werona Napisano 30 Marca 2010 Napisano 30 Marca 2010 Spytałam kart kiedy spotkam się z pewnym panem... Wyciągnęłam 25 Pierścionek Podstawowe znaczenie czasu: ciągle, na okrągło, ok. 7 lat, na wieczność I co??? Kiedy??? Bo dla mnie to oznacza, że będziemy ciągle się spotykać, na okrągło czyli bez przerwy ale jak mam zinterpretować kiedy się spotkamy??? Potrzebuję Waszej pomocy!!! Cytuj
werona Napisano 31 Marca 2010 Autor Napisano 31 Marca 2010 Dzięki Seid a nie podałbyś swojego sposobu też do innych kart? bo ten z którego ja korzystam to czasem tak właśnie dziwnie wygląda... Założyłam wątek http://www.ezoforum.pl/karty-lenormand/25019-czas-w-kartach-lenormand.html#post206081 i jak miałbyś czas i ochotę to mógłbyś tak dopisać te, z których korzystasz i które się sprawdzają Cytuj
Alicja_Alicja Napisano 1 Kwietnia 2010 Napisano 1 Kwietnia 2010 lub mozna rowniez tak stosowac czas w lenormandach : karty od 1 -7 lata 8- 20 miesiace 21-36 dni czyli pierscionek wskazywal by na 25 dni , wiec okolo miesiaca Cytuj
werona Napisano 1 Kwietnia 2010 Autor Napisano 1 Kwietnia 2010 lub mozna rowniez tak stosowac czas w lenormandach :karty od 1 -7 lata 8- 20 miesiace 21-36 dni czyli pierscionek wskazywal by na 25 dni , wiec okolo miesiaca Fajny ten sposób liczenia latami, miesiącami i dniami... łatwo policzyć i zapamiętać Cytuj
werona Napisano 25 Kwietnia 2010 Autor Napisano 25 Kwietnia 2010 Spotkałam się z panem 20 kwietnia. To jakby liczyć od dnia pytania 21 dni... to biorąc pod uwagę Pierścionek - czas 25 dni, to wychodzi 4 dni różnicy. Jak dla mnie to żadna różnica przy określaniu czasu z kart... Cytuj
werona Napisano 25 Kwietnia 2010 Autor Napisano 25 Kwietnia 2010 To ponowiłam pytanie - kiedy tym razem spotkam się z panem X. Otrzymałam 11 Rózgi. Wg sposobu Ali, który w przypadku Pierścionka sprawdził się idealnie, 11 miesięcy... Wg innego schematu - 2 lata lub listopad czasem zima Hmmm, sama jestem ciekawa bo taki długi czas przerwy w spotkaniach jest mało prawdopodobny... Cytuj
werona Napisano 26 Kwietnia 2010 Autor Napisano 26 Kwietnia 2010 werona wg systemu, którego ja używam Rózgi to 3 miesiące albo okres letni. W tym wypadku od kwietnia 3 mce to czerwiec więc by pasowało. Ooo, to już bliżej... zapisuję sobie ten czas i napiszę kiedy doszło do spotkania. Dzięki Cytuj
werona Napisano 26 Kwietnia 2010 Autor Napisano 26 Kwietnia 2010 Daj znać, bo sam jestem ciekaw.Ostatnio prognozowaliśmy miesiąc/25 dni. Wyszło 21 dni czyli sprawdzalność moim zdaniem niezła Dokładnie. Moim zdaniem też dlatego testuję czas w Lenormand dalej Testuję go jeszcze na innych pytaniach tylko nie wszystko wrzucam na ezo Cytuj
Alicja_Alicja Napisano 26 Kwietnia 2010 Napisano 26 Kwietnia 2010 Hej wam witajcie z tym czasem radze wszystkie opcje dla ciebie Werona ktore znasz , wybrac jedna na okreslanie czasu i korzystac z tej jednej bo wiadomo dla jednego np bocian bedzie wiosna dla innego jesiena dla mnie bedzie to 18 miesiecy dla innego dni /lata pozdrawiam Cytuj
werona Napisano 26 Kwietnia 2010 Autor Napisano 26 Kwietnia 2010 Swoja drogą myślę, że warto założyć oddzielny wątek na takie "badania".Być może uda nam się wypracować jakiś własny system określania czasu. Już dawno założyłam wątek czas w kartach Lenormad. Tylko poza Alą nikt ze mną tam nie gada Dlatego ćwiczę na sobie i na najbliższych "króliczkach" Cytuj
werona Napisano 26 Kwietnia 2010 Autor Napisano 26 Kwietnia 2010 Hej wam witajcie z tym czasem radze wszystkie opcje dla ciebie Werona ktore znasz , wybrac jedna na okreslanie czasu i korzystac z tej jednej bo wiadomo dla jednego np bocian bedzie wiosna dla innego jesiena dla mnie bedzie to 18 miesiecy dla innego dni /lata pozdrawiam pewnie masz rację... ale póki co chcę sobie popatrzeć jak te karty sprawdzają się w moim pytaniach o czas... Cytuj
werona Napisano 26 Czerwca 2010 Autor Napisano 26 Czerwca 2010 (edytowane) werona wg systemu, którego ja używam Rózgi to 3 miesiące albo okres letni. W tym wypadku od kwietnia 3 mce to czerwiec więc by pasowało. No i Twój czas się sprawdził... do spotkania doszło 25 czerwca, więc Rózgi wyszły na 3 miesiąc kalendarzowe a pełne 2 bo pytanie 25.04 a wydarzenie 25.06 nastąpiło... Edytowane 26 Czerwca 2010 przez werona Cytuj
werona Napisano 26 Czerwca 2010 Autor Napisano 26 Czerwca 2010 To kolejne pytanie kiedy się spotkamy? 3 Statek i znów 2 systemy mało prawdopodobne: - w przeciągu 3 lat, - dłuższy czas, dłuższy okres czasu nie ma takiej opcji żeby taki czas był realny... Cytuj
werona Napisano 28 Czerwca 2010 Autor Napisano 28 Czerwca 2010 To kolejne pytanie kiedy się spotkamy? 3 Statek i znów 2 systemy mało prawdopodobne: - w przeciągu 3 lat, - dłuższy czas, dłuższy okres czasu nie ma takiej opcji żeby taki czas był realny... To wygląda że to będzie 3 dni, bo spotkanie ma być jutro Cytuj
Tęcza Napisano 11 Lipca 2010 Napisano 11 Lipca 2010 Statek w pytaniu o spotkanie to wychodzi szybko to kwestia dni czas dlatego - 3 statek jest ruchomy czas. Cytuj
werona Napisano 11 Lipca 2010 Autor Napisano 11 Lipca 2010 Statek w pytaniu o spotkanie to wychodzi szybko to kwestia dni czas dlatego - 3 statek jest ruchomy czas. Że szybko to wiem ze swojego pytania, bo w większości opracowań czas jest wskazany jako 3 lata... Cytuj
Tęcza Napisano 11 Lipca 2010 Napisano 11 Lipca 2010 (edytowane) Ja na statek daje czas szybki jeżeli wyjdzie w odpowiedzi na sprawy bieżące , bo wiadomo że na spotkanie 3lata ktoś nie będzie czekał tylko się określi to zależy od pytania i okoliczności. Edytowane 11 Lipca 2010 przez Tęcza Cytuj
werona Napisano 11 Lipca 2010 Autor Napisano 11 Lipca 2010 Ja na statek daje czas szybki jeżeli wyjdzie w odpowiedzi na sprawy bieżące , bo wiadomo że na spotkanie 3lata ktoś nie będzie czekał tylko się określi to zależy od pytania i okoliczności. Kochana, swego czasu na spotkanie z jednym panem czekałam 1,5 roku A tak poważnie, to swego czasu założyłam wątek o czasie w tych kartach. Fajnie byłoby gdybyś umieściła Tobie znane określenia na czas Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi