Jump to content

Recommended Posts

1,3-1,5 kg schabu bez kości

8 łyżek oleju

pieprz, sól

 

20 dkg pieczarek

1 cebula

2 jajka

2 żółtka

2 łyżki natki pietruszki

1-2 łyżki bułki tartej (zależnie od potrzeby)

10 łyżek startego żółtego sera (edamski bądź gouda)

 

Mięso umyć, osaczyć, pokroić w plastry grubości ok. 1 cm, posypać pieprzem i solą. na patelnię wlać 5 łyżek oleju, mocno go rozgrzać i smażyć mięso z obu stron. Następnie układać na płaskiej blasze posmarowanej odrobiną oleju.

 

FARSZ: jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i posiekać. Pieczarki oczyścić, umyć i drobno pokroić. Cebulę obrać i pokroić w małą kosteczkę. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić pieczarki, a gdy woda odparuje dodać cebulę i smażyć 5-7 min. Zawartość patelni przełożyć do miseczki i ostudzić. Następnie dodać posiekane jajka, natkę pietruszki, żółtka i bułkę tartą. Wymieszać doprawić sola i pieprzem. Przygotowany farsz rozłożyć na mięsie i posypać startym serem. Zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C 15 minut.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

Pragniemy Cię poinformować, że nasza strona może dostosowywać treści do Twoich potrzeb. Aby to robić, potrzebujemy Twojej zgody na przetwarzanie danych w celach personalizacji treści marketingowych.