KitKat Napisano 31 Października 2007 Napisano 31 Października 2007 Oktawian (imię) Z Wikipedii Skocz do: nawigacji, szukaj Oktawian – imię męskie pochodzenia łacińskiego oznaczające "członek rzymskiego rodu Oktawiuszów". W Polsce imię to pojawiło się dopiero w XIX w. Oktawian imieniny obchodzi 22 marca, 6 sierpnia, 2 września, 23 grudnia Znane osoby noszące to imię: Oktawian August Patron: Św. Oktawian (benedyktyn francuski (ok. 1060-1132). W 1129 r. został biskupem w Savonie. (Wspomnienie 6 sierpnia) Odpowiedniki w innych językach: łacina – Octavianus język angielski – Octavian język włoski – Ottaviano język niemiecki – Oktavian język francuski – Octavien język hiszpański – Octaviano język czeski – Oktavián język słowacki – Oktavián Zobacz też: Oktawa, Oktawy Cayleya Źródło: http://pl.wikipedia.org/wiki/Oktawian_%28imi%C4%99%29 Jakoś tak to był pierwszy raz kiedy się zastanowiłem co moje imię oznacza, bo wcześniej tylko z Augustem mi się kojarzyło. Cytuj
Boadicea Napisano 1 Listopada 2007 Napisano 1 Listopada 2007 No Oktawian August to raczej znana osobistosc, aczkolwiek niezbyt przyjemna widze ze kolejna osoba z oryginalnym imieniem... Cytuj
Włóczykij Napisano 21 Stycznia 2009 Napisano 21 Stycznia 2009 Sam mam tak na imie, lecz na drugie W rzymie nie mozna bylo bycprzyjemnym jak sie bylo na szczycie, on byl za to bardzo sprytna persona, no i za jego rzadow rzym rozrosl sie wielce a i same miasta sie rozwinely niesamowicie dzieki niemu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi