Skocz do zawartości

Kamienie do pracy z czakrami

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Mam kilka pytań odnośnie kamieni do pracy z czakrami. Dla zaawansowanych użytkowników mogą być głupie, jednak ciężko zdobyć na nie odpowiedź....

1. Czakra korony - otwarta jest od czubka głowy do góry... jednak jak umieścić tam kryształ górski kiedy się leży? Nie wystarczy położyć go tylko troszkę powyżej ametystu?

2. Posiadam bransoletę z ametystem - czy ściągać ją kiedy stosuję czakroterapię, czy nie ma to znaczenia?

3. Jak dbać o kamienie? Woda z solą i promienie słoneczne wystarczą, ażeby nie utraciły swej mocy?

4. Czy podczas czakroterapii powinno się mieć zamknięte oczy? Czy wskazana jest jakaś wizualizacja lub medytacja?

Z góry dziękuję za odpowiedzi i serdecznie pozdrawiam,

M.

Napisano

Na wstępię chcę powiedzieć, że skoro stosujesz już mantry, to korzystanie z kamieni przypomina przesiadanie sie z ferrari do malucha, ale Twoja broszka :)

2. nie powinno mieć

3. lepiej uważaj z tą solą. nie wiem kto wymyślił ten sposób, ale raczej nie mało słyszał o chemii.

4. zawsze trzeba czuć siebie. otwarte i zamknięte oczy ma mniejsze znaczenie. ja wolę otwarte.

Napisano (edytowane)

Niektóre kamienie nie lubią soli,ale sól swietnie oczyszcza,włozyć na 2,3 godz do suchej soli poem przepłukac i ok(może chemia ale świetnie działa i kamykom to wcale nie przeszkadza),choći dla kamyczków starczy woda ja soli staram sie unikać ale czasem stosuje .Nie stosuj soli z turkusem-zielony,szmaragd,awerturyn.Hematyt nie lubi wody,ani soli.Zostaje ziemia i kadzidło.

Wystarczy przepłukanie w zimnej wodzie potem ładowanie na słonku.

Co do tych zamknietych oczu,czasem jest wygodniej,można sie skupic na spokoju:)i myslach oraz i odczuciach.

A co do tej cz.korony,nie musisz nawet stosowac kamyka na poczatku,korone łatwiej oczyścić wizulizacją,a jak bedziesz gotowy to sie sama otworzy:)wiec nie trzeba jej pobudzać np kamyczkami

Edytowane przez Diliana
Napisano

Może to wydawać się głupie, ale podczas pracy z czakrami, odczuwam mrowienie w kroczu - może to coś oznaczać?

Napisano

energia kamienia działa na dysharmonię w czakrze, przez co staje się wyczuwalna,

równowaga też zostaje przywrócona (niestety, jest to raczej chwilowe > nie jest to bloku rozpuszczenie w pełnym tego słowa znaczeniu)

Napisano

Aspera czakra korony znajduje sie trochę powyżej czubka głowy.. więc i tam umieść kryształ górski.. a nie na głowie :P