Jump to content

Świadomy sen

kam2

Recommended Posts

Witam szukam pomocy. Co jakiś czas mam świadome sny tylko niewiem o co w nich chodzi i obawiam się że może zwariowałam.

Otóż mam świadomość że śpie, że moje ciało to jest jakby klatka, co dziwne czuje ogromny strach czuje czyjąś obecność i wiem że ten ktoś jest bardzo zły. Czuje jak moja głowa jest bardzo ciężka a przy tym unosze się, słysze jakieś dziwne dzwięki, ten strach powoduje że chce się obudzić ale oczy są jakby zaklejone a rece ciężkie i po chwili sie budzę. To wszystko jest bardzo realistyczne i po tym wszystkim boje się zasnąć. Jest jeszcze jedna sprawa i pewnie pomyślicie sobie że jestem obłąkana ale dwa razy mi się przydarzyło w tych snach, że ten ktoś bardzo zły chce ze mną współżyć, niewiem co to wszystko znaczy i o co chodzi. To wszystko jest bardzo realistyczne nie myśle o tym nie przywołuje tych snów one same przychodzą. Proszę pomóżcie mi i niech ktoś powie co to wszystko znaczy.

Hmm, wygląda mi to na tzw. paraliż przysenny - takie zabezpieczenie ciała żebyśmy podczas snu nie chodzili ciałem fizycznym. Mówisz że ciało to jakby klatka - czyli nie mozesz się poruszać ? Słyszysz głosy, widzisz postacie? Jak najbardziej stawiam na paraliż przysenny. Najważniejsze aby nie wpadać w panikę bo może być jeszcze gorzej.(sam nie miałem takiego paraliżu, wiec mówie czysto teoretycznie - nie wiem jak to jest naprawde). Jeśli chcesz się z tego "wyrwać" to pomyśl np o dużym palcu u nogi i próbuj nim poruszyć - musisz sie skupic całkowicie na tym. Ale jesli potrafisz wytrzymać paraliż możesz przenieść się bezpośrednio do świata snów lub wyjść z ciała - OOBE.

wiecej informacji o tym zjawisku na wiki - Pora?enie przysenne ? Wikipedia, wolna encyklopedia

pozdro.

:) to ewidentnie paraliż senny, zblizony do oobe, Twoja świadomość przenosi się wówczas z ciała fizycznego do astralnego, stąd te huki, zgrzyty, piski - warstwa astralna jest pełna "brudów". Tu na forum jest temat dot. paraliżu sennego, poszukaj sobie, bo nie pamiętam w którym dziale. Jak nie znajdziesz, daj znac, ja Ci poszukam.

W każdym razie o swój stan psychiczny się nie martw.

Tylko świry są czegoś warte ;)

hehe.

Hmm, wygląda mi to na tzw. paraliż przysenny - takie zabezpieczenie ciała żebyśmy podczas snu nie chodzili ciałem fizycznym. Mówisz że ciało to jakby klatka - czyli nie mozesz się poruszać ? Słyszysz głosy, widzisz postacie? Jak najbardziej stawiam na paraliż przysenny. Najważniejsze aby nie wpadać w panikę bo może być jeszcze gorzej.(sam nie miałem takiego paraliżu, wiec mówie czysto teoretycznie - nie wiem jak to jest naprawde). Jeśli chcesz się z tego "wyrwać" to pomyśl np o dużym palcu u nogi i próbuj nim poruszyć - musisz sie skupic całkowicie na tym. Ale jesli potrafisz wytrzymać paraliż możesz przenieść się bezpośrednio do świata snów lub wyjść z ciała - OOBE.

wiecej informacji o tym zjawisku na wiki - Pora?enie przysenne ? Wikipedia, wolna encyklopedia

poz dro.[/QUie

To nie jest tak do końca że nie mogę sie poruszać bo czuje że unoszę się do góry i czuje ogromny strach i chce z tego powodu uciec. Czuje czyjąś obecność i ten ktoś jest zły i nawet ten ktoś 1 raz próbował ze mna współzyc widziałam posture tego kogoś a za drugim razem czułam jak to robi. I dlatego jest to dziwne czy ktos próbuje przez sen sie ze mna kontaktować ? Wszystko jest takie to realne czy ja zwariowałam? A dodam że ciało to klatka dlatego że chce się z niego wydostać a nie mogę, mam odczucie że unosze się do góry a zarazem mam ciężka głowe.

Edited by kam2

Czyż to nie jest to samo? :

...próbował ze mna współzyc...
...paraliżuje swoją ofiarę, czasem po to, by wykorzystać ją seksualnie...

:)

Co do tego unoszenia to być moze twoje ciało eteryczne się unosi i chce opuścić ciało fizyczne.

Tak jak pisałam, Twoja świadomość wychodzi z ciała i unosi się w świecie astralnym, w którym przebywają różne byty, także te o niższych częstotliwosciach, żywiących się strachem, bólem i lękiem. One uwielbiają Twój lęk.

Najlepszym sposobem jest przestać się bać. Spróbuj pokochać te postać, wybaczyć jej. Gdy kolejnym razem znajdziesz się w tym stanie, poczuj jak wypełnia Cię białe, zielone lub różowe światło, jak otacza się Cię kręgiem. Wyobraź sobie, że z Twojego serca płynie takie światło. Poczuj miłość a nie strach i NIE BÓJ SIĘ. Jeśli nie będziesz się bała, staniesz się nieatrakcyjna.

Spokój i miłość nie przyciagają takich bytów do siebie.

Czyż to nie jest to samo? :

:)

Co do tego unoszenia to być moze twoje ciało eteryczne się unosi i chce opuścić ciało fizyczne.

Jest jescze jedna sprawa otóż ja nigdy nie mialam do czynienia z astralem jedynie mój przyjaciel był tam i rozmawia z tamtymi istotami ja jedynie rozmawiam dzieki niemu i nic pozatym nigdy tam nie bylam i nigdy się w to nie "bawiłam " o co tu chodzi?

Z góry dziękuje za pomoc

Guest winteer

xmoon wspomniał o oobe - fakt - z jednego można przejść w drugie, ale jeśli Twój stan pozostał w sferze LD, to te sny mozesz od A do Z (przynajmniej zwykle) reżyserować wedle własnych upodobań lub wyobraźni.

Nie przytoczę teraz dokładnego cytatu, ale gdzieś czytałam, że paraliż senny może być efektem ubocznym wejścia w oobe (pomijając już czy to się udało czy nie) - sama nie starałam się tego doświadczyć więc nie będę się za nadto wymądrzać.

Jeśli Cie to urządza, to rozejrzyj się po tematach w tym dziale - możliwe że już ktoś miał podobny przypadek do Twojego