Sehnsucht Posted March 27, 2010 Share Posted March 27, 2010 (edited) ZAMKNIĘTE Dwa otwarte, widzę że dziewczyny wróciły - więc proszę bardzo: Kto gości u mnie w domu w ten weekend? - kim jest dla mnie ta osoba - dlaczego jest u mnie na weekend - standardowo: wiek, płeć, wygląd - charakteru nie określajcie -zamiast tego proszę o jedną bardzo charakterystyczną cechę Jak zwykle -jest coś nietypowego w tym ćwiczeniu, ciekawa jestem jak karty pewną sprawę, której jeszcze chyba w ćwiczeniach nie było pokażą -tyle tytułem podpowiedzi. Acha, ta osoba jest już w moim domu od wczoraj. Odpowiedź poniedziałek /wtorek. Powodzenia! Edited April 1, 2010 by Sehnsucht Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dezire3 Posted March 27, 2010 Share Posted March 27, 2010 Kim dla ciebie jest ta osoba? 6 monet-7 buław-przyjaciel możliwe że uczyłaś się z nią kiedyś,moze pomagała ci w zdobywaniu wiedzy Dlaczego jest u ciebie na weekend? Sprawiedliwośc-jakieś sprawy ma chyba do załatwienia urzędowe,możliwe że cos zaległego Płeć Królowa kielichów-kobieta Oczy Paz kielichów-niebieskie szare Włosy 4 mieczy-kasztanowe,rude..do ramion..napewno ciemne Ciało 9 mieczy-trudno powiedzieć,chyba wymeczone..moze jest po diecie albo chorobie Jedna bardzo charakterystyczna cecha charakteru 7 kielichów-marzycielka..może wrózka?bardzo uduchowiona kobieta..wizjonerka Oj nie wiem czy cos mi się dzis udało;( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arivo Posted March 27, 2010 Share Posted March 27, 2010 (edited) Kto gości u mnie w domu w ten weekend?Świat Na pewno ktoś z podróży, może z zagranicy..... - kim jest dla mnie ta osoba4 mieczy,Arcykapłan Ksiądz,Misjonarz,albo ktoś z głęboką duchowością.....po poważniej chorobie i rekonwalescencji....Może to ktoś kto Ci pomógł w zrozumieniu pewnych prawd????? znajomy albo przyjaciel....może kuzyn - dlaczego jest u mnie na weekendWisielec,5 denarówgłupia jestem:hmmm_na:...............może chodzi o jakieś sprawy finansowe,może ma komuś pomóc w biedzie,albo on jest biedny......jakaś stagnacja......hmmm nie możność wykonania ruchów..........może przyjechał do sanatorium i odwiedził was - standardowo: wiek Sprawiedliwość,dojrzały między 40 - parę i 50- parę płeć 7 mieczy ,mężczyzna wygląd 4 denarów może trochę bardziej zaokrąglony,ale raczej norma...... włosy krótkie brązowe,ciemne,ale mogą,też już być szpakowate.....oczy chyba piwne,mój siedzi.........może jest kaleką i jeździ na wózku???? - charakteru nie określajcie -zamiast tego proszę o jedną bardzo charakterystyczną cechę 2 monetnie wiem dlaczego mi się jednak z wózkiem inwalidzkim kojarzy......na pewno lipa...... Jak zwykle -jest coś nietypowego w tym ćwiczeniu, ciekawa jestem jak karty pewną sprawę, której jeszcze chyba w ćwiczeniach nie było pokażą -tyle tytułem podpowiedzi. Acha, ta osoba jest już w moim domu od wczoraj. Edited March 27, 2010 by Arivo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
olkacool Posted March 27, 2010 Share Posted March 27, 2010 Kto gości u mnie w domu w ten weekend? kim jest dla mnie ta osoba 2 Buław Kapłanka Ktoś bardzo Ci bliski duchowo, wspiera Cię, zawsze możesz liczyć na tę osobę, jak dla mnie przyjaciółka, może ciut starsza niż Ty, ewentualnie mama dlaczego jest u mnie na weekend Królowa Monet 6 kielichów Odwiedza Cię bo jest przejazdem albo się stęskniła, być może jakaś okazja się nadarzyła, ta 6 kielichów to może wspólne wspominanie, miłe spędzanie czasu, może jakaś impreza wiek Umiarkowanie Twoja równolatka płeć Sprawiedliwość kobieta wygląd 7 Buław 5 Buław wysportowana, silne ciało, może gimnastykuje się, albo jakiś sport uprawia. jedną bardzo charakterystyczną cechę 3 Buław zna języki, sporo podróżuje, może wróży jak my tak też mi się kojarzy, albo jest autorytetem dla Ciebie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fay.Attlee Posted March 28, 2010 Share Posted March 28, 2010 Też spróbuję W końcu trzeba ćwiczyć... Kim jest ta osoba dla Ciebie? Rycerz Kielichów Lubisz tą osobę, uważasz ją za kogoś bardzo wrażliwego, uczuciowego. Dlaczego jest u Ciebie na weekend? Królowa Mieczy + dociągnęłam Czwórkę Mieczy Ta osoba zmaga się chyba z jakimś problemem, coś sprawiło, że zamknęła się w sobie. Przyjechała poradzić się, poprosić o pomoc. Płeć? Ósemka Mieczy Kobieta. Wiek? Siódemka Kielichów Raczej młoda osoba. Wygląd? Gwiazda. Jakaś bardzo piękna kobieta. Ktoś o nieprzeciętnej urodzie. Jakaś jedna cecha charakteru? As Monet Tu miałam trochę trudności z interpretacją... Jest to raczej osoba starająca się zachować optymizm w każdej sytuacji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mlodzia Posted March 28, 2010 Share Posted March 28, 2010 Ja też spróbuje: Kim jest dla Ciebie- autorytet, silna więź między wami, rodzina, może babcia- Pustelnik, 2 Puch., Moc Dlaczego przyjechała- coś Ci zaproponowała, miałaś się zastanowić, podjąć decyzję- Król Kijów, 7 Monet Wiek- starsza , ok. 70 lat- 7 Mieczy Płeć- kobieta- 7 Puch. Wygląd- problemy z nogami, może chodzi o kulach, szczupła, ciemna blondynka- Wisielec, Królowa Monet, Śmierć Cecha charakterystyczna- niepoprawna optymistka- Słońce Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sehnsucht Posted March 29, 2010 Author Share Posted March 29, 2010 Zaczekam jeszcze do jutra, może ktoś jeszcze się dołączy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katamaradze Posted March 30, 2010 Share Posted March 30, 2010 Kim jest dla Ciebie ta osoba: Paź buław, Rycerz KIelichów, II Buław - sfery uczuć nie dotyczy bezpośrednio, bynajmniej tych silnych, raczej taka surowa i powściągliwa jest ta osoba więc, myślę, że podchodzisz do tej wizyty bezemocjonalnie, nie przywiozła ze sobą żadnych zmian i nie przygotowywałaś się jakoś specjalnie na jej wizytę Dlaczego jest u Ciebie na weekend - VI denarów, Zmartwychwstanie, Vdenarów - Osoba serdeczna lecz powściągliwa, możliwe, że zamknięta w sobie, nie przyjechała by Cię wesprzeć, ani prosić o duchowe wsparcie, Ty go raczej tez nie otrzymasz, przyjechała bo chodzi o pieniądze, w zasadzie to na końcu się dowiedziałaś, że miała interes. kojarzą mi się tu długi, albo trudna sytuacja finansowa. Wiek: Rycerz Denarów - nic mi nie mówi, więc, Siła,- myślę, że to osoba młoda jeszcze, niedoświadczona, ucząca się, Płeć - V denarów, Król buław, Paź Denarów - mężczyzna, jakiś trochę zniewieściały chyba, ciągle coś mu nie idzie, zapatrzony w jakieś nierealne ideały, brak mu siły i stabilności Włosy - Kapłan - brązowe, zwraca na nie uwagę najbardziej i układa z pietyzmem, taki wicherek na głowie ma a potem stawia na żel. Oczy - VII kielichów - szare - piwne Budowa ciała - IX kielichów, II kielichów - szczupły, chudy nosek, kanciasta szczęka, lecz delikatne rysy twarzy, takie dziecięce, Coś charakterystycznego - Kochankowie, VII buław, Kapłanka, Paź Mieczy - ma coś na ciele i bardzo nie lubi jak ludzie zwracają mu na to uwagę, być może problem dotyczy całego ciała i jest to związane ze sfera umysłową co się uwidacznia na zewnątrz, bardziej jednak stawiam na bliznę na czole, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sehnsucht Posted March 31, 2010 Author Share Posted March 31, 2010 odpowiedź dzisiaj po południu, muszę mieć chwilkę na jej przygotowanie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Dharma Posted March 31, 2010 Share Posted March 31, 2010 Kto gości u mnie w domu w ten weekend? - kim jest dla mnie ta osoba 10 buław, 2 buław osoba zapracowana, może ktoś z pracy twojej ktoś kto budzi w Tobie respekt Może szef kierownik jakis haha - dlaczego jest u mnie na weekend Smierć, Krol mieczy raczej nie bylo tam smierci, ale może hmm pożegnac się? jej albo zaproponowac Ci jakies nowe warunki.. cos nowego - standardowo: wiek, płeć, wygląd słońce 3 kielichy... stawiam na kobietę, młoda, 25, 36 lat, młodo wyglądająca, uśmiechnięta, piękna kręcone ma włosy? - charakteru nie określajcie -zamiast tego proszę o jedną bardzo charakterystyczną cechę jakiś specyficzny sposób ubierania się, może bardzo elegancko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tulip Posted March 31, 2010 Share Posted March 31, 2010 Radosny i serdeczny, konstruktywny, elegancki Ojciec o kasztanowych włosach (57l.) i przykładający mniej wagi do wyglądu, miły i spełniony Dziadek o 'srebrnych włosach' (75l.) są u Ciebie by Cię "umocnić" w decyzji jaką podjęłaś poprzeć Twoje plany i decyzje. Powodzenia na nowej drodze Sehnsucht :ok_na: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sehnsucht Posted March 31, 2010 Author Share Posted March 31, 2010 Ćwiczenie było wbrew pozorom trudne, zaraz przeczytacie dlaczego - tym bardziej dziękuję DezireKim dla ciebie jest ta osoba? 6 monet-7 buław-przyjaciel możliwe że uczyłaś się z nią kiedyś,moze pomagała ci w zdobywaniu wiedzy Dlaczego jest u ciebie na weekend?Sprawiedliwośc-jakieś sprawy ma chyba do załatwienia urzędowe,możliwe że cos zaległego Płeć-Królowa kielichów-kobieta Oczy-Paz kielichów-niebieskie szare Włosy 4 mieczy-kasztanowe,rude..do ramion..napewno ciemne Ciało 9 mieczy-trudno powiedzieć,chyba wymeczone..moze jest po diecie albo chorobie Jedna bardzo charakterystyczna cecha charakteru 7 kielichów-marzycielka..może wrózka?bardzo uduchowiona kobieta..wizjonerka ArivoNa pewno ktoś z podróży, może z zagranicy..... -niestety, mieszkamy w tym samym mieście - kim jest dla mnie ta osoba4 mieczy,Arcykapłan Ksiądz,Misjonarz,albo ktoś z głęboką duchowością.....po poważniej chorobie i rekonwalescencji....Może to ktoś kto Ci pomógł w zrozumieniu pewnych prawd????? znajomy albo przyjaciel....może kuzyn -i ta choroba nie bez powodu się pokazała - dlaczego jest u mnie na weekendWisielec,5 denarówgłupia jestem...............może chodzi o jakieś sprawy finansowe,może ma komuś pomóc w biedzie,albo on jest biedny......jakaś stagnacja......hmmm nie możność wykonania ruchów..........może przyjechał do sanatorium i odwiedził was - standardowo: wiek Sprawiedliwość,dojrzały między 40 - parę i 50- parę płeć 7 mieczy ,mężczyzna wygląd 4 denarów może trochę bardziej zaokrąglony,ale raczej norma...... włosy krótkie brązowe,ciemne,ale mogą,też już być szpakowate.....oczy chyba piwne,mój siedzi.........może jest kaleką i jeździ na wózku???? -w penym sensie tak też można niepełnosprawność określic - charakteru nie określajcie -zamiast tego proszę o jedną bardzo charakterystyczną cechę 2 monetnie wiem dlaczego mi się jednak z wózkiem inwalidzkim kojarzy -inwalidztwo jakby nie patrzeć, lecz nie fizyczne upośledzenie czysto Olakim jest dla mnie ta osoba 2 Buław Kapłanka Ktoś bardzo Ci bliski duchowo, wspiera Cię, zawsze możesz liczyć na tę osobę, jak dla mnie przyjaciółka, może ciut starsza niż Ty, ewentualnie mama dlaczego jest u mnie na weekend Królowa Monet 6 kielichów Odwiedza Cię bo jest przejazdem albo się stęskniła, być może jakaś okazja się nadarzyła, ta 6 kielichów to może wspólne wspominanie, miłe spędzanie czasu, może jakaś impreza wiek Umiarkowanie Twoja równolatka płeć Sprawiedliwość kobieta wygląd 7 Buław 5 Buław wysportowana, silne ciało, może gimnastykuje się, albo jakiś sport uprawia. jedną bardzo charakterystyczną cechę 3 Buław zna języki, sporo podróżuje, może wróży jak my tak też mi się kojarzy, albo jest autorytetem dla Ciebie Fay AttleeKim jest ta osoba dla Ciebie? Rycerz Kielichów Lubisz tą osobę, uważasz ją za kogoś bardzo wrażliwego, uczuciowego Dlaczego jest u Ciebie na weekend? Królowa Mieczy + dociągnęłam Czwórkę Mieczy Ta osoba zmaga się chyba z jakimś problemem, coś sprawiło, że zamknęła się w sobie. Przyjechała poradzić się, poprosić o pomoc. Płeć? Ósemka Mieczy Kobieta. Wiek? Siódemka Kielichów Raczej młoda osoba. Wygląd? Gwiazda. Jakaś bardzo piękna kobieta. Ktoś o nieprzeciętnej urodzie. Jakaś jedna cecha charakteru? As Monet Tu miałam trochę trudności z interpretacją... Jest to raczej osoba starająca się zachować optymizm w każdej sytuacji. -nie o charakter chodził, stąd może ta trudność młodziaKim jest dla Ciebie- autorytet, silna więź między wami, rodzina, może babcia- Pustelnik, 2 Puch., Moc Dlaczego przyjechała- coś Ci zaproponowała, miałaś się zastanowić, podjąć decyzję- Król Kijów, 7 Monet Wiek- starsza , ok. 70 lat- 7 Mieczy Płeć- kobieta- 7 Puch. Wygląd- problemy z nogami, może chodzi o kulach, szczupła, ciemna blondynka- Wisielec, Królowa Monet, Śmierć Cecha charakterystyczna- niepoprawna optymistka- Słońce KatamaradzeKim jest dla Ciebie ta osoba: Paź buław, Rycerz KIelichów, II Buław - sfery uczuć nie dotyczy bezpośrednio, bynajmniej tych silnych, raczej taka surowa i powściągliwa jest ta osoba więc, myślę, że podchodzisz do tej wizyty bezemocjonalnie, nie przywiozła ze sobą żadnych zmian i nie przygotowywałaś się jakoś specjalnie na jej wizytę Dlaczego jest u Ciebie na weekend - VI denarów, Zmartwychwstanie, Vdenarów - Osoba serdeczna lecz powściągliwa, możliwe, że zamknięta w sobie, nie przyjechała by Cię wesprzeć, ani prosić o duchowe wsparcie, Ty go raczej tez nie otrzymasz, przyjechała bo chodzi o pieniądze, w zasadzie to na końcu się dowiedziałaś, że miała interes. kojarzą mi się tu długi, albo trudna sytuacja finansowa. Wiek: Rycerz Denarów - nic mi nie mówi, więc, Siła,- myślę, że to osoba młoda jeszcze, niedoświadczona, ucząca się, Płeć - V denarów, Król buław, Paź Denarów - mężczyzna, jakiś trochę zniewieściały chyba, ciągle coś mu nie idzie, zapatrzony w jakieś nierealne ideały, brak mu siły i stabilności Włosy - Kapłan - brązowe, zwraca na nie uwagę najbardziej i układa z pietyzmem, taki wicherek na głowie ma a potem stawia na żel. Oczy - VII kielichów - szare - piwne Budowa ciała - IX kielichów, II kielichów - szczupły, chudy nosek, kanciasta szczęka, lecz delikatne rysy twarzy, takie dziecięce, Coś charakterystycznego - Kochankowie, VII buław, Kapłanka, Paź Mieczy - ma coś na ciele i bardzo nie lubi jak ludzie zwracają mu na to uwagę, być może problem dotyczy całego ciała i jest to związane ze sfera umysłową co się uwidacznia na zewnątrz, bardziej jednak stawiam na bliznę na czole, -jestem pod OGROMNYM wrażeniem!!! DharmaKto gości u mnie w domu w ten weekend? - kim jest dla mnie ta osoba 10 buław, 2 buław -osoba zapracowana, może ktoś z pracy twojej ktoś kto budzi w Tobie respekt Może szef kierownik jakis haha - dlaczego jest u mnie na weekend-Smierć, Krol mieczy-raczej nie bylo tam smierci, ale może hmm pożegnac się? jej albo zaproponowac Ci jakies nowe warunki.. cos nowego - standardowo: wiek, płeć, wygląd-słońce 3 kielichy...-stawiam na kobietę, młoda, 25, 36 lat, młodo wyglądająca, uśmiechnięta, piękna kręcone ma włosy? - charakteru nie określajcie -zamiast tego proszę o jedną bardzo charakterystyczną cechę jakiś specyficzny sposób ubierania się, może bardzo elegancko TulipRadosny i serdeczny, konstruktywny, elegancki Ojciec o kasztanowych włosach (57l.) i przykładający mniej wagi do wyglądu, miły i spełniony Dziadek o 'srebrnych włosach' (75l.) są u Ciebie by Cię "umocnić" w decyzji jaką podjęłaś poprzeć Twoje plany i decyzje. no i płeć trafiona Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sehnsucht Posted March 31, 2010 Author Share Posted March 31, 2010 (edited) A oto i odpowiedź: Kto gości u mnie w domu w ten weekend? - kim jest dla mnie ta osoba - mój młodszy brat - dlaczego jest u mnie na weekend - moja mama wyjechała na weekend poza miasto i ktoś musiał się nim zaopiekować - standardowo: wiek, płeć, wygląd - 13 lat, chłopiec oczywiście, średniego wzrostu, krępa budowa ciała, brązowe włosy w wiecznym nieładzie, krótkie ale nie na jeżyka, brązowe /piwne oczy - charakteru nie określajcie -zamiast tego proszę o jedną bardzo charakterystyczną cechę - Zespół Downa I właśnie ciekawa byłam jak upośledzenie umysłowe, które odzwierciedla się także w charakterystycznym wyglądzie karty Wam pokażą... Zasłużony punkcik dla Katamaradze , buziaki dla reszty (nie mogę teraz dać punktu, zapamiętam i jak będę mogła to dodam) Edited March 31, 2010 by Sehnsucht Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mlodzia Posted March 31, 2010 Share Posted March 31, 2010 Katamaradze- ogromne brawa )))) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tulip Posted March 31, 2010 Share Posted March 31, 2010 Dzięki temu tematowi uświadamiam sobie ileż jeszcze jest przede mną nauki... Mm... ileż pięknych lekcji jeszcze przyjmę.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katamaradze Posted March 31, 2010 Share Posted March 31, 2010 muahhh:zacieszacz: ale jak to w życiu tak i w kartach, ma się dobre i złe rozkłady dla Sehnsucht za fajne ćwiczonko i dla wszystkich buziale 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Dharma Posted March 31, 2010 Share Posted March 31, 2010 gratuluje!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fay.Attlee Posted March 31, 2010 Share Posted March 31, 2010 gratuluję Katamaradze! )) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arivo Posted March 31, 2010 Share Posted March 31, 2010 Gratulacje Katamaradze:kwiatek:No tak źle nie było.......a myślałam,że będzie totalna lipa......... Dzięki Sehnsucht,fajne ćwiczenie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
olkacool Posted April 1, 2010 Share Posted April 1, 2010 Ćwiczenie jak najbardziej ciekawe! Gratulacje dla Katamaradze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dezire3 Posted April 1, 2010 Share Posted April 1, 2010 Gratulację Katamaradze;) i pozostałym dziewuszką bo duzo miałyście trafień Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts