Gość Rokka Napisano 6 Września 2010 Napisano 6 Września 2010 Co jakiś czas śni mi się że jem lub kupuję, ewentualnie też piekę ciasto (choć to rzadziej). W ostatnim śnie kupowałam ciasto w sklepie wraz z siostrą. Ja kupiłam mniejszy kawałek, z jasna masa i z wiśniami. Ciasto przypominało podłużny tort.Siostra kupiła z 5 x więcej ciasta, w kolorze czekolady z taką samą masą. Po przyjściu do domu jadłam ciasto, smakowało mi. Za oknem padał śnieg i trochę wlatywał, przez zamknięte okno, do domu. Za oknem również ludzie latali swobodnie i czułam ,że to jest normalne. Potem poczułam, ze mam w domu strażnika , jakby z przydziału, do opieki nade mną. Nie przeszkadzał mi, raczej obojętnie podeszłam do jego obecności. Proszę o interpretację snu. Ps: Często śni mi się motyw chleba, piękne bochenki, wypieczone i smaczne. Prosto z piekarni lub ze sklepu. Cytuj
Slawomir Napisano 6 Września 2010 Napisano 6 Września 2010 Witam! Wiem że nie powinienem zadawać takiego pytania ale czy ty aby nie jesteś na djecie? Cytuj
Gość Rokka Napisano 6 Września 2010 Napisano 6 Września 2010 jestem teraz, tj mam ograniczone spożycie różnych rzeczy, też myślałam, ze o to chodzi ale ja nie lubię ciast, poza tym śniły mi się nawet gdy nie byłam na diecie Cytuj
Slawomir Napisano 6 Września 2010 Napisano 6 Września 2010 A konkretnie jakie masz ograniczenia w spozywaniu? Cytuj
Gość Rokka Napisano 6 Września 2010 Napisano 6 Września 2010 (edytowane) nie wszystko mogę jeść, tylko lekkostrawne, ale biszkopt to akurat mogę, tłustego nie mogę, smażonego; Chodzi o to, ze te motywy mi się ciągle przewijają w snach, tj. ciasto i chleb. Edytowane 6 Września 2010 przez Cattaraa888 Cytuj
Slawomir Napisano 6 Września 2010 Napisano 6 Września 2010 I jedno i drugie jest pieczone i z mąki stąd te moje skojarzenia. Jedna jest uznana za potrawę codzienną druga za odświętną. Tort to jestem w stanie podpasować pod tłuste ale tu raczej dopatrywałbym sie symboliki innej a mianowicie tęsknisz za jakimiś potrawami które lubisz anie możesz jeść, zaś twoja podświadomość interpretuje ci to jako chleb (może jedna z tych potraw jest w naormalnym menu dosyć często) a drugą jako ciasto ( zaś tą jesz nie zbyt często i powiedziałbym od wielkiego dzwonu). To moje spostrzeżenia na temat twojego snu. pozdrawiam: Sławomir Cytuj
Gość winteer Napisano 6 Września 2010 Napisano 6 Września 2010 Ja bym powiedziała ze to ciasto/tort to swego rodzaju na oczekiwanie na jakąś uciechę, radość, takie osłodzenie sobie codziennego życia.. tymbardziej że za oknem jest śnieg (zima), co sugeruje trudniejszy okres w życiu. Wspomniałas tez o chlebie - w zależności od kontekstu - mozna wnioskować na jakieś plany, króre trzeba w jakis sposób nie tyle realizować co ogólnie dać ku temu odpowiednie warunki (wiadomo - aby ciasto wyrosło, musi być odpowiednio wysoka temperatura w piecu chlebowym).. no a jedzenie tego chleba, to juz sa korzysci wynikajace z tych planów Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi