Pasquallo Posted March 31, 2010 Share Posted March 31, 2010 Pracowałem ostatnio trochę nad tym, żeby spróbować wywołać świadomy sen i pojawił się bardzo dziwny efekt. Już od jakiegoś tygodnia, doskonale pamiętam swoje sny, przypominają mi się w ciągu całego dnia, ale co najlepsze, są długie i całą noc śnię o tym samym, a rano praktycznie codziennie, kiedy się budzę, a potem w niedługim czasie- nawet po kilku minutach spędzonych w łazience i ponownym położeniu się na łóżku, sen który miałem wcześniej trwa dalej. Mogę go sobie dokończyć. To jest mimowolne. Moje pytanie: czy takie doznania zbliżają mnie do LD czy to nie ma nic wspólnego ze świadomym śnieniem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Page Posted March 31, 2010 Share Posted March 31, 2010 ale czy podczas snu jesteś świadomy tego, że śnisz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pasquallo Posted March 31, 2010 Author Share Posted March 31, 2010 no właśnie wydaje się, że jestem świadomy, ale nic nie mogę zrobić. Wiem, że to sen, tyle, że dzieje się to wszystko jakby poza mną... nie mam wpływu, nie mogę wybierać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Page Posted April 1, 2010 Share Posted April 1, 2010 To jesteś na dobrej drodze Po prostu musisz trochę poćwiczyć w tych snach siłę swojej woli, bo to że masz je tak często i bez problemu je kończysz jak się znowu położysz to już naprawdę baaardzo dużo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts