Skocz do zawartości

szatan

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

czesc!:) chcialabym poprosic o interpretacje snu.chodzi o sen ,ktory powtarza sie od okolo kilku lat wiec zdazylam tez zauwazyc ,ze pojawia sie on w okresie menstruacji (nie wiem jakie ma to znaczenie)

otoz czuje czyjas obecnosc, boje sie ,wiem ,ze to szatan jest blisko mnie. do tej pory udawalo mi sie ze strachu przebudzic i zapalac swiatlo jednak tym razem sen byl troche inny-gorszy.szatan przybral cialo mojego spiacego synka i probowal mnie lubieznie pocalowac w usta.zaczynam jak zwykle modliwe,czuje nawet jak ruszaja mi sie usta,szatan drwi ze mnie,mecze sie bo wiem,ze snie.on zaczyna dawac mi do zrozumienia " co, chcialas zobaczyc moja twarz ?to patrz !"i wtedy zobaczylam bardzo blisko twarz ksiedza w sutannie z biblia pod pacha.wiem ,ze fizycznie nic mi nie moze zrobic,ale psychicznie strasznie sie lekam.

probuje sie przebudzic i zapalic swiatlo,ale on robi mi psikusa i przekreca wszystko w mozgu ,wiec szukam lampy po zlej stronie.budze sie w koncu pewna na 100 %,ze to szatan.

nie kazcie mi dlugo czekac na odpowiec.wiem,ze szatan to oznaka wewnetrznych konfliktow,ale co ma do tego menstruacja?

dotta

Edytowane przez dotta
Napisano

Sen jest dość dziwny :)

Mam dwie wersje...

Moja pierwsza wersja :

Występują w nim dwa sprzeczne sobie symbole z których jeden pojawia się pod postacią drugiego.

Szatan nie tylko symbolizuje wewnętrzne konflikty, ale też lęk, kryzys duchowy i cierpienie, może również zapowiadać niekorzystne zmiany w życiu.

Ksiądz natomiast przeciwnie - zapowiada rozwój duchowy, ważne momenty w życiu, przynosi pomoc, wsparcie lub radę...

Może chodzić tu o to, że (najprościej mówiąc) "Nie taki diabeł straszny jak go malują" :)

Czyli : to czego na codzień się lękasz, obawiasz, co Cię gnębi, tak naprawdę nie jest tak okropne jak sobie to wyobrażasz.

Ten ksiądz w śnie może przekazywać, że wszystko jest do pokonania.

I moja druga wersja związana z menstruacją :

Może poprostu czujesz się "nieczysta" ? :)

Napisano

och nawet nie potrafie wyrazic jak bardzo sie ciesze ,ze dostalam odpowiedz,a myslalam ,ze sie nie doczekam:)twoja(lub pani) interpretacja przeklada sie na moje zycie.specjalnie nie wspomnialam ,ze zyje w muzulmanskim kraju gdzie czulam sie ostatnio pod naciskiem i mialam wiele watpliwosci zwiazane z religia.postanowilam zostac przy swojej wierze,ale czy sen jest znakiem dobrego czy zlego wyboru?

pozdrawiam

Napisano
twoja(lub pani)

Bardziej mi odpowiada "twoja" :)

czy sen jest znakiem dobrego czy zlego wyboru?

Myślę, że nie jest on znakiem żadnego wyboru ale pokazuje Twoje wewnętrzne "rozdarcie" i niezupełne zdecydowanie co zrobić by było dobrze.

a z ta nieczystoscia tzn,ze nie akceptuje samej siebie

chodziło mi bardziej o (że tak to napiszę) ograniczony komfort w "tych dniach" :)

Ale po tym co napisałaś może też chodzić o sprawy religijne, wykluczam to by Twoja akceptacja siebie miała wpływ na ten sen.

Napisano

Dzieki serdeczne nie wiem dlaczego wierze w to co piszesz(moze dlatego ,ze wierze w sny:)),ale uspokoilo mnie to troche.prawda jest ,ze ciagle staram sie nie ranic innych,miotam sie miedzy decyzjami byleby tylko kogos nie urazic,zapominajoc przy tym o sobie i wlasnych uczuciach.

troche zmartwila mnie wiadomosc ,ze byc moze postac szatana oznacza zle przemiany w moim zyciu-mam nadzieje ,ze tak nie bedzie ,a jesli juz to je przezwycieze.

w jednym z postow komus napisalas,ze szatan przychodzi tylko za zgoda Boga.byc moze w ten sposob Bog zmusza mnie do zblizenia sie przez modlitwe do niego.nigdy tak duzo nie myslala i nie czytalam na te tematy jak ostatnio.zawsze wierzylam i choc dawno nie bylam w kosciele to czuje potrzebe modlitwy i samego Boga.

we dwie wymyslilybysmy nawet ze sto interpretacji;)Twoja jednak pokazala mi droge.dzieki;).dzieki temu tez znalazlam ta fajna strone internetow. ciao trzymaj sie.

dotta