Skocz do zawartości

Upadek

ramzes69

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Proszę o interpretację snu:

Śniło mi się, że wspinam się na jakąś stromą ścianę jakby trzymając się liny. Strasznie męczące to wspinanie było i w końcu spadłem na dół z tym,że podczas upadku nic mi się nie stało, podniosłem się poszedłem sobie jak gdyby nigdy nic...

Napisano

Dużo możesz osiągnąć, ale jeden zły ruch i "spadasz" z obiegu.

Napisano

Witam!

Napotkasz jakieś przeszkody na swojej drodze życia, pokonać je możesz tylko sposobem, bo walka prost skutek jak w śnie.

Pozdrawiam:

Sławomir

Napisano

Dziekuję za odpowiedzi.

Ciekawi mnie jaki to niby zły ruch i jakim sposobem mam te przeszkody pokonywać, ale tego pewnie nikt nie wie.

Napisano

Witam!

I tu się mylisz wiesz to Ty tylko się musisz rozejżeć. A co do pokonania przeszkód głowa nie jest na czapkę - kombinuj.

A dodatkowe instrukcje w kolejnych snach, najlepiej notuj i to dokładnie a w szczególnści odczucia.

Pozdrawiam:

Sławomir

Napisano (edytowane)

Ciekawe to. Jeżeli chodzi o odczucia to w tym śnie były one o dziwo całkiem pozytywne...tzn ta wspinaczka była okrutnie męcząca a jak spadłem i się podniosłem to odczułem ulgę, że się to skończyło i mogłem spokojnie pójść swoją drogą.

I jeszcze jedno.

Ostatnio też miałem taki dziwny sen:

Śniła mi się powódź. Jechałem samochodem do domu i nagle na drodze blokada(szlaban zamknięty) i policjant mnie zatrzymał i powiedział, że jest jakas ważna impreza władz miejscowości w której to było, więc wysiadłem i poszedłem to zobaczyć, po jakimś czasie wsiadłem w samochód i zawróciłem i pojechałem inna drogą...dalej okazało się ze przejścia nie ma bo są tereny zalane i najpierw pieszo tak jakby po strumieniu szedłem a woda była strasznie brudna i śmierdząca, szedłem po niej tak jakby nie mocząc sie w ogóle. Następnie był jakiś zbiornik wodny w którym woda była juz czysta, musiałem tam wejść, zanurkować i coś tam zobaczyć (woda była przejrzysta więc było to możliwe). Zobaczyłem jakąś skalę która nie wiem co oznaczała, ale wynurzyłem się i powiedziałem moim towarzyszom, że wszystko ok i tu się sen urywa...Wszystko razem trochę bez sensu chyba i dość dziwne te wydarzenia wszystkie, w sensie nie widzę żadnego powiązania.

Edytowane przez ramzes69
Napisano

hmm to ja może o pierwszym śnie, jaki opisałeś. ściana w snach prowadzi nas do czegoś, co chcemy osiągnąć, jednak nie tak samo jak góra, góra daje możliwość satysfakcji podczas wspinaczki, czerpania przyjemności. wspinaczka po skale mówi o trudach jakie ponosisz osiągając swój cel realizując ambicję.

wygląda na to, że porwałeś na coś wymagającego, skała trwa od wieków w tym samym miejscu, jest można powiedzieć wieczna, "twardy jak skała" - wymagające dużej siły i wytrzymałości działanie. wygląda na to, że obecnie poniosłeś porażkę, to znaczy Twój plan okazał się nie do zrealizowania, zabrakło Ci sił, ale jednocześnie szybko się otrzasnąłeś. Twoje myśli w czasie snu są bardzo istotne: "poczułem ulgę" - gdybym miała coś radzić, radziłabym nie wspinać się po raz drugi.

Napisano

Drugi sen:

Groźne popędy, przeszkoda, zle zjawisko, brak pewnosci siebie. Niebiezpieczeństwo, harmonia. Będziesz mial trudnosci, ale pokonasz je. To oznaczają główne symbole twojego snu. Jak je zinterpretujesz :P to już twoja dyńka :)

Napisano

Tak ogólnie to nie wiem czy to była skała czy góra...coś bardzo stromego i wymagającego wiele wysiłku żeby to pokonać, ale na górze jakby mgła czy chmury, nic w sumie co by wzbudzało ciekawość, a upadek bezbolesny i dający ulgę...odczucia moje były takie jakby mi ktoś raczej kazał się tam wspinać niż chciałbym tam wchodzić i stąd ta ulga po upadku.

Co do drugiego snu to był on raczej niespokojny, a dopiero w ostatniej fazie wyglądało to jakbym sam przejął nad wszystkim kontrole, sprawdził o co chodzi i się uspokoił.

Oba sny wywołały raczej pozytywne odczucia, ale na samym końcu, czyli najpierw był niepokój, chaos, brak wpływu na wydarzenia, a później dopiero ulga i odczucie, że wszystko jest ok.