Alodia Posted April 2, 2008 Share Posted April 2, 2008 Ciekawa jestem Waszego zdania:) Śniło mi się, że szłam z rodzicami przez las..nie był to młodziutki las ale ładny-dosyć przejrzysty ..była ładna pogoda(przez korony drzew przebijało słońce).Nagle pod trzema drzewami rosnącymi obok siebie zauważyłam zdechłe indyki(jeden pod każdym z drzew) :?: leżące w ten sam sposób..głowami do dołu..w dalszej części lasu(snu)zobaczyłam dwa identyczne białe konie-młode ładne i zadbane..szły spokojnie niedaleko nas( i te konie najbardziej mnie zastanawiają).Następnie doszliśmy do czegoś w rodzaju ośrodka wypoczynkowego,były tam drewniane budki z lodami..chciałam kupić nam lodu lecz żadne mi się nie podobały-były złej jakości :?: ..i tu sen się urwał(lub moja pamięć zawiodła:) Z góry dziękuję za każde skojarzenie. [ Dodano: 2008-04-02, 10:27 ] dodam jeszcze,że w śnie mój tata wszedł na jakieś wzniesienie na skraju lasu i pokazywał coś obcym ludziom(trochę się tego bałam) ale wrócił i poszliśmy w stronę tych budek z lodami.Jeśli chodzi o konie to nie bałam się ich..raczej spowodowały u mnie zdziwienie-ale nie jestem do końca przekonana. Pozdrawiam ciepło:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alodia Posted April 3, 2008 Author Share Posted April 3, 2008 Bardzo miło mi Cię widzieć Kaffko:) Prawdę mówiąc sama nie wiem...bo to wszystko odnosi się raczej do przyszłości a teraz nic takich zdarzeń nie zapowiada..hm..a te indyki-nie wiem co o tym myśleć bo podobny widok widziałam w niedawno obejrzanym filmie...i może mieć to znaczenie.....ale reszta symboli pochodzi tylko ze snu:) Bardzo Ci dziękuję..pozdrawiam ciepło:D Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkhead Posted April 4, 2008 Share Posted April 4, 2008 Hej Alodia! Ogromnie dużo przyrody w tych Twoich snach... musisz być naprawdę osobą kochającą florę i faunę... A ja w przeciwieństwie do Kaffki poszedłbym raczej po kolei: martwe zwierzęta w wielu sennikach oznaczają martwą sytuację, obumarcie czegoś w naszej psychice, zakończenie jakiegoś etapu, wolną drogę. Bardzo ważne jest również to że widziałaś ptaki w świetle dziennym - symbolizuje to uwolnienie się od przeszłości, przed Tobą jasna droga do budowania czegoś nowego. Jeżeli widziałabyś je w ciemności mogłoby to oznaczać niejasną przyszłość, utkwienie w pewnym punkcie bez wiedzy co zrobić dalej... no ale Ty widziałaś je w świetle:) Jeszcze ważne jest to czy były to świeże trupy? Jeżeli tak, oznacza to, że ten stan rzeczy stał się niedawno, jeśli zaś były to szczątki już rozpadające się - ten stan rzeczy może pochodzić z odległej przyszłości, zapowiadać jakieś powolne odrodzenie się z popiołów. Co do białych koni jeszcze: biały koń symbolizuje rozkosz, zmysłową przyjemność. a dwa białe konie? być może czeka Cię wesele (Twoje lub znajomych) lub/oraz zawrzesz miłe znajomości... A obecność rodziców symbolizuje ich troskę o Ciebie, chęć towarzyszenia Ci w tych ważnych dla Ciebie chwilach, momentach... Lody tak jak wspomniała Kaffka oznaczają właśnie przypływ dochodów, znaczne polepszenie sytuacji materialnej. jednak Ty ich nie wybrałaś - być może były to pieniądze, które niekoniecznie pochodziły z prawego źródła lub pop rostu zysk, to co materialne, nie jest teraz Twoim priorytetem. ps. jeszcze tylko małe pytanko - co było nie tak z tymi lodami, czy były rozpuszczone? Mam nadzieję że ta moje dywagacje coś Ci rozjaśnią Pozdrawiam serdecznie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alodia Posted April 5, 2008 Author Share Posted April 5, 2008 Witam Cię Darkhead:) Ptaki leżące pod drzewem były świeżymi trupami(matko..jak to brzmi) :shock: Ponad to były takie same i leżały głowami do dołu..Zastanawia mnie równie -myślę, że nieprzypadkowa liczba 3. A jeśli chodzi o lody to nic szczególnego mnie w nich nie zniechęciło..po prostu nie były takie jak lubię..hmm..wyglądały normalnie ale ja widziałam,że nie będą dobre(w realnym życiu to u mnie norma;) Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie:) Miło by było gdyby Twoje odczucia co do snu wcieliły się w moje życie:)Przydałoby mi się psychiczne oczyszczenie i zrobienie miejsca na coś nowego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts