Skocz do zawartości

Sprawa sądowa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Moja mama ma 15.04 sprawę sądową przeciwko ZUS o kasę. Swego czasu spytałam kart

Z jakim wynikiem zakończy się sprawa w sądzie dla mamy?

21 Góry+13 Dziecko+16 Gwiazdy=14 Lis

34 Ryby+29 Pani

27 List

Góry+Dziecko to jakby blokada zmian, ale Dziecko+Gwiazdy daje początek dobrego okresu, pomyślność czyli mam wrażenie że ma szanse wygrać tę sprawę...

Z ukrytych moim zdaniem dostanie te pieniądze a wyrok/decyzja przyjdzie pocztą.

Pomóżcie, bo może ja myślę roszczeniowo... :usmiech:

Napisano

Z tym Lisem na końcu to tak pomyślałam sobie, że na tej sprawie będzie musiała udowodnić że nie oszukuje i że ta kasa jej się należy... wiadomo, ZUS zawsze uważa że wszyscy są zdrowi, więc każdy potencjalnie jest uznawany za oszusta... ale też może być tak, że nie dostanie tyle na ile liczy i poczuje się oszukana... sama nie wiem...

W sumie z tych ukrytych wychodzą pieniądze a w jej sytuacji ile by to nie było to będzie COŚ :usmiech:

Napisano

21 Góry+13 Dziecko+16 Gwiazdy=14 Lis

34 Ryby+29 Pani

27 List

Tu moze wskazywac ze sprawa potrwa wiecej niz jeden raz , ociaganie , ten lis -- kazdy wie jak to z tymi zusami itp jest

dla nich kazdy jest oszustem chce wyludzic itd

ale lis to osoba madra , wiec by twoja mama sie nie poddawala , by madre kroki robila w tej sprawie , i nie watpila , choc beda ja chcieli przechytrzyc

tu nie mozna dokladnie okreslic czy wygra badz nie , na koncu otrzyma wiadomosc ile jej sie przynalezy , pieniadze jakies dostanie

powodzenia

Napisano

Dziękuję Kochani :bukiet:

Napiszę jak się sprawdził ten rozkład.

• 2 tygodnie później...
Napisano

No i mieliście rację... sprawa została odroczona do lipca.

Sąd zadecydował, że lekarze specjaliści wydawali bardzo poważne opinie o stanie zdrowia mamy i ZUS musi mieć czas się z nimi zapoznać... czyli przeciąganie sprawy, bo 3 miesiące na zapoznanie się z 3 dokumentami to jednak sporo czasu...