Calipso Posted April 22, 2008 Share Posted April 22, 2008 załkładam ten temat,ponieważ w sobotę organizuje grila dla znajomych i brak mi pomysłów co dobrego mogę zrobić. ma ktoś jakieś pomysły?bo narzie jedyne co przyszło mi do głowy to szaszłyki i kaszanka. a co dobrego Wy robicie na takie okazje? :n3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Nashira Posted April 22, 2008 Share Posted April 22, 2008 ja lubię karkówkę z grilla z przyprawami grillowymi i ziołami pokrojona na plasterki, jka do kotletów, w przyprawch minimum godzinę, albo zamarynować dzień wcześniej, paluszki lizać a do szaszłyków ser - fajnie smakuje i piwko, zazdraszczam grill, ja też chcę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szyla Posted April 22, 2008 Share Posted April 22, 2008 Kochana na grilla wszystko! Kazde miesko, nawet normalnie jak w kotlecik, posypac przyprawami, moj kucharz lubi podlewac mocnym akloholem w trakcie pieczenia, ze az bucha ogien, ponoc lepsze. Wolowinka, cielecinka, dziczyzna i jagniecinka najlepiej niezbyt mocno, nie przesmazyc, zeby soczysta byla, rozowa jeszcze w srodku, to nie surowe juz, a pyszne. Zeberka, nozki kurczacze, rybke dobra, pstrazka np oprzyprawic, zawinac w folie, albo na takie tacki z folii. Kielbaski sa fajne jak sie pokroi wzdluz na cztery, wtedy takie chrupiace paseczki sie robia. Szaszlyczki z jakim badz mieskiem, jagniecinka bardzo chripiaca sie robi, taki tlusciejszy kawaleczek mieska, duzo cebuli i co tam jeszcze. Wieprzowe tez pyszne. Zeberka mozna na tackach piwkiem podlewac. Cukinie, czy tam to drugie chyba, zapomnialam jak sie nazywa, na tluszczyku na tackach, a noa koniec mozna obok tacki zeby chrupiace sie zrobilo, wystarczy sola tylko... Rozpisalam sie co :mrgreen: A jak cos to po necie tez mozna poszperac, poszukac. Milego grilla Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Calipso Posted April 22, 2008 Author Share Posted April 22, 2008 w niecie szukałam już nie jeden raz,ale wolę sprawdzone przepisy. do szaszłyków zazwyczaj dodaję filecik z kurczaka,cebulkę,cukinię i paprykę czerwoną. a do szaszłyków ser - fajnie smakuje muszę spróbować bo uwielbiam sery :grin: Zeberka mozna na tackach piwkiem podlewac. hmmm,ciekawe :grin: a może robicie jakieś przystawki lub sałatki?ja zawsze robie moją ulubioną,tzn.z cebulki konserwowej,papryki(też kons.) i kukurydzy i mieszam z majonezem,świetna do różnego rodzaju mięs. ps.czujcie się zaproszone a jak nie to może admin coś na to poradzi i zrobimy grila online :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szyla Posted April 22, 2008 Share Posted April 22, 2008 Hmm, brzmi niezle, choc ja do mies preferuje takie swierze jak pomidorek z cebulka i szczypiorkiem, kapustka z marchewka albo z czyms, moze byc kapustka pekinska, mozna do nie kukurydze i rzodkiewke. Na przyklad Ale szaszlyczki jagniece tlustawe sa cuuudne, cebuli duzo i tak chrupia, ze oj... Dokladnie nie opisuje, bo przyprawy, to w sumie jak kto woli, ale nie wiele trzeba a prawde, byle dobre miesko a i mielony mozna, tudziez mielony wolowy i hamburgery z grilla Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Nashira Posted April 22, 2008 Share Posted April 22, 2008 ja jagnięcina tylko w gulaszu i krupniczek na niej z ziółkami - zakochałam się w tym a ja przy grillu lubię też pomidorki ( pomidorowa mianiaczka jestem ) i marynaty, przy czym głównie grzybki i papryka sałatka szwedzka super, ew. sałatka gyros ale taka ostra z sosem chrzanowym.. nie, nie gadam z Wami !! aż mi ślinka cieknie !! ale za to jak pojade do Polski, to mi mama obiecała tonę najróżniejszych śledzi ( uwielbiam... ), pizzę i goloneczkę z piwkiem, a co :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szyla Posted April 22, 2008 Share Posted April 22, 2008 Ooooo, no tak, ja wole zielone bardziej a jeszcze jest pyszna z pomidorkow, cebulki, chyba kapustki cieniutko posiekanej, oliwek i kosteczek parmezanopodobnego serka, albo scinkow parmezanu, do tego oliwa i ocet winny troszke, albo balsamiczny... tak smakowala Chorwacja... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Nashira Posted April 22, 2008 Share Posted April 22, 2008 a ja uwielbiam pieczareczki, cebulka, groszek, jaja na twardo, zioła, majonez , mmm pyszota i - pomidorki, sezam, szynka, słonecznik, rzodkiewka, sałata wymieszane z jogurtem ide po jogurt - chociaż tyle i słoneczni i parówkę na prędce, bo zanim obiad to jeszcze trochę, zwłaszcza, jak od kompa nei odejdę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts