Skocz do zawartości

3 baby :))

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

ZAMKNIĘTE

Coś głucho, praktycznie jedno ćwiczenie otwarte (bo jedno jutro się zamknie), więc żebyście się nie obijały to... :haha:

Są 3 bliskie mi kobiety (dodam, że nie chodzi ani o rodzinę ani o Agorię - o niej już dość :lol:).

Podajcie:

- cechę, którą najbardziej cenię w każdej

- cechę, która najbardziej irytuje mnie w każdej

- jak poznałam każdą z nich (podpowiedź: tu jest malutki haczyk)

Powodzenia :uczen:

Odpowiedź 27 kwietnia wieczorem, jakby komuś nie pasowało dać znać, jak zawsze się poczeka :)

PS

Wypisuję te cechy na kartce, choć wiadomo że będą trafienia nie tylko w 10 ale i w 9 w tym ćwiczeniu :)

Edytowane przez Namanira
Napisano (edytowane)
cechę, którą najbardziej cenię w każdej

1giermek kielichow zawsze zrobi o o co ja poprosisz, mzoesz na niej polegac, wrazliwa, uczuciowa

2.kaplan madrosc zyciowa,wiedze, moze czesto rozmawiacie i ci w czyms doradza? zawsze cie wyslucha

3.10 mieczy odwaga i kreatywnosc, sila z jaka wychodzi i pokonuje problemy

1.rycerz bulaw zbyt energiczna, najpierw robi pozniej mysli, rycerz bulaw to tez zerwany kontakt..moze wasze relacje sie lekko oslabily?

2.5 denarow karta zebractwa, hmmm sawiam na ciagle biadolenie i niska samoocene, brak pewnosci siebie

3.7 mieczy plotkara, gadula:lol:

1.sad- mag szpital, przychodnia

2.pustelnik-8 denarow szkola, znacie sie moze dosc dlugo od dziecinstwa stad en pustelnik

3.wisielec-krolowa denarow na wyjezdzie gdzies, moze nad morzem?:roll:albo jakas na wycieczce

Edytowane przez mergajte
  • Lubię to! 1
Napisano

Nami się cieszyć :))

Czekam zdolne bestie na same dobre odpowiedzi :haha:

Napisano

To ja już sie dopisuję;)

1 kobitka

-co najbardziej w niej cenisz?

Papież-wiedze,madrość

-co cie w niej irytuję?

2 buław-niezdecydowanie,trudności z podejmowaniem decyzji

-gdzie poznałas tę kobitke?

9 buław-pustelnik-hm albo to Internet,albo szkoła poprostu

2 kobitka

- co najbardziej w niej cenisz?

Królowa mieczy-inetelekt,to ze jest wygadana zawsze ma coś do powiedzenia

-co cie w niej irytuję?

9 mieczy-to że potrafi się zadręczac może tez innych,czarownictwo,ciągłe narzekanie

-gdzie poznałaś te kobitkę?

Slońce-krolowa kielichów-może znasz ja z dzieciństwa jeszcze ,przez mame ja poznałaś..moze wasze mamy się przyjazniły

3 kobitka

-co najbardziej cenisz?

9 buław-gotowośc do walki,niepodawanie się…dazenie do celu

-co cie irytuję?

Król monet-może materializm…to że lubi pieniadze za bardzo,albo to ze nie lubi zmian

-jak poznałas te kobitkę?

10 buław-ksiezyc-rycerz mieczy-chyaba w jakis nieprzyjemnych okolicznościach ja poznałaś ,może cos ci się stalo miałas jakiś uraz,byłaś chora albo leżałaś w szpitalu

• Lubię to! 1
Napisano

Są 3 bliskie mi kobiety (dodam, że nie chodzi ani o rodzinę ani o Agorię - o niej już dość ).

Podajcie:

- cechę, którą najbardziej cenię w każdej

Powodzenia

1 Kobitka

1...co ceni...7 monetJest osobą Tobie oddaną...cierpliwa w swojej pracy i dla innych

2...irytuje...Pustelnik......:hmmm_na:.....odizolowanie,poglądy religijne,

3..gdzie.....Głupiec ...w podróży...

2 Kobitka

1.Wieża...chyba ktoś starszy......optymistka nie załamuje się jak coś sie wali,otwarta osoba

2. 6 mieczy ciągle w ruchu....... nie wiem

3. 3 buławinna perspektywa......daleki horyzont....w górach?????

3 Kobitka

1.Królowa PucharówOsoba medialna,uczynna o jakiś wewnętrznych widzeniach,wczuwająca się w sytuację....dobra wróżka,mądra czarodziejka,jasnowidząca interpretatorka sennych marzeń...uzdolniona artystycznie.

2. 10 Pucharówrodzina???hhhmmm za bardzo pochłaniają ją sprawy rodzinne i dla Ciebie ma za mało...

3. Paź buław ....poczta....... internet....?

fajne ćwiczenie ,ale mi jakoś...................tempo dzisiaj idzie...:icon_confused:

• Lubię to! 1
Napisano

zdaje się że Arivo poprawiła treść postu?:zawstydzony:

bo zrobiłam jedną cechę: na wszystkie trzy:_uoeee:

no nic: wpiszę tak a jak znajdę chwilę czasu to poprawię:

1. cecha, którą ceni: VIII kielichów, As denarów, IV denarów: potrafią dochować tajemnicy

2. cecha która irytuje: II mieczy, IX pucharów, Paź buław - wszystko trzeba wyciągać, zamknięte jak sardynki w oleju,dobrze radzą lecz same nie potrafią pomóc sobie

3. jak poznałaś każdą z nich:

"pierwszą w biedzie" - II buław, Wieża, III miecze - na zakręcie Twego życia, była blisko, od tego momentu jesteście przyjaciółkami,

"drugą w momencie zwycięstwa" - As mieczy, VI buław, X denarów, - to osoba która zawsze jest przy Tobie i była, wpierała

wszystkie Twe przedsięwzięcia, to ktoś z rodziny

trzecia osoba: Diabeł, VI kielichów, VII buław - pomogła w problemie, pomogła wyrwać się z jakiś okowów, odpierała atak, walczyła za Ciebie w chwili Twej słabości,

• Lubię to! 1
Gość Patryk8
Napisano

Osoba pierwsza

cecha którą sobie cenisz - jest to kobieta, która umie wyrażać siebie posiada talenty, osoba ta lubi się zmieniać.

cecha, której nie lubisz - beztroska, życie chwilą

okoliczności poznania - Anioł nauki i Ahriman - coś mi się kojarzy, że na wagarach :)

osoba druga

cecha, którą cenisz - osoba ta potrafi zacząć wszystko od nowa, nie przejmuje się porażkami, a brnie po prostu dalej, podąża za głosem serca, jest dla Ciebie i innych pociechą, osoba ta jest bardzo optymistyczna.

RESZTA KIEDY INDZIEJ :)

Napisano
nie Arivo tylko Nami...

gdzie ja mam głowę dziś:_uoeee:

:ganja_na:

:przytul: to chyba wpływ księżyca.........bo ja się czuję jakbym w ogóle jej nie miała :lol:

Napisano

albo myślę o Tobie Arivo i dlatego się pomyliłam:) czynnik pomyłkowy Freuda:D:icon_twisted:

Buziak:roza:

Gość Patryk8
Napisano

CIĄG DALSZY!

- cechy, których nie lubisz u 2 osoby.

Sama wplątuje się w tarapaty przez podejmowanie złych decyzji i swoją beztroskę.

-okoliczności poznania

podczas jakiejś codziennej czynności, myślę, że to Ty do niej pierwsza zagadałaś i, że poznałyście się przed wejściem do jakiegoś budynku.

Cechy, które sobie cenisz u trzeciej osoby

Archanioł Jofiel - osoba ta kocha świat, troszczy się o innych, może nawet udziela się jako wolontariusz. Na pewno lubi pomagać innym

Cechy których nie lubisz - uważam, że ta kobieta jest nieco zbyt poważna, powinna nieco wyluzować, za bardzo przejmuje się wszystkim.

okoliczności poznania = pomogła Ci w czymś, doradziła. Wydaje mi się, że byłyście w otoczeniu kwiatów wtedy. Niestety niczego więcej powiedzieć nie mogę :/

Napisano (edytowane)

1 BABA

- cechę, którą najbardziej cenię - 8 denarów - pracowitość i wytrwałość w dążeniu do celów, wiara w siebie

- cechę, która najbardziej irytuje - Cesarz - lubi dyrygować, rządzić, mieć ostatnie zdanie

- jak poznałam - Głupiec - na imprezie jakiejś, albo zaczynałyście coś razem (szkołę, kurs)

2 BABA

- cechę, którą najbardziej cenię - 7 buław - umiejętność walki o swoje, obrony swoich poglądów; u Crowleya ta karta to "dzielność"

- cechę, która najbardziej irytuje - Wisielec - trudność w podejmowaniu decyzji, długo to trwa i musi wszystko z każdego możliwego punktu przeanalizować -chociaż tak jeszcze jak patrzę na tą kartę, to może też odwrotnie -nie potrafi spojrzeć na coś z innego niż swój punktu widzenia

- jak poznałam - 10 buław - jedna z was potrzebowała pomocy a druga pomogła; chociaż na tej karcie facet czołga się po trawie -może plener jakiś, survival by pasował (przesadziłam, co ?)

3 BABA

- cechę, którą najbardziej cenię - paź denarów - szczerość, życiową zaradność

- cechę, która najbardziej irytuje - Królowa Buław -zbytnia pewność siebie, kokieteria

- jak poznałam - 4 denarów, Rydwan - wyjazd zarobkowy, praca sezonowa, praktyki

Ciekawa jestem tylko gdzie ten haczyk? Pewnie wszystkie 3 znacie się z jednego miejsca i jest to tak banalne jak chodzenie razem do szkoły czy wychowywanie się na jednym podwórku :oczko:

Edytowane przez Sehnsucht
  • Lubię to! 1
Napisano (edytowane)
Ciekawa jestem tylko gdzie ten haczyk? Pewnie wszystkie 3 znacie się z jednego miejsca i jest to tak banalne jak chodzenie razem do szkoły czy wychowywanie się na jednym podwórku

Mniej więcej, 2 poznałam razem ;)

Już daję odpowiedź :

Osoba 1:

+ spokój - przy niej zawsze się wyciszam, ona nawet złości się wg mnie śmieszne tzn tak "słabo" :lol:

- żyje na zasadzie "co ludzie powiedzą"

Osoba 2:

+ chodzące ADHD ;) Spontaniczność, żywiołowość - najbardziej szalone wspomnienia są z nią

- nie można jej powierzyć tajemnic, bo wszystko wygada (ale tu jest uczciwa i każdy jest o tym informowany, nie wynika to ze złej woli hehe )

Te dwie poznałam razem, impreza plenerowa którą organizowałam. Ktoś je po prosu zaprosił.

Osoba 3:

+ zawsze mogę liczyć na jej pomoc, nawet w pozornie głupich sprawach, odmówi jeśli naprawdę z jakiś powodów nie może

- te same wady co ja :lol: Ale wskazując jedną to odkładanie na później równych spraw - cała rzecz w tym, że zamiast dostawać od niej kopa mam usprawiedliwienie co nie wychodzi mi na dobre.

Poznałyśmy się na uczelni. Ja zagadałam :)

1giermek kielichow zawsze zrobi o o co ja poprosisz, mzoesz na niej polegac, wrazliwa, uczuciowa

2.kaplan madrosc zyciowa,wiedze, moze czesto rozmawiacie i ci w czyms doradza? zawsze cie wyslucha

3.10 mieczy odwaga i kreatywnosc, sila z jaka wychodzi i pokonuje problemy

1.rycerz bulaw zbyt energiczna, najpierw robi pozniej mysli, rycerz bulaw to tez zerwany kontakt..moze wasze relacje sie lekko oslabily?

2.5 denarow karta zebractwa, hmmm sawiam na ciagle biadolenie i niska samoocene, brak pewnosci siebie

3.7 mieczy plotkara, gadula

1.sad- mag szpital, przychodnia

2.pustelnik-8 denarow szkola, znacie sie moze dosc dlugo od dziecinstwa stad en pustelnik>> no miałyśmy warunki poznać się wcześniej, ale los nas poznał dopiero na studiach :)

3.wisielec-krolowa denarow na wyjezdzie gdzies, moze nad morzem?albo jakas na wycieczce

To ja już sie dopisuję;)

1 kobitka

-co najbardziej w niej cenisz?

Papież-wiedze,madrość >> tę książkową najwyżej ;)

-co cie w niej irytuję?

2 buław-niezdecydowanie,trudności z podejmowaniem decyzji

-gdzie poznałas tę kobitke?

9 buław-pustelnik-hm albo to Internet,albo szkoła poprostu >> ale nie ją :P

2 kobitka

- co najbardziej w niej cenisz?

Królowa mieczy-inetelekt,to ze jest wygadana zawsze ma coś do powiedzenia >> choć z nią mogę spędzić 3h milcząc jak coś i zero poczucia "krępującej ciszy"

-co cie w niej irytuję?

9 mieczy-to że potrafi się zadręczac może tez innych,czarownictwo,ciągłe narzekanie >> to pasuje do pierwszej

-gdzie poznałaś te kobitkę?

Slońce-krolowa kielichów-może znasz ja z dzieciństwa jeszcze ,przez mame ja poznałaś..moze wasze mamy się przyjazniły >> osoba która nas poznała znała się od dzieciństwa z nimi

3 kobitka

-co najbardziej cenisz?

9 buław-gotowośc do walki,niepodawanie się…dazenie do celu >> no waleczna, ale żeby dojść do celu musi mieć taki nastrój bo tak to hehe

-co cie irytuję?

Król monet-może materializm…to że lubi pieniadze za bardzo,albo to ze nie lubi zmian>> to do innej ;)

-jak poznałas te kobitkę?

10 buław-ksiezyc-rycerz mieczy-chyaba w jakis nieprzyjemnych okolicznościach ja poznałaś ,może cos ci się stalo miałas jakiś uraz,byłaś chora albo leżałaś w szpitalu

Arivo >> skomentowałam jej na gygy już :buzki:

1. cecha, którą ceni: VIII kielichów, As denarów, IV denarów: potrafią dochować tajemnicy>> no 2 z nich owszem ;))

2. cecha która irytuje: II mieczy, IX pucharów, Paź buław - wszystko trzeba wyciągać, zamknięte jak sardynki w oleju,dobrze radzą lecz same nie potrafią pomóc sobie

3. jak poznałaś każdą z nich:

"pierwszą w biedzie" - II buław, Wieża, III miecze - na zakręcie Twego życia, była blisko, od tego momentu jesteście przyjaciółkami,

"drugą w momencie zwycięstwa" - As mieczy, VI buław, X denarów, - to osoba która zawsze jest przy Tobie i była, wpierała

wszystkie Twe przedsięwzięcia, to ktoś z rodziny

trzecia osoba: Diabeł, VI kielichów, VII buław - pomogła w problemie, pomogła wyrwać się z jakiś okowów, odpierała atak, walczyła za Ciebie w chwili Twej słabości,

Osoba pierwsza

cecha którą sobie cenisz - jest to kobieta, która umie wyrażać siebie posiada talenty, osoba ta lubi się zmieniać.

cecha, której nie lubisz - beztroska, życie chwilą

okoliczności poznania - Anioł nauki i Ahriman - coś mi się kojarzy, że na wagarach :)

osoba druga

cecha, którą cenisz - osoba ta potrafi zacząć wszystko od nowa, nie przejmuje się porażkami, a brnie po prostu dalej, podąża za głosem serca, jest dla Ciebie i innych pociechą, osoba ta jest bardzo optymistyczna.

- cechy, których nie lubisz u 2 osoby.

Sama wplątuje się w tarapaty przez podejmowanie złych decyzji i swoją beztroskę. >> i mnie haha

-okoliczności poznania

podczas jakiejś codziennej czynności, myślę, że to Ty do niej pierwsza zagadałaś i, że poznałyście się przed wejściem do jakiegoś budynku >> picie wtedy było niemal codzienne (w umiarze no!) i faktycznie było to w ogódku piwnym :lol: Zaliczałam innym szkołę, bo integracyjne było spotkanie..

Cechy, które sobie cenisz u trzeciej osoby

Archanioł Jofiel - osoba ta kocha świat, troszczy się o innych, może nawet udziela się jako wolontariusz. Na pewno lubi pomagać innym

Cechy których nie lubisz - uważam, że ta kobieta jest nieco zbyt poważna, powinna nieco wyluzować, za bardzo przejmuje się wszystkim.

okoliczności poznania = pomogła Ci w czymś, doradziła. Wydaje mi się, że byłyście w otoczeniu kwiatów wtedy >> kwiaty były :))). Niestety niczego więcej powiedzieć nie mogę :/

1 BABA

- cechę, którą najbardziej cenię - 8 denarów - pracowitość i wytrwałość w dążeniu do celów, wiara w siebie>> zależy od celu, choć faktycznie potrafi jak mrówka pracować (studia dziennie+3 prace np...)

- cechę, która najbardziej irytuje - Cesarz - lubi dyrygować, rządzić, mieć ostatnie zdanie>> faktycznie tak bywa, ale nie wobec mnie i mnie to nie irytuje

- jak poznałam - Głupiec - na imprezie jakiejś, albo zaczynałyście coś razem (szkołę, kurs) >> noż idealnie jeśli zastąpić "lub" słowem "oraz" :)))

2 BABA

- cechę, którą najbardziej cenię - 7 buław - umiejętność walki o swoje, obrony swoich poglądów; u Crowleya ta karta to "dzielność" >> nie będę jej ujmować, że do sowich celów dąży choć one mnie drażnią haha

- cechę, która najbardziej irytuje - Wisielec - trudność w podejmowaniu decyzji, długo to trwa i musi wszystko z każdego możliwego punktu przeanalizować >> ten punkt to "co ludzie powiedzą" eh

- jak poznałam - 10 buław - jedna z was potrzebowała pomocy a druga pomogła; chociaż na tej karcie facet czołga się po trawie -może plener jakiś, survival by pasował (przesadziłam, co ?) >> no niektórzy wtedy przesadzili z % i się czołgali :lol:

3 BABA

- cechę, którą najbardziej cenię - paź denarów - szczerość, życiową zaradność

- cechę, która najbardziej irytuje - Królowa Buław -zbytnia pewność siebie, kokieteria

- jak poznałam - 4 denarów, Rydwan - wyjazd zarobkowy, praca sezonowa, praktyk >> tu Ci mogło pokazać, że przybyła na imprezę którą ja robiłam

Punkt dla wszystkich :)!

Przepraszam weronę, zaczęłam dawać odpowiedź zanim kawę zrobiłam i... :bukiet_na:

Edytowane przez Namanira
Napisano

Gratulacje dla wszystkich :szampan_na:

:i4bananbabluwh8:Dziękuję......dawno mój bananek nie tańczył......stawy mu chyba nie zesztywniały.......:lol::lol::lol:

Napisano

Nie szkodzi :usmiech:

popatrzę sobie na swoje karty już po Twoich odpowiedziach :okok:

Gratulacje dla najlepszych!!! :bukiet:

Napisano
Gratulacje dla wszystkich :szampan_na:

:i4bananbabluwh8:Dziękuję......dawno mój bananek nie tańczył......stawy mu chyba nie zesztywniały.......:lol::lol::lol:

dobrze ze tylko stawy:lol:

gratulacje dla wszystkich:bukiet:, dzieki z apkt chociaz moim zdaniem mi sie nie nalezal:mruga:

Napisano

znów pudło..... ech ech:_uoeee:

a punkt to chyba z litości:zawstydzony: heheheh no nie...... :ganja_na:

Buziaki i gratulations 4all!!

Gość Patryk8
Napisano

Przepraszam, dlaczego niektóre zdana zaznaczone są na czerwono a inne na niebiesko?

Napisano

Poprawne odpowiedzi z kartki są na czerwono, tzn jak zadawałam pytanie wypisałam na kartce te naj;)

Na niebiesko te które się zgadzają, ale:

- nie jest to cecha której najbardziej nie lubię lub lubię najbardziej (bo przecież żadnej osoby tylko jedna cecha nie dotyczy ;)

- zgadzają się w jakiś sposób (była np. cecha, która charakteryzuje osobę ale względem otoczenia nie mnie, więc mnie ani ziębi ani grzeje)

- zgadzało się ale nie w tym miksie czyli wypisane cechy przy jednej osobie pasowały do dwóch różnych (np. zgadzała się ta pozytywna ale negatywna pasowała do innej).