brydziu Napisano 28 Czerwca 2010 Napisano 28 Czerwca 2010 W ubiegłym roku byłem na wakacjach w pewnym miejscu, oto pytania: 1.Co to za miejsce?, opiszcie mniej więcej? 2.Ile osób było ze mną dużo czy mało. 3.Zrobiłem tam jedną rzecz którą szczególnie pamiętam do tej pory, co to było i dlaczego to pamiętam? 4.Wracając do domu zatrzymaliśmy się w pewnym miejscu, po co to zrobiliśmy? To tyle mam nadzieje, ze pytanie nie są trudne odpowiedzi w sobotę albo niedziele. Powodzenia Cytuj
lavis Napisano 2 Lipca 2010 Napisano 2 Lipca 2010 !-Hagal(o)Algiz(o)Wunio-mogły to być ruiny czegoś ,np.starego zamku,pozostałosci po czymś.które nie wielu ludzi odwiedza,takie samotne miejsce,gdzies ukryte,ale nieopodal jest knajpka, wktórej mozna odpocząć. 2-Raido,Algiz,Ingwaz-niewiele,tak jakbys był tylko z jakimś przyjacielem,chociaż moze bardziej ,z dziewczyną i chłopakiem starszym od Ciebie,dojrzalszym 3-Raido(o)Fehu(o)Berkano-jakbyś z tego miejsca chciał coś zabrać,albo nie wiem mało byś nie skręcił nogi czy też się poparzył,ale wszystko skończyło sie bezpiecznie-trudne pytanie ,bo tu tez może chodzic o zdrade kogoś.,zrobienie czegos nie dozwolonego.,pamiętasz dlatego bo mogło to się skończyć niebezpiecznie dla Ciebie,mogli cie za to zamknąć...?lub utracił byś zdrowie. 4-Naudiz,Ingwaz,gebo-to była konieczność odpoczynku i zastanowienia się,może też chodzi o wymianę pieniędzy.lub określenie trasy dolszej. Cytuj
Aislinn Napisano 2 Lipca 2010 Napisano 2 Lipca 2010 1. Ehwaz, Eihwaz, Isa (o) - jakieś miasto albo miejsce z zabytkami, często odwiedzane przez turystów - przez to ruchliwe. 2. Nauthiz (o), Fehu, Othala - raczej niewiele osób z tobą było (1-4), może byłeś z rodzicami albo z kimś z rodziny 3. co zrobiłeś? Ehwaz (o), Hagal (o), Mannaz (o) - zgubiłeś się? dlaczego to zapamiętałeś? Nauthiz (o), Othala, Uruz - było ci przykro, może przez to opóźnij się wasz wyjazd, ale jednocześnie udowodniłeś sobie, że potrafisz wybrnać z trudnej sytuacji. 4. Nauthiz (o), Laguz (o), Fehu - żeby się rozprostować albo ktoś mógł się źle poczuć (może czymś się zatruć), musieliście się zatrzymać, żeby się przewietrzył. Cytuj
Weles Napisano 2 Lipca 2010 Napisano 2 Lipca 2010 1. Fehu (o), Kaunan (o), Teiwaz (o), Dagaz (o): Miejsce mało znane, piękne po zmroku, przyjemnie chłodne więc może koło jakiegoś zbiornika wody, albo wysoko w górach? Na pewno nie było to żadne miasto. 2. Perdo: Myślę, że jedna osoba... Zaufana. 3. Hagal, Algiz, Kaunan (o), Fehu (o), Teiwaz (o): W porywie emocji, chcąc zaspokoić swoje potrzeby ukradłeś coś bardzo cennego... 4.Odala, Algiz (o), Gebo: Jakiś twój znajomy potrzebował pomocy a ty mu jej udzieliłeś... Cytuj
CollinConstantine Napisano 3 Lipca 2010 Napisano 3 Lipca 2010 1. Hagala, Laugaz, Iwaz - to były okolice wody, zakątek małouczeszczany, jakby trochę opuszczony i samotny. Jednak mam wrażenie, ze dosyć często zmienialiście swoje miejsce pobytu. 2.Ingwaz, Pertho, Naudhiz - osób było mniej niż miało być, wiele osób nie mogło z pewnych losowych powodów przyjechac. Ogolnie mało was było. 3. Kenaz, Uruz, Yr - to co zrobiłeś było dla Ciebie zupełnie nowym doświadczeniem... jednak wygląda to tak jakbyś zmaterializował swoje wczesniejsze zamiary. Pamiętasz o tym bo było to trudne lub dało Ci to w kość. 4. Naudiz, Raidho, Gebo - musieliście pojechac specjalnie w to miejsce. Może mieliście coś komuś zawieźć i dać albo odebrać coś... Cytuj
brydziu Napisano 4 Lipca 2010 Autor Napisano 4 Lipca 2010 Witam, czas na odpowiedzi 1. Były to góry, wynajęty domek, dolina kościeliska. 2.Było nas sporo w sumie 8 osób. 3.Zdobyłem Giewont, z czego sie cieszę 4.Zatrzymaliśmy się aby kupic oscypki. Podsumowując 1. Lavis, twoja odpowiedź pasuje bo knajpka była niecałe 100m, od domku, JaneDoe twoja odpowiedź też jest całkowicie na miejscu, Weles i zoska1977 napisali, że miejsce znajduję się w górach odpowiedź pasuje CollinConstantine zmienialismy miejsce bo chodzilismy po górach, ale pytanie było o miejsce wakacji wiec błędna odpowiedź. 2. hmm tutaj praktycznie nikt nie odpowiedział dobrze, chociaż Collin napisał, że pewne osoby, nie dały rady przyjechać i to prawda, więc daje +. 3. Najbardziej podobają mi sie odpowiedzi lavis i Collina jeśli chodzi o odpowiedź lavis, to faktycznie przy schodzeniu z Giewontu prawie skręciłem noge przez głupotę skacząc po głazach. 4. Tutaj niestety nikt nie nakreślił, chociaż Collin napisał, że musieliśmy cos odebrać, a to można by było podciągnąć pod kupowanie. hmm ciężko wytypować zwycięzcę pytania nie były łatwe, dziękuje wszystkim i gratuluje a zwycięzca zostaje: CollinConstantine przekazuje pałeczkę jeszcze raz dzieki Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi