Skocz do zawartości

Gwałt i zdrada.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie..

Czy mogłabym poprosic kogoś o interpretacje snów?

Mam 21 lat, studiuje,pracuję.

Ostatnie dwie noce śniłam dwa rózne zupełnie, ale równie męczące sny.

Przedwczoraj śnił mi sie gwałt.

Bardzo dokładnie i szczegółowo pamiętam twarz oprawcy, czerwonawą o jakby chorej skórze, i bardzo jasne, zimne oczy. Był przysadzistym, niezbyt wysokim człowiekiem. Budził we mnie niepokój.

Sytuacja zaczyna się w momencie, gdy śnię, ze idę do starej szkoły, w okolicach popoludniowych , mniej wiecej moze ok. 16.00, w słoneczny, ciepły dzień, oddać projekt po zajeciach wychowawczych jako prowadzący (to fakt, robiłam takie zajecia, pisałam projekt badawczy). Jest bardzo ciepłe, ale jasne słońce.

Przechodze przez dzikie przejście (znane mi- nie rózni się niczym) przez tory i widze jak w poprzek nich stoi biały samochód kombi. Zaczynam biec w strone domów, bedących 300 m dalej, zeby powiadomić policje, bo mam wrażenie, ze zaraz nadjedzie pociąg. Nie zbliżam sie do auta. Gdy biegne, zatrzymuje mnie mężcyzzna, przy kości. Mówi, ze to jego auto i on własnie idzie na policję. Ma teczkę w dłoni i jasny szary garnitur, oraz koszulę w tym samym odcieniu, wpadającym w niebieski. Odwraca sie z usmiechem i idzie dalej. Pojawia się niepokój, bardzo silny. Wracam na tory, i nagle słysze, ze ktoś za mną biegnie. Meżczyzna z wykrzywiona twarzą rzuca sie na mnie, bo potykam sie chyba o coś i upadam.

Nie pamietam dokładnie gwałtu, wiem, ze był. Pamiętam także zapach akacji.

Obudziłam sie sama, wymuszając na sobie otworzenie oczu- z ogromnym lękiem.

Drugi sen, nastęnej nocy dotyczy osoby mi najbliższej, partnera. Śni mi sie jakieś miejsce, przypominajace mój dom, ale nei do końca. Jakby róznice w poszczegolnych przedmiotach, coś nieokreslonego. Śni mi się piekna, pozornie delikatna i niewinna kobieta, o ciemnych włosach i znów niebieskich ogromnych oczach. Uwodzi mojego partnera. NIe widze dokładnie żadnych scen ich bliskości fizycznej- wiem, ze coś sie dzieje, znikaja, jest dziwny nastrój. Mój partner ma do mnie pretensje, że szukam dziury w całym, kobieta udaje niewinną, ale usmeicha się do mnie wrednie gdy on nei patrzy.

Dokłądnie nie pamiętam także konca, wiem, ze obudziłam sie dzis oszukana, zdradzona, zawiedziona i tak jakby bez życia. Z łzami w oczach.

Wierzę w znaczenia snów- dawno nie śniło mi się tak wyraźnie nic, dlatego czuje sie bardzo zaniepokojona. Mogę prosic o interpretację?Obydwa sny działy sie w czasie teraźniejszym.

Mój partner niedawno miał operację, martwię się , że to moze być z nim związane.

Czy to moze mieć związek z tym, że kiedyś bardzo czesto śnił się również równie wyrazisty sen- mam młodsza siostrę. Sniło mi sie, że pilnuję jej, jeżdżacej na niebiesko-zielonym trókołowym rowerku. Nagle ona wywraca sie tuż przy płocie, a sztacheta przebija jej głowę w miejscu skroni na wylot.

Również wyraźnie śnie właściwie co roku przed świetami Bozego Narodzenia moją ukochana babcie. Nie rozmawiam z nia, wiem, że może z nami spedzać świeta tylko pod warunkiem,że będą ją bardzo boleć plecy (miała ogromne bóle, gdy żyła- zmarła na osteoporozę i raka szpiku kostnego). I jest tak, spędza świeta z nami, nic nie mówi, jest milcząca , smutna ale i uśmiechnięta. W tych snach co roku odzywa się tylko raz- gdy dostaje spod choinki prezent mówi z radoscią , prawie płacząc "O mnie też pamiętaliście..". Sen powtarza mi sie cyklicznie.

Przepraszam, ze tak sie rozpisalam, ale nigdy nie czułam sie az tak źle po śnie..

Prosze ogromnie o pomoc, albo chociaz naprowadzenie. Byłabym bardzo wdzieczna...

Napisano

sybillaa, witaj.

Pierwszy sen oznacza, że jest w Twoim otoczeniu, może w Tobie coś, czego nie rozumiesz, coś z czym nie chcesz się zgodzić. Wywiera to na Tobie tak silne uczucia, że czujesz się przez to zniewolona. Być może to jakaś osoba, a być może po prostu jakieś uczucie wobec kogoś, czegoś.

Drugi sen oznacza, że martwisz się o swojego partnera. Słusznie - jesteście w związku, musicie dbać o siebie pod każdym względem, bo nie wiadomo co może stać się jutro.

Sądzę, że nie masz się czego bać - sen to tylko wynik Twoich rozmyślań. Nie stresuj się, tylko ciesz, że wszystko jest już okey.

Z siostrą to też raczej obawy, widać, że jesteś do niej przywiązana.

Sen związany z osoba Babci jest, jak sądzę, jej podziękowaniem za wszystko i chęcią złożenia życzeń przed Świętami, chyba jej ulubionymi, ztego co wywnioskowałam.

Nie masz za co przepraszać, od tego jesteśmy. Pozdrawiam.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...