Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Spytałam kart kiedy spotkam się z pewnym panem...

Wyciągnęłam 25 Pierścionek

Podstawowe znaczenie czasu: ciągle, na okrągło, ok. 7 lat, na wieczność

I co??? Kiedy??? Bo dla mnie to oznacza, że będziemy ciągle się spotykać, na okrągło czyli bez przerwy ale jak mam zinterpretować kiedy się spotkamy???

Potrzebuję Waszej pomocy!!!

Napisano

lub mozna rowniez tak stosowac czas w lenormandach :

karty od 1 -7 lata

8- 20 miesiace

21-36 dni

czyli pierscionek wskazywal by na 25 dni , wiec okolo miesiaca

Napisano
lub mozna rowniez tak stosowac czas w lenormandach :

karty od 1 -7 lata

8- 20 miesiace

21-36 dni

czyli pierscionek wskazywal by na 25 dni , wiec okolo miesiaca

Fajny ten sposób liczenia latami, miesiącami i dniami... łatwo policzyć i zapamiętać :usmiech:

• 4 tygodnie później...
Napisano

Spotkałam się z panem 20 kwietnia.

To jakby liczyć od dnia pytania 21 dni... to biorąc pod uwagę Pierścionek - czas 25 dni, to wychodzi 4 dni różnicy. Jak dla mnie to żadna różnica przy określaniu czasu z kart...

Napisano

To ponowiłam pytanie - kiedy tym razem spotkam się z panem X.

Otrzymałam 11 Rózgi.

Wg sposobu Ali, który w przypadku Pierścionka sprawdził się idealnie, 11 miesięcy...

Wg innego schematu - 2 lata lub listopad czasem zima

Hmmm, sama jestem ciekawa bo taki długi czas przerwy w spotkaniach jest mało prawdopodobny...

Napisano
werona wg systemu, którego ja używam Rózgi to 3 miesiące albo okres letni. W tym wypadku od kwietnia 3 mce to czerwiec więc by pasowało.

Ooo, to już bliżej... zapisuję sobie ten czas i napiszę kiedy doszło do spotkania.

Dzięki :bukiet:

Napisano
Daj znać, bo sam jestem ciekaw.

Ostatnio prognozowaliśmy miesiąc/25 dni. Wyszło 21 dni czyli sprawdzalność moim zdaniem niezła :)

Dokładnie. Moim zdaniem też dlatego testuję czas w Lenormand dalej ;)

Testuję go jeszcze na innych pytaniach tylko nie wszystko wrzucam na ezo :usmiech:

Napisano

Hej wam witajcie :)

z tym czasem radze wszystkie opcje dla ciebie Werona ktore znasz , wybrac jedna na okreslanie czasu

i korzystac z tej jednej

bo wiadomo

dla jednego np bocian bedzie wiosna dla innego jesiena

dla mnie bedzie to 18 miesiecy dla innego dni /lata :)

pozdrawiam :)

Napisano
Swoja drogą myślę, że warto założyć oddzielny wątek na takie "badania".

Być może uda nam się wypracować jakiś własny system określania czasu.

Już dawno założyłam wątek czas w kartach Lenormad.

Tylko poza Alą nikt ze mną tam nie gada :lol:

Dlatego ćwiczę na sobie i na najbliższych "króliczkach" :lol:

Napisano
Hej wam witajcie :)

z tym czasem radze wszystkie opcje dla ciebie Werona ktore znasz , wybrac jedna na okreslanie czasu

i korzystac z tej jednej

bo wiadomo

dla jednego np bocian bedzie wiosna dla innego jesiena

dla mnie bedzie to 18 miesiecy dla innego dni /lata :)

pozdrawiam :)

pewnie masz rację... ale póki co chcę sobie popatrzeć jak te karty sprawdzają się w moim pytaniach o czas...

• 2 miesiące temu...
Napisano (edytowane)
werona wg systemu, którego ja używam Rózgi to 3 miesiące albo okres letni. W tym wypadku od kwietnia 3 mce to czerwiec więc by pasowało.

No i Twój czas się sprawdził... do spotkania doszło 25 czerwca, więc Rózgi wyszły na 3 miesiąc kalendarzowe a pełne 2 bo pytanie 25.04 a wydarzenie 25.06 nastąpiło...

Edytowane przez werona
Napisano

To kolejne pytanie kiedy się spotkamy?

3 Statek

i znów 2 systemy mało prawdopodobne:

- w przeciągu 3 lat,

- dłuższy czas, dłuższy okres czasu

nie ma takiej opcji żeby taki czas był realny...

Napisano
To kolejne pytanie kiedy się spotkamy?

3 Statek

i znów 2 systemy mało prawdopodobne:

- w przeciągu 3 lat,

- dłuższy czas, dłuższy okres czasu

nie ma takiej opcji żeby taki czas był realny...

To wygląda że to będzie 3 dni, bo spotkanie ma być jutro :usmiech:

• 2 tygodnie później...
Napisano

Statek w pytaniu o spotkanie to wychodzi szybko to kwestia dni czas dlatego - 3 statek jest ruchomy czas.

Napisano
Statek w pytaniu o spotkanie to wychodzi szybko to kwestia dni czas dlatego - 3 statek jest ruchomy czas.

Że szybko to wiem ze swojego pytania, bo w większości opracowań czas jest wskazany jako 3 lata...

Napisano (edytowane)

Ja na statek daje czas szybki jeżeli wyjdzie w odpowiedzi na sprawy bieżące , bo wiadomo że na spotkanie 3lata ktoś nie będzie czekał tylko się określi to zależy od pytania i okoliczności.

Edytowane przez Tęcza
Napisano
Ja na statek daje czas szybki jeżeli wyjdzie w odpowiedzi na sprawy bieżące , bo wiadomo że na spotkanie 3lata ktoś nie będzie czekał tylko się określi to zależy od pytania i okoliczności.

Kochana, swego czasu na spotkanie z jednym panem czekałam 1,5 roku :usmiech:

A tak poważnie, to swego czasu założyłam wątek o czasie w tych kartach. Fajnie byłoby gdybyś umieściła Tobie znane określenia na czas :usmiech: