Skocz do zawartości

Czy komuś śniły się grzyby???

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dziś nad ranem śniły mi się grzyby. Byłam w lesie z sąsiadką, najpierw ona zbierała ładne grzyby - małe, zdrowe, ja zbierałam duże, niektóre rozmokłe, niektóre chore. Znalazłam też kilka grzybów, które ktoś zgubił, były zerwane i rzucona na polankę. W pewnym momencie zorientowałam się, że rosły dwa grzyby, zdrowe i piękne borowiki, które ja widziałam, ale potem nie mogłam ich dostrzec. Obok stał koszyk sąsiadki, w pierwszej chwili pomyślałam, ze sąsiadka zebrała grzyby, które ja chciałam zerwać, ale potem dojrzałam koło pnia drzewa dorodnego i zdrowego borowika, a obok koszyka sąsiadki kolejnego, nieco mniejszego, dalej rósł następny. Zbierałam grzyby na polance, w pewnym momencie sąsiadka poszła w prawym kierunku, ponieważ zauważyła tam swoją znajomą - jakąś dziewczyną, a raczej młoda kobietę. Ja stwierdziłam, że nie będę do nich podchodzić, bo nie znam tej dziewczyny. Zbierałam grzyby. Znalazłam tylko jeden grzyb trujący, w zasadzie nie do końca wiedziałam czy to faktycznie trujący, był młody i miał jeszcze otoczkę, przerwałam otoczkę i poczułam, że pod kapeluszem są blaszki, więc stwierdziłam, ze to trujący.

Pozostałe były zdrowe. Las był ładny, nie było nigdzie żadnych przeszkód w postaci gałęzi, trawa w miarę zielona jak na tę porę roku.

Dodam jeszcze, że moja sąsiadka ma tak samo na imię jak kobieta, która rok temu bardzo skomplikowała moje życie, a raczej sprawiła, ze wpadłam w głęboki dołek.

Druga sprawa, sąsiadka wczoraj faktycznie była na grzybach, był też mój ojciec, ojciec właśnie w tym miejscu, gdzie ja zbierałam grzyby we śnie.

Jak wy to rozumiecie?

Napisano

Grzyby zazwyczaj śnią się na chorobę bakteryjną. Ale może po prostu chcesz iść na grzyby?:)

Napisano

Mnie nigdy się nie śniły, w senniku znalazłam, ze to przyjaźń - w negatywnym lub pozytywnym słowa znaczeniu, ale ja zdążyłam się juz przekonać, ze sennik sennikiem, a sen snem. Kilka symboli np. w moich snach jest zgoła odmienne.

Na grzyby chciałam pójść wczoraj, ale nie poszłam...

Sąsiadka była. Analizuję jednak moje wcześniejsze sny, dlaczego akurat śni mi się sąsiadka - już któryś raz - która ma takie samo imię jak kobieta, o istnieniu której wolałabym nie wiedzieć? Czy to przypadek, moje emocje ?

Napisano

Grzyby to toksyny, choroba jak mi się śnił grzyb to znalazłam na sobie kleszcza :)

• 1 miesiąc temu...
Napisano

A mnie się regularnie od dwóch miesięcy śnią grzyby na mojej głowie. Niestety nie są to zwykłe grzyby, ale takie spleśniałe, ociekające śluzem. Zazwyczaj nie wierzą w sny, ale też zazwyczaj jak już je pamiętam to są to tzw. świadome sny, a w tych snach wszystko dzieje się wbrew mojej woli. Ktoś coś o tym wie?

Napisano

Grzyby oznaczaja chorobe. Wydaje mi sie, iz w tym przypadku jako splesniale (czyli stare), moga oznaczac dlugotrwala chorobe, o której byc moze sie nie wie, ze istnieje lub moze zaistniec. Miejmy nadzieje, ze to tylko sen.