+runy, kiedyś miałem pentagram+atlanci. Kumpel nosi prognostikon i runy i nie ma problemu.

Abracadarba to do odbija zaklęć? taki "trójkąt" jakby? Ochronny o ile dobrze kojarze, tu się nie wypowiem bo nie nosiłem.

Jak długo nosić? Ile chcesz..ja np swoich nie zdejmuje teraz już ze 3 miesiące. Ale atlantów zdejmowałem na noc. Niektóre zakładałem na krótko z jakichś konkretnych przyczyn. Tu nie ma reguły, robisz jak uważasz za słuszne(w granicach rozsądku i byleby nie szkodziło). Jeśli np założysz jakiś amulet i zacznie Cie boleć głowa na dłużej niż naście godzin to znaczy, że Ci szkodzi. Normalnie po założeniu ciało musi się przystosować i różne części ciała mogą boleć 2-3 godziny(ból głowy chyba najczęstrzy, dlatego o nim piszę). Lepiej kup w sklepie niż przez neta

Powodzenia w wyborze :)