PMG Napisano 22 Sierpnia 2007 Napisano 22 Sierpnia 2007 snilo mi sie ze bawilem sie z psem i caly czas na mnie sikal.....a na samym koncu podczas snu ugryzl mnie bolesnie w reke...
Viconia Napisano 22 Sierpnia 2007 Napisano 22 Sierpnia 2007 Wg. Freuda: mocz - napięcie seksualne pies - zwierzęcość ugryzienie - zetknięcie się z własnymi popędami Ale ponieważ Pan Freud to niemal tylko o jednym, a można tu znaleźć alternatywne wytłumaczenie: mocz - najczęściej również napięcie seksualne lub rodzinne pies - symbol instynktu, którym świadomość powinna pokierować. Zły pies - zazdrość i brak zahamowań. Pies stoi na granicy śmierci (mitologiczny Cerber) i pomaga w zmartwychwstaniu i umieraniu ugryzienie - akceptacja własnej zwierzęcości Moja interpretacja: zwróciłabym uwagę na poczucie zagrożenia z którym przyjdzie Ci się zmierzyyć - choć radzisz sobie, przeszedłeś granicę, za którą jest nowy początek i akceptacja siebie samego w pełni. Czyli - dochodzisz z samym sobą do ładu. Przyjrzyj się symbolom i zobacz - może sam sobie teraz zinterpretujesz to lepiej a może moja interpretacja Ci podpasuje. Pozdrawiam.
Aneta Napisano 23 Sierpnia 2007 Napisano 23 Sierpnia 2007 Lub pies jako symbol wierności. Ugryzienie - bolesny powrót do rzeczywistości? Na moje oko.
Rekomendowane odpowiedzi