asiek19 Napisano 7 Maja 2010 Napisano 7 Maja 2010 Jestem tutaj nowa więc za bradzo nie wiedziałam gdzie umieścic ten temat.. jakby co to przepraszam Od kiedy pamiętam mam takie coś że pomyśle o czymś i to się zazwyczaj wydarza. Ale musi to byc takie spontaniczne, tak o poprostu mysle sobie i przychodzi mi do głowy. Np. ostatnio pomyslałam o tym że dawno nie poklociłam się z przyjaciółką, na drugi dzień się z nią kłócę; siedzę w domu i myślę że dawno nie mielismy gości, za pewnien czas zaraz wpada jakas ciotka z odwiedzinami; ostatnio siedze za koleżanką w klasie i tak sobie myśle że moglaby już coś zrobic z włosami, na drugi dzień przychodzi w nowym kolorze; pomyśle sobie o tym że dawno nie byłam przeziębiona to w przeciągu paru dni tak się staje.. Jest jeszcze wiele takich sytuacji i od kiedy pamiętam tak mam.. Tylko to nie jest tak że myśle na siłe, to popraostu musi tak samo wpaśc mi do głowy ot tak.. Czy to jest przypadek? Czy cos w tym jednak jest ? Cytuj
Inferus Napisano 7 Maja 2010 Napisano 7 Maja 2010 Może masz dar przewidywania niedalekiej przyszłości ._. Może powinnaś zacząć to w jakiś sposób kontrolować? Najlepiej trochę zaczekać, bo gdy będzie więcej takich zdarzeń, to będziemy mogli wykluczyć element przypadku. Cytuj
Fay.Attlee Napisano 8 Maja 2010 Napisano 8 Maja 2010 Też się nad tym kiedyś zastanawiałam, ponieważ często zdarzają mi się podobe przypadki. W końcu natknęłam się na termin wprowadzony przez Carla Gustava Junga - synchroniczność. Jest to taki jakby związek między psychiką człowieka, a światem zewnętrznym. Składa się na to prekognicja, sny prorocze, zjawiska parapsychiczne, pozornie przypadkowe zbieżności wydarzeń Cytuj
Tai-Chi-Chuan.pl Napisano 8 Maja 2010 Napisano 8 Maja 2010 To nie jest przypadek. To prawo przyciągania. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj
Gość Patryk8 Napisano 8 Maja 2010 Napisano 8 Maja 2010 Wydawało mi się, że prawo to działa, tak że myśli się o czymś intensywnie, aby osiągnąć to coś. Ona tylko miała jednorazowe myśli , na które nie miała często wpływu więc wątpię aby to było prawo przyciągania. Cytuj
Chavakiah Discipuli Napisano 9 Maja 2010 Napisano 9 Maja 2010 Jedna myśl wystarczy, jeśli jest wystarczająco "silna". Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi