Skocz do zawartości

krew, krwawienie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Byłam u ciotki na wsi na podkarpaciu, siedziałyśmy u niej w kuchni, nagle zobaczyłam że moje ubranie od pasa w dół robi się czerwone od krwi (myślałam że to miesiączka). W toalecie odsłoniłam ubranie i cała krwawiłam...brzuch, ramiona były jakby pełne dziurek przez które tryskała krew (jak grube sitko). gdy przytrzymałam jedną z tych dziurek na ramieniu by zatamować krew, nowe "otworki" wyskoczyły na twarzy (z których też tryskała krew)...uciekłam na zewnątrz i zaczęłam słabnąć...dobiegła do mnie ciotka (i jeszcze ktoś, nie pamiętam) i nożem przecięła mi delikatnie nadgarstek (tak jakby to miało znaczenie dla tej krwi żeby tam miała swój upływ, który można zatamować, jakby nadać jej jakiś jeden tor)...za chwilę przyjechała karetka i pamiętam, że ze mną rozmawiali...po chwili zdałam sobie sprawę, że moje wypowiedzi są sprzeczne (mówiłam, że nie jestem stąd, że wczoraj przyjechałam autem ze Śląska, a za chwilę, że szefowa mnie przywiozła dzisiaj bo się źle czułam ).po chwili opieka medyczna śmiała się bardzo..(jakby z czegoś śmiesznego)pamiętam, że nie chciałam jechać do szpitala bo moja 5 letnia córka by tęskniła.....proszę o interpretacje tego snu

Edytowane przez Domi81
Napisano

zakłądając że krew w snach to energia, emocje, siły życiowe, to wygląda tak jakbyś nie umiała ich utrzymać w sobie.

Co to oznacza ? Aktualna sytuacja pozbawia Cię sił.

Napisano

dziękuję za odpowiedź, która dała mi znowu coś do myślenia, bo faktycznie od kilku dni intensywnie odczuwam zmęczenie swoją sytuacją życiową, mam w sobie jakąś dziwną pustkę, brak motywacji i sił. Patrząc na interpretacje słowa "krew" spotkałam się też z takimi znaczeniami jak: dobra wiadomość, czerwona-wesołość czy otrzymanie dziedzictwa (chociaż niczego się nie spodziewam;) ) i i wolę myśleć o tym lepszym znaczeniu, że nastąpi jakaś dobra zmiana...zobaczymy co życie pokaże....jeszcze raz dziękuję:-)

Gość Varyvein
Napisano

Własna krew we śnie oznacza, że problem tkwi w Tobie. Nieumiejętność zatamowania jej oznacza, że na obecną chwilę wielu problemów nie masz możności rozwiązać. Karetka i osoby bliskie, że są ludzie, którym na Tobie zależy i chcieliby pomóc. Sprzeczne zeznania, ważne - problem dotyczy spraw majątkowych i najbliższej rodziny?