Skocz do zawartości

Dwa przerażające filmy na faktach co sądzicie?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej oglądałam dzisiaj dwa dość straszne filmy na faktach i muszę powiedzieć, że mną wstrząsnęło. Co o nich sądzicie, możecie je za darmo obejrzeć, daje linki:

MEGAVIDEO - I'm watching it - to według mnie straszniejsze.

MEGAVIDEO - I'm watching it

Jak skończy się transfer to po prostu wyłącz i włącz modem i wciśnij: odśwież bieżącą stronę i włącz od tego momentu gdzie ostatnio oglądaliście .

No ja generalnie jestem bojaźliwa i może dla was to nie będzie nic szczególnego...

Napisano

Ten pierwszy - "Paranormal Activity" został wyreżyserowany, a ten drugi to nie wiem.

Napisano

oglądałm Paranormal Activity i jak kto lubi końcowka super...szkoda, że caly film tak długo na nią czekalam ale w napięciu trzyma ladnie.Generalnie uwielbiam takie własnie filmy

Napisano

Super, mi dała linki wirtualna znajoma i powiedziała, że są na faktach.

Napisano

Ale czytałam dzisiaj na internecie, że ten drugi na 100% był wyreżyserowany.

Napisano
Super, mi dała linki wirtualna znajoma i powiedziała, że są na faktach.

To, że są na faktach, nie znaczy, że są autentyczne. Może być główny motyw na faktach - czyli zainspirowana, dajmy na to grupą ludzi łażąca po lesie która trafiła na dom wariata, niekoniecznie musieli być prześladowani przez czarownice.

Napisano

Obejrzałam narazie tylko ten pierwszy...

Zauważyliście, że większość "ingerencji" tej istoty dzieje się po godzinie 3 w nocy ?

Napisano

Zauważyłam. A ja często budzę się o 3 lub po 3 i teraz moja wyobraźnia pracuje dodatkowo na wyższych obrotach ; ]

Napisano

To nie mogło umknąć mojej uwadze :)

Nie chcę nic mówić ale w tym drugim filmie też pojawia się godzina 3...

Napisano

Widać ktoś się tego badziewia(Egzorcyzmy Emily Rose) naoglądał.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Obydwa filmy są wyreżyserowane. Z założenia miały przy niskim budżecie dać super wrażenia. Chyba im się udało. Ostatnio powstało też kilka podobnych filmów, które efekt grozy otrzymują nie przez efekty specjalne, a przez atmosferę i domysły oglądającego.

• 2 miesiące temu...
Napisano

Takie istoty najprawdopodobniej kpią z Trójcy Świętej przychodząc właśnie okolo tej godziny.