Aaron Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 Znalazłem u siebie na strychu talizman, czy ktoś wie co on oznacza i jakie ma właściwości? Quote
Bartko1988 Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 wyglada mi to na jakieś ścisłe powiązanie z Kabałą... ale głowy sobie uciąć nie dam Quote
Viconia Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 Za to ja sobie dam, że to na ochronę... Mogę tu dojrzeć trzy piramidy, pentagram i heksagram... Więc do czegóż by innego? Tak to czuję. Quote
perzyk23 Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 Nie wiem nie mam pojecia jakie ma własciwosci (jeszcze nie mam) moge powiedziec ze poszperam troche i moze czegos sie dowiem Quote
Ivelio Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 Na początku skojarzył mi się faktycznie z Kabałą, ale może to być jakiś naszyjnik wolnomularstwa? Figury geometryczne i jedna z nich przypomina cyrkiel, który jak wiadomo jest jednym z symboli masonów. Ale fakt kabała jest tu chyba najtrafniejszym z pomysłów, zaryzykuje takiego określenia... [ Dodano: 2008-01-14, 08:56 ] @swojego posta Trochę też przypomina pieczęć Astarotha z Goetji poniżej link. http://www.jwmt.org/v1n10/images/verum/astaroth-seals.gif Quote
perzyk23 Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 ogladajac talizman odrózniłem 2 znaki których jestem pewien tylko nie wiem co znaczy ten drugi znak ? zastanawiaja mnie te liczby - cyfry albo znaki (obojetne). [ Dodano: 2008-01-14, 20:51 ] ogladajac talizman odrózniłem 2 znaki których jestem pewien tylko nie wiem co znaczy ten drugi znak ? zastanawiaja mnie te liczby - cyfry albo znaki (obojetne). Quote
Ivelio Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 Aaron, mógłbyś zamieścić większe zdjęcie? Wrzuć na jakiś server od na przykład imageshack.us Quote
Boadicea Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 instrukcja umieszczania jest w dziale technicznym - to naprawde ulatwia nam odbior i mozna zamieszczac zdjecia o duzej rozdzielczosci bez obciazania serwera... Quote
Czu-lung Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 Wydaje mi sie, że znam ten symbol, nawet dokładnie ten znak pośrodku zrobiony z trójkątów. Ale jak na złość nie pamiętam skąd :cry: Wiem jedynie, że to na pewno znak związany z kabałą, ale jeśli sie nie mylę to przerobiony przez późną gnozę... chyba. W tym znaku nie ma pentagramu, nawet heksagramu, w założeniu miało być to pewnie symbol potęgujący lub ochronny. Ważne jest symbol pod zawieszką, jeśli dobrze widzę to chyba symbol solarny w bramie, ale nie wiem do końca za słaba fotka.... [ Dodano: 2008-03-11, 18:34 ] Wkońcu! wiedziałem, że to znajdę http://lapidarium.pl/amulety/pl/eu/eu49.htm Quote
juupiiiiii Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 Znam ten znak cytat ze strony inetrnetowej sklepmagiczny.pl: Produkt: Kabalistyczny wzór Drugiego Pentaklu Jupitera Łączący korzystne siły męskie i żeńskie tworząc związek idealnie harmonijnych układów i wzajemnych powiązań. Służy zgodności, harmonii i pełnej integracji dwojga ludzi. Pozwala łatwiej się rozumieć i usuwa wszelkie przeszkody zarówno w sferze duchowej jak i fizycznej stojące na drodze do pełnego szczęścia i zrozumienia się. Daje płodność. Quote
juupiiiiii Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 Znalazłem u siebie na strychu talizman, czy ktoś wie co on oznacza i jakie ma właściwości? dalej się zastanawiasz co to za symbol? jest to Kabalistyczny wzór Drugiego Pentaklu Jupitera Łączący korzystne siły męskie i żeńskie tworząc związek idealnie harmonijnych układów i wzajemnych powiązań. Służy zgodności, harmonii i pełnej integracji dwojga ludzi. Pozwala łatwiej się rozumieć i usuwa wszelkie przeszkody zarówno w sferze duchowej jak i fizycznej stojące na drodze do pełnego szczęścia i zrozumienia się. Daje płodność. Quote
Katara Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Wiecie, znalazłam taki sam w mojej szkole w pracowni przyrodniczej. Ja i mój kolega próbujemy dociec, co to jest. Czy ktoś mógby nam pomóc? Kontakt-Weronika Rymarczyk, pseudonim rymara, nk.pl Quote
Recommended Posts