Skocz do zawartości

krótki sen nie z tego świata - same symbole

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

proszę o interpretację snu pełnego symboli:

cudowna kraina o bardzo przejrzystym powietrzu, nieskończonej ciszy, pięknym niebie, przepiękne góry - scenka alpejska, pomiędzy szczytami rozległe jezioro o spokojnej, gładkiej jak lustro, nieprzejrzystej tafli. Woda ma niepokojący kolor metaliczno-grantowy, tak jak stopiony rzadki metal. Tu wracam (z pracy?) na jeden ze szczytów - to moje miejsce spokoju (coś jak dom). Naprzeciw mnie wychodzi z pałacu dobrze mi znany mężczyzna (nie jesteśmy parą - w realu on żonaty/ ja zamężna). Pałac to nie mój dom, tylko jego - takie uczucie. Budynek ten jest bardzo monumentalny, ma kolumny u wejścia, sklepienia łukowe, ale jest w połowie ruiną. Z prawej strony budynku pałac jest po prostu dość stary - szare tynki, ale z lewej to zawalona ruina. Próbuję zaglądnąć do środka, ale tam znajduje się bardzo duża ilość pokoi nie do ogarnięcia wzrokiem- wszystkie są czarne. Mężczyzna ubrany jest na czarno, wokół jego nóg wirują jesienne, brązowe liście. Oddaje mi do rąk mojego synka, tak jakby był moją niańką. W ogóle nie rozmawiamy, ale rozumiemy się bez słów, tak jakby tak było umówione. Z aktu tego emanuje siła spokoju i zrozumienia. Sen się urywa.

Nie umiem zinterpretować.

Gość Varyvein
Napisano

Wygląda na to, że jesteś osobą obdarzoną dużą wrażliwością emocjonalną. Sen oznacza, że małżeństwo tego mężczyzny wisi na włosku. Może odegrasz w tym jakąś rolę?