Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam, bardzo proszę o pomoc w interpretacji snu:

śniło mi się, że spałam w łóżku na dachu kamienicy. Na sąsiednich balkonach czy oknach przebywali ludzie. Po mojej lewej stronie była para w podeszłym wieku, kobieta powiedziała, że wykąpałaby mojego kota. Odpowiedziałam, że on jest czysty, domowy i się go nie kąpie. Ona na to, że to zależy od jego partnera, bo może mieć brudną sierść bliżej skóry, czego nie widać.

Wówczas mój kot (normalnie wykastrowany i niewychodzący na ulicę) wskoczył na murek i zszedł na dół. Po kilku minutach z obawą poszłam go szukać. Był na trawie i obwąchiwał, poznał na chodniku kotkę, zaczął miauczeć i pokazywać mi, że chce zostać. Gdy chciałam wziąć go na ręce, kotka zaczęła się zbliżać. Miała piękną, dostojną granatową sierść i czarne oczy. Nieopodal znajdowały się jeszcze ze 2-3 inne koty, ale siedziały spokojnie i obserwowały sytuację. Gdy pochyliłam się po kota, kotka wskoczyła na moje plecy, objęła mnie łapkami i zaczęła namiętnie lizać od dołu w kierunku szyi. Jej dotyk był miękki, ale silny, nie chciała puścić.

Jestem zaskoczona tym snem. Czy jest znaczeniem seksualnym związanym z potrzebą czułości, czy jednak ostrzeżeniem przed złymi zamiarami kogoś, na kim mi zależy?

będę wdzięczna za odpowiedź

Edytowane przez okean