Jump to content

Recommended Posts

1,3-1,5 kg schabu bez kości

8 łyżek oleju

pieprz, sól

 

20 dkg pieczarek

1 cebula

2 jajka

2 żółtka

2 łyżki natki pietruszki

1-2 łyżki bułki tartej (zależnie od potrzeby)

10 łyżek startego żółtego sera (edamski bądź gouda)

 

Mięso umyć, osaczyć, pokroić w plastry grubości ok. 1 cm, posypać pieprzem i solą. na patelnię wlać 5 łyżek oleju, mocno go rozgrzać i smażyć mięso z obu stron. Następnie układać na płaskiej blasze posmarowanej odrobiną oleju.

 

FARSZ: jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i posiekać. Pieczarki oczyścić, umyć i drobno pokroić. Cebulę obrać i pokroić w małą kosteczkę. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić pieczarki, a gdy woda odparuje dodać cebulę i smażyć 5-7 min. Zawartość patelni przełożyć do miseczki i ostudzić. Następnie dodać posiekane jajka, natkę pietruszki, żółtka i bułkę tartą. Wymieszać doprawić sola i pieprzem. Przygotowany farsz rozłożyć na mięsie i posypać startym serem. Zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C 15 minut.

Link to post
Share on other sites
  • 4 weeks later...

Zrób, zrób :grin: W moim przypadku smakowało wszystkim, których częstowałam. A mężusiowi w szczególności :mrgreen:

Link to post
Share on other sites
  • 4 years later...
1,3-1,5 kg schabu bez kości

8 łyżek oleju

pieprz, sól

 

20 dkg pieczarek

1 cebula

2 jajka

2 żółtka

2 łyżki natki pietruszki

1-2 łyżki bułki tartej (zależnie od potrzeby)

10 łyżek startego żółtego sera (edamski bądź gouda)

 

Mięso umyć, osaczyć, pokroić w plastry grubości ok. 1 cm, posypać pieprzem i solą. na patelnię wlać 5 łyżek oleju, mocno go rozgrzać i smażyć mięso z obu stron. Następnie układać na płaskiej blasze posmarowanej odrobiną oleju.

 

FARSZ: jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i posiekać. Pieczarki oczyścić, umyć i drobno pokroić. Cebulę obrać i pokroić w małą kosteczkę. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić pieczarki, a gdy woda odparuje dodać cebulę i smażyć 5-7 min. Zawartość patelni przełożyć do miseczki i ostudzić. Następnie dodać posiekane jajka, natkę pietruszki, żółtka i bułkę tartą. Wymieszać doprawić sola i pieprzem. Przygotowany farsz rozłożyć na mięsie i posypać startym serem. Zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C 15 minut.

to jutro na obiad eskalopki :D

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...