Sokar Posted June 19, 2010 Share Posted June 19, 2010 Witam, czy znacie jakies ksiazki (szczegolnie ebooki) traktujace o kulcie bogini ksiezyca? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lilitka58 Posted November 3, 2010 Share Posted November 3, 2010 Ja nie znam żadnych ale czytam dużo książek o wampirach też bo w końcu wszędzie jest chociaż część prawdy. Wjednej książce było napisane że boginią księżyca jest Nyks to oczywiście może być nie prawda ale może Cię to zainteresuje że Nyks jest związana z pięcioma żywiołami: powietrzem, wodą, ziemią, ogniem i duchem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lilitka58 Posted November 3, 2010 Share Posted November 3, 2010 Ja się nie uczyłam poprostu zawascynowała mnie seria Dom Nocy i przy okazji było tam o Nyks A tak wogóle Szeptunka czy ty mnie aby nie śledzisz ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Mafciek Posted November 3, 2010 Share Posted November 3, 2010 A o jaką Boginię dokładnie pytasz? Sporo jest kultów, gdzie Bogini Księżyca odgrywa znaczącą rolę. Dlatego warto by było uściślić o co dokładnie Ci chodzi. No jak już o Bogini Księżyca to nie sposób nie wspomnieć o wiccy =D. W sumie to nie czytałem książek jakoś specjalnie poświęconych samej Bogini, wynika to pewnie z faktu, że co kowen to inna Bogini a każda może mieć nieco odmienną naturę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aziucel Dahak Posted November 3, 2010 Share Posted November 3, 2010 Mafciek chyba chodzi mu o Lilith. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Mafciek Posted November 4, 2010 Share Posted November 4, 2010 Dlatego dobrze by było gdyby uściślił o co dokładnie chodzi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts