Hrothgar86 Napisano 6 Sierpnia 2010 Napisano 6 Sierpnia 2010 Śniłem nieraz o wielu, mocarnych broniach. Jedne wyglądały kozacko, ale rozsypywały się w proch, inne były stare jak świat, ale dawały niesłychane możliwości. Opiszę kilka najważniejszych aspektów ich geometrii i konstrukcji. Wszystkie bronie posiadałyby nawet w naszym świecie, dobre a nawet niespotykane walory użytkowe. Może Wy też pamiętacie istotne szczegóły konstrukcji? miecza nie opiszę, bo chyba najprościej będzie mi go narysować i wrzucić potem. Klamka była sroga.Jako lufa był długi, metalowy stożek bez dna. otwór u dołu stożka był wylotem lufy(?). Wewnątrz następowała detonacja ładunku termobarycznego. Fala uderzeniowa odbijała się od ścianek, tworząc ładunek i kierunkując się na przód. Fala uderzeniowa (sama fala!), opuszczając lufę, szybko traciła na mocy, ale przenikała przez pancerze i niszczyła organy wewnętrzne celu. Taka była ogólna specyfika działania. Plany i sposób działania były mi wyjaśnione dość dokładnie i do tego się sprowadzały. Mieliście coś takiego? A może znacie się na broni o szczególnych właściwościach? Cytuj
Atapi Napisano 7 Sierpnia 2010 Napisano 7 Sierpnia 2010 Najbardziej skomplikowaną bronią jak mi się przyśniła była deska nieheblowana długości około metra, szerokości 30 cm i grubości coś tak ze 3 cm. Zdaje się, że miała sęka ale pełnił tylko funkcję ozdobną Cytuj
Atheo Napisano 7 Sierpnia 2010 Napisano 7 Sierpnia 2010 A mi się śniło że rzucam żabami w atakujące mnie szczury, doprawdy zacne płazy służyły mi wiernie do momentu pożarcia przez bestie krwiożercze które poń zaczęły padać Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi