Skocz do zawartości

co kupilam?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

ZAMKNIĘTE

chyb sa 2 cw otwarte wiec dodaje kolejne

dzis sobie kupilam jedna rzecz co to jest? ile zaplacilam?

no i podczas zakupow cos sie wydarzylo? co?

odp kiedy bedziecie chcialy:icon_smile:

Edytowane przez mergajte
Gość Patryk8
Napisano

Kupiłaś jakąś biżuterię, naszyjnik lub pierścionek, wydałaś na to dużo pieniędzy. Wydaje mi się, że przy zakupie w ogóle nie myślałaś o cenie. Intuicja mi mówi, że zabrakło Ci pieniędzy za to karty, że spotkałaś kogoś z przeszłości.

Hmmm. nie zdziwię się jeśli całkowice chybiłem

Napisano

dzis sobie kupilam jedna rzecz co to jest? Arcykapłan,4 monet...z czego? Myślę,że biżuteria..........mój ma bogatą koronę.Obstawiam złoty krzyżyk.......może z jakimś kamyczkiem..kamyczkami ile zaplacilam? Rydwan,2 buław Dużo ..... 72 złote....hahaha jestem ciekawa ......

no i podczas zakupow cos sie wydarzylo? co? 8 mieczy,SądMyślę,że byłaś ograniczona finansowo..............mogło Ci braknąć kasy......ale ktoś z rodzinki był w pobliżu i Ci pożyczył...

odp kiedy bedziecie chcialy

Napisano

Karty z netu, znowu ;)

co to (ogólnie) Śmierć Rycerz Mieczy Malutkie leciutkie srebrne może pobrzękuje metaliczne

kształt 6 Monet Cesarzowa Okrągłe, może opływowe, składa się z kilku części

wielkość 7 Monet wielkość jabłka, mieści się dłoni

jak sie używa 5 Monet Masz to na dłoni chyba, albo się zapina dłonią.

do czego Królowa Monet upiększa.. ładnie wygląda

Cena 10 Buław 4 Kielichy Chyba 10x4 40zł?

Wydarzenie Król Buław 3 Miecze Związane z jakimś mężczyzną, pomyślę ;) może chciał to samo dla żony kupić

Napisano (edytowane)

dzis sobie kupilam jedna rzecz co to jest?

ogólnie co to - 5 mieczy - as kielichów - królowa kielichów

Naczynie, -wazon może. Albo jakieś nakrycie głowy (na 5 mieczy ludek trzyma się za głowę a królowa -wiadomo w koronie).

Ewentualnie sukienka, raczej zwiewna, na lato.

As kielichów mógł tu równie dobrze pokazać jak bardzo Ci się to spodobało i chciałaś to mieć, jaką radość zakup Ci sprawił ;)

kształt - 10 mieczy - podłużny, albo coś z krzyżem związane, jakieś elementy /motywy się łączą, krzyżują

do czego służy - 8 denarów -do pasji, pracy -nauki, albo ma ją umilać ( no tu ciuch nie pasuje)

wielkość - królowa mieczy -królowa trzyma odciętą męską głowę, więc może rzeczywiście wielkość do niej zbliżona, 20-50 cm

ile zaplacilam?

8 kielichów - 8 zł, ale coś za mało mi się wydawało, dobrałam 5 kielichów -teraz 85 zł wydaje mi się za dużo ;)

obie karty smutne, może wydałaś ostatnie pieniądze na to, albo kosztowało więcej niż zakładałaś wcześniej

Paź denarów - Królowa denarów - Król Kielichów [o] - Świat

Zaznaczam, że nie odwracam kart, nie wiem jak ta jedna tak wyszła, zwłaszcza że przejrzałam talię całą i żadna inna nie była odwrócona -zostawiam więc w takiej pozycji.

Byłaś z jeszcze jedną kobietą (różnica wieku między Wami). Albo ktoś próbował Cię oszukać, okraść, albo co mi się wydało bardziej prawdopodobne spotkałaś kogoś, mężczyznę, byłego faceta może, z kim kiedyś łączyły Cię bliższe uczucia, potem wasze drogi się rozeszły, może on z zagranicy przyjechał.

Kładłam talią, która ćwiczeń nie lubi, także pewnie lipa ;)

Edytowane przez Sehnsucht
Napisano (edytowane)

ołki to spróbuje po tylu dniach przerwy . :D

co to było:

Słońce, Król denarów - kojarzy mi się z czymś okrągłym

z jakiego materialu zdobione - 6 denarów, As denarów - metal.. bądz srebro.. miedz. ?

do czego służy - sąd boży, as mieczy - do rozwiązywania problemów... hmmm dołozyłam wisielca... - wiec strzelam ze to jakiś amulet, talizman ochronny

w trakcie tasowania wypadło mi rydwan i wieża... potratuje to jako intereptacje "tego co sie wydarzylo w trakcie kupowania" myśle ze pani od ktorej kupowałaś to troche ograbiła Ciebie z pieniędzy, może problem z rozliczeniem się.. ale sprawa się wyjaśniła później byłaś zadowolona (rydwan)

:D

aha! Ile zapłaciłaś?

o matko - 4 denary, diabeł - z 40 zł? i w dodatku okazało się ze droższe niż myslałaś?

Edytowane przez Dharma
Napisano

Ajć, wypadłam z ćwiczeń na jakiś czas, ale pora coś popróbować ;))

Co kupiłaś? Świat, 6 Mieczy, Mag

Cóż, kojarzy mi się jedynie jakiś przedmiot dekoracyjny, coś do domu. A może coś związanego z tarotem?

Ile zapłaciłaś? 7 Kielichów, Giermek Mieczy

Chyba jakoś dużo... 70 - 110 zł.

Co się wydarzyło? 2 Monet, 7 Mieczy, Rydwan

Zdecydowanie coś z pieniędzmi... Może ktoś Cię jakoś chciał oszukać?

Napisano

z czego jest ta rzecz: Mag, IX buław, VI denarów – z materiału tak sądzę ,ale zdaje się, że jest to drogie dość, trzeba na to uzbierać,

do czego służy – As denarów VI mieczy, IV kielichów - nadaje nowy wymiar, odnowę, wzbogacanie na poziomie materialnym, psychicznym, myślę, że poprawiłaś sobie humor,

Ile zapłaciłaś – Król buław, X buław, Zmartwychwstanie – myślę że sporo dość, raczej ucierpiał na tym domowy budżet bo ciężko na wszystko pracujesz i odkładasz, trochę żal każdego grosza, mnie się wydaje że między 100 zł a 200zł była to taka kwota mniejsza o złotówkę np. 99 lub 199

Co się wydarzyło – Królowa kielichów, Gwiazda, Pustelnik

Powstało jakieś zamieszanie przy kasie, może ktoś w tym momencie chciał coś ukraść i zrobiło się głośno dość, albo karta kredytowa nie chciała przejść, albo jak wyszłaś to zadzwonił alarm.

Napisano

Dziś sobie kupiłam jedną rzecz, co to jest? – 7 Monet – coś co wzrasta, wymaga cierpliwości. Na karcie mam pieska…

Ile zapłaciłam? – XIII Śmierć – nie wiem ile ale wydałaś wszystkie pieniądze na to

No i podczas zakupów coś się wydarzyło, co? – 10 Kielichów, 10 Buław – spotkałaś kogoś bliskiego sercu, kto był z kimś innym, szczęśliwy, zadowolony a Ciebie to przygnębiło… to ktoś z kim kiedyś byłaś i ktoś, kto Cię obwinia za rozstanie…

Napisano

Schemacik podkradłem od olkacool, mam nadzieje że ie masz mi tego za złe :lol:

co to (ogólnie) 3 denary, 8 denarów i koło fortuny. Jest to własnoręczna robota, ma jakiś symbol. Może ma przynieść szczęście, miłość, pieniądze czy coś w tym rodzaju.

kształt Cesarz, 10 buław i 2 buławy. Hm coś prostego, nie mającego jakiś udziwnień. Szorstkie, skromne.

wielkość As kielichów, rycerz denarów. Hm wielkość szklanki (?)

jak sie używa . Królowa buław, sąd i 10 buław. Jest coś czego się ogólnie nie dotyka, bardziej ogląda i podziwia.

do czego Do zajmowania miejsca na półkkach :lol: czyli funkcja ozdobna.

Cena Paź mieczy, kapłanka i cesarz. Na peno drogie, gdybym miał zgadywać cenę i kierując się poprzednimi odpowiedziami to ok. 100+ złotych.

Wydarzenie

9 mieczy, 3 kielichy i umiarkowanie.

Coś znalazłaś ale raczej nie słonika przynoszącego szczęście a bardziej coś przygnębiającego.

Napisano

napiszcie kiedy chcecie odp i czy na kogos czekac jeszcze:mruga:

Napisano

czas chyba powoli zamykać -3 otwarte oprócz tego nowe ;)

Napisano (edytowane)

dzis sobie kupilam jedna rzecz co to jest? Arcykapłan,4 monet...z czego? Myślę,że biżuteria..........mój ma bogatą koronę.Obstawiam złoty krzyżyk.......może z jakimś kamyczkiem..kamyczkami ile zaplacilam? Rydwan,2 buław Dużo ..... 72 złote....hahaha jestem ciekawa ......

no i podczas zakupow cos sie wydarzylo? co? 8 mieczy,SądMyślę,że byłaś ograniczona finansowo..............mogło Ci braknąć kasy......ale ktoś z rodzinki był w pobliżu i Ci pożyczył...

odp kiedy bedziecie chcialy

Kupiłaś jakąś biżuterię, naszyjnik lub pierścionek, wydałaś na to dużo pieniędzy. Wydaje mi się, że przy zakupie w ogóle nie myślałaś o cenie. Intuicja mi mówi, że zabrakło Ci pieniędzy za to karty, że spotkałaś kogoś z przeszłości.

Hmmm. nie zdziwię się jeśli całkowice chybiłem

Karty z netu, znowu ;)

co to (ogólnie) Śmierć Rycerz Mieczy Malutkie leciutkie srebrne może pobrzękuje metaliczne

kształt 6 Monet Cesarzowa Okrągłe, może opływowe, składa się z kilku części

wielkość 7 Monet wielkość jabłka, mieści się dłoni

jak sie używa 5 Monet Masz to na dłoni chyba, albo się zapina dłonią.

do czego Królowa Monet upiększa.. ładnie wygląda

Cena 10 Buław 4 Kielichy Chyba 10x4 40zł?

Wydarzenie Król Buław 3 Miecze Związane z jakimś mężczyzną, pomyślę ;) może chciał to samo dla żony kupić

dzis sobie kupilam jedna rzecz co to jest?

ogólnie co to - 5 mieczy - as kielichów - królowa kielichów

Naczynie, -wazon może. Albo jakieś nakrycie głowy (na 5 mieczy ludek trzyma się za głowę a królowa -wiadomo w koronie).

Ewentualnie sukienka, raczej zwiewna, na lato.

As kielichów mógł tu równie dobrze pokazać jak bardzo Ci się to spodobało i chciałaś to mieć, jaką radość zakup Ci sprawił ;)

kształt - 10 mieczy - podłużny, albo coś z krzyżem związane, jakieś elementy /motywy się łączą, krzyżują

do czego służy - 8 denarów -do pasji, pracy -nauki, albo ma ją umilać ( no tu ciuch nie pasuje)

wielkość - królowa mieczy -królowa trzyma odciętą męską głowę, więc może rzeczywiście wielkość do niej zbliżona, 20-50 cm

ile zaplacilam?

8 kielichów - 8 zł, ale coś za mało mi się wydawało, dobrałam 5 kielichów -teraz 85 zł wydaje mi się za dużo ;)

obie karty smutne, może wydałaś ostatnie pieniądze na to, albo kosztowało więcej niż zakładałaś wcześniej

Paź denarów - Królowa denarów - Król Kielichów [o] - Świat

Zaznaczam, że nie odwracam kart, nie wiem jak ta jedna tak wyszła, zwłaszcza że przejrzałam talię całą i żadna inna nie była odwrócona -zostawiam więc w takiej pozycji.

Byłaś z jeszcze jedną kobietą (różnica wieku między Wami). Albo ktoś próbował Cię oszukać, okraść, albo co mi się wydało bardziej prawdopodobne spotkałaś kogoś, mężczyznę, byłego faceta może, z kim kiedyś łączyły Cię bliższe uczucia, potem wasze drogi się rozeszły, może on z zagranicy przyjechał.

Kładłam talią, która ćwiczeń nie lubi, także pewnie lipa ;)

ołki to spróbuje po tylu dniach przerwy . :D

co to było:

Słońce, Król denarów - kojarzy mi się z czymś okrągłym

z jakiego materialu zdobione - 6 denarów, As denarów - metal.. bądz srebro.. miedz. ?

do czego służy - sąd boży, as mieczy - do rozwiązywania problemów... hmmm dołozyłam wisielca... - wiec strzelam ze to jakiś amulet, talizman ochronny

w trakcie tasowania wypadło mi rydwan i wieża... potratuje to jako intereptacje "tego co sie wydarzylo w trakcie kupowania" myśle ze pani od ktorej kupowałaś to troche ograbiła Ciebie z pieniędzy, może problem z rozliczeniem się.. ale sprawa się wyjaśniła później byłaś zadowolona (rydwan)

:D

aha! Ile zapłaciłaś?

o matko - 4 denary, diabeł - z 40 zł? i w dodatku okazało się ze droższe niż myslałaś?

Ajć, wypadłam z ćwiczeń na jakiś czas, ale pora coś popróbować ;))

Co kupiłaś? Świat, 6 Mieczy, Mag

Cóż, kojarzy mi się jedynie jakiś przedmiot dekoracyjny, coś do domu. A może coś związanego z tarotem?

Ile zapłaciłaś? 7 Kielichów, Giermek Mieczy

Chyba jakoś dużo... 70 - 110 zł.

Co się wydarzyło? 2 Monet, 7 Mieczy, Rydwan

Zdecydowanie coś z pieniędzmi... Może ktoś Cię jakoś chciał oszukać?

z czego jest ta rzecz: Mag, IX buław, VI denarów z materiału tak sądzę ,ale zdaje się, że jest to drogie dość, trzeba na to uzbierać,

do czego służy – As denarów VI mieczy, IV kielichów - nadaje nowy wymiar, odnowę, wzbogacanie na poziomie materialnym, psychicznym, myślę, że poprawiłaś sobie humor,

Ile zapłaciłaś – Król buław, X buław, Zmartwychwstanie – myślę że sporo dość, raczej ucierpiał na tym domowy budżet bo ciężko na wszystko pracujesz i odkładasz, trochę żal każdego grosza, mnie się wydaje że między 100 zł a 200zł była to taka kwota mniejsza o złotówkę np. 99 lub 199

Co się wydarzyło – Królowa kielichów, Gwiazda, Pustelnik

Powstało jakieś zamieszanie przy kasie, może ktoś w tym momencie chciał coś ukraść i zrobiło się głośno dość, albo karta kredytowa nie chciała przejść, albo jak wyszłaś to zadzwonił alarm.

Dziś sobie kupiłam jedną rzecz, co to jest? – 7 Monet – coś co wzrasta, wymaga cierpliwości. Na karcie mam pieska…

Ile zapłaciłam? – XIII Śmierć – nie wiem ile ale wydałaś wszystkie pieniądze na to

No i podczas zakupów coś się wydarzyło, co? – 10 Kielichów, 10 Buław – spotkałaś kogoś bliskiego sercu, kto był z kimś innym, szczęśliwy, zadowolony a Ciebie to przygnębiło… to ktoś z kim kiedyś byłaś i ktoś, kto Cię obwinia za rozstanie…

Schemacik podkradłem od olkacool, mam nadzieje że ie masz mi tego za złe :lol:

co to (ogólnie) 3 denary, 8 denarów i koło fortuny. Jest to własnoręczna robota, ma jakiś symbol. Może ma przynieść szczęście, miłość, pieniądze czy coś w tym rodzaju.

kształt Cesarz, 10 buław i 2 buławy. Hm coś prostego, nie mającego jakiś udziwnień. Szorstkie, skromne.

wielkość As kielichów, rycerz denarów. Hm wielkość szklanki (?)

jak sie używa . Królowa buław, sąd i 10 buław. Jest coś czego się ogólnie nie dotyka, bardziej ogląda i podziwia.

do czego Do zajmowania miejsca na półkkach :lol: czyli funkcja ozdobna.

Cena Paź mieczy, kapłanka i cesarz. Na peno drogie, gdybym miał zgadywać cenę i kierując się poprzednimi odpowiedziami to ok. 100+ złotych.

Wydarzenie

9 mieczy, 3 kielichy i umiarkowanie.

Coś znalazłaś ale raczej nie słonika przynoszącego szczęście a bardziej coś przygnębiającego.

ok moje drogie panie i panowie kupilam sobie...bolerko , czarne zaplacilam 40zl , cena byla nizsza bo na bolerku bylo 80zl ale sie okazalo ze to cena kompletu ze spodniami razem

no i w sklepie spotkalam kolezanke z czasow liceum:mruga:

nikt nie trafil..ale pkt dla olki i dharmy za trafienie ceny idealnie:mruga:

DZIEKI wszyskim za udzial:bukiet: i dziewczynom pozniej dodam pkt bo mam jakis problem

Edytowane przez mergajte
Napisano

Te karty z netu nie takie złe ;)

Dzięki za punkcik :_buzki:

Gość Dharma
Napisano

dzięki! nie spodziewałam sie punkcika :D gratuluje pozostałym :)

• 2 tygodnie później...
Napisano

OLKA I DHARMA pamietam o pkt dla was ale poki co mam problem z jego dodaniem nie wiem dlaczego

Napisano
OLKA I DHARMA pamietam o pkt dla was ale poki co mam problem z jego dodaniem nie wiem dlaczego

Bo nie można dodawać za często punktów tym samym osobom. Regulamin mówi:

5. Po przyznaniu punktu reputacji użytkownikowi, należy najpierw udzielić punkty reputacji 3 innym użytkownikom aby móc ponownie podarować punkt reputacji temu samemu użytkownikowi

rozdz.VIII, art.14

Buziak