inez17 Posted March 6, 2010 Share Posted March 6, 2010 Chciałam sobie kupić -amulet PROGNOSTIKON talizman starogrecki -amulet PENTAGRAM talizman ochronny -amulet ATLANTÓW talizman ochronny -KRĄG RUNICZNY talizman -KRĄG RUNICZNY talizman Nigdy nie nosiłam żadnego amuletu. Ale od jakiegoś czasu czuję potrzebę, żeby mieć. Oglądałam i te pięć szczególnie mnie przyciągnęło. Dużo mi się podobało ale resztę odrzuciłam. Jak długo mam jeden nosić? Proszę o rady, żeby nie popełnić jakiegoś błędu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
inez17 Posted March 6, 2010 Author Share Posted March 6, 2010 Ups. pomyliłam się. jeden krąg runiczny i ABRACADABRA Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mefi Posted March 6, 2010 Share Posted March 6, 2010 ups chyba bardziej się pomyliłaś niż sadzisz... amulet talizmanem ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Iwanov Posted March 6, 2010 Share Posted March 6, 2010 Talizman i amulet to 2 różne rzeczy.Polecam pozycje,sztuka tworzenia talizmanów Israela Regardie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
inez17 Posted March 6, 2010 Author Share Posted March 6, 2010 Znaczy rozróżniam Amulet i Talizman, ale to skopiowałam prosto ze strony allegro i jakoś się nie zastanawiałam. Chodzi mi o amulet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JanJensen Posted March 7, 2010 Share Posted March 7, 2010 Mefi, zostaw to w wątku o amuletach i talizmanach... i tak nikt nie obalił teorii, że to jeden przedmiot z reguły. Dobra jest ta książką Iwanov. Inez zdecyduj się na początek na jeden czy dwa. Zastanów się w czym Ci mają pomóc. A może od razu zrób coś samemu, lepiej podziała Sądzę, że wszystkie powyższe, są ok, ale też zależy do czego i do kogo. Korzystam teraz z połączenia pentagram+runy, kiedyś miałem pentagram+atlanci. Kumpel nosi prognostikon i runy i nie ma problemu. Abracadarba to do odbija zaklęć? taki "trójkąt" jakby? Ochronny o ile dobrze kojarze, tu się nie wypowiem bo nie nosiłem. Jak długo nosić? Ile chcesz..ja np swoich nie zdejmuje teraz już ze 3 miesiące. Ale atlantów zdejmowałem na noc. Niektóre zakładałem na krótko z jakichś konkretnych przyczyn. Tu nie ma reguły, robisz jak uważasz za słuszne(w granicach rozsądku i byleby nie szkodziło). Jeśli np założysz jakiś amulet i zacznie Cie boleć głowa na dłużej niż naście godzin to znaczy, że Ci szkodzi. Normalnie po założeniu ciało musi się przystosować i różne części ciała mogą boleć 2-3 godziny(ból głowy chyba najczęstrzy, dlatego o nim piszę). Lepiej kup w sklepie niż przez neta Powodzenia w wyborze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts