aniałek Posted January 30, 2008 Share Posted January 30, 2008 Pokłóciłam się z chłopakiem, a teraz trudno mi zapomnieć tego co od niego usłyszałam i zbliżyć się do niego. Miałam nadzieję że uda mi się to zmienić. Pojechałam dzisiaj do niego ale ze wzgledu na to ze cala noc nie spalam, nie bylam w stanie z nim porozmawiac, polozylam sie spac. Miałam straszny sen. Śniło mi się, że mój chłopak leży na mnie i próbuje mnie gwałcić. Nie chciałam się z nim kochać, bo miałam do niego żal i nie byłam w stanie po tym wszystkim dlatego broniłam się jak tylko mogłam. Mój chłopak nie dawał za wygraną, był agresywny, nie chciał mnie puścić, chciał mnie zgwałcić. Na szczęście wyrwałam się mu i uciekłam. Obudziłam się z krzykiem ale nie chciałam mu powiedzieć co mi się śniło. Wiem że w rzeczywistości nie byłby w stanie tak się zachować. Dlaczego coś takiego mi się śniło? Co to może oznaczać? Proszę o odpowiedz! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rita Posted January 30, 2008 Share Posted January 30, 2008 Wiem że w rzeczywistości nie byłby w stanie tak się zachować - ponieważ tutaj nie o taką rzeczywistość chodzi. Ta symbolika oznacza sferę psychiczną, a nie cielesną. Gwałt jest agresywnym działaniem przeciwko woli kobiety, jest związany z uprzedmiotowieniem ofiary. I analogicznie - usłyszałaś słowa, które nie chciałaś, aby padły. Nie spodziewałaś się ich, posądzałaś partnera o większa wrażliwość i wyczucie. Na szczęście jesteś dość silna, słowa nie uczyniły większego spustoszenia w Twojej psychice (uciekłaś), ale jednak... poczucie żalu pozostało. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aniałek Posted January 30, 2008 Author Share Posted January 30, 2008 Dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts