Lowliness Posted March 18, 2008 Share Posted March 18, 2008 Przypomniało mi się pewne zdarzenie sprzed kilkunastu lat, byłam wtedy na wylocie podstawówki. 5 osób - jedna siedzi rozluźniona na krześle - kolana zgięte po kątem prostym, ręce swobodnie wzdłuż ciała, plecy na oparciu krzesła. 4 pozostałe osoby ustawiają się wokół, każda w pobliżu nogi krzesła, koncentrują się, łączą swoje dłonie kładąc każda swoją prawą dłoń na lewej dłoni osoby która stoi po jej prawej stronie. Po chwili rozłączają dłonie wolnym ruchem i każda przed sobą kładzie swój palec wskazujący prawej dłoni na palcu wskazującym lewej dłoni(palce stykają się opuszkami), po kolejnej chwili jedna z 4 osób kładzie dłoń skierowaną w dół na głowie osoby, która siedzi na krześle - po kolei wszystkie 8 dłoni; następnie zdejmuje się dłonie płynnym ruchem poczynając od pierwszej z góry, znowu palec wskazujący prawy na lewy i bez rozłączania - wsuwają: 2 osoby pod kolana, 2 pod pachy i podnoszą siedzącego na krześle człowieka w górę jakby nic nie ważył. Co to jest i na czym polega? Może ktoś wytłumaczyć? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest carmen Posted April 7, 2008 Share Posted April 7, 2008 bardzo skomplikowane i dziwne ... nie mam pojecia co to może znaczyc ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts