Ruda Jędza Napisano 8 Października 2010 Napisano 8 Października 2010 Ja z takim zapytaniem: które karty mówią wg Was o kontakcie? Chodzi mi o spotkanie, kontakt tel, netowy etc i także jaki charakter, będzie ten kontakt miał - w sensie o towarzyszące temu emocje np [paź buław] - mało znaczące rozmowy, słowa - ktoś może bardzo chcieć ale w sumie na słowach się kończy paź mieczy - to bardziej uszczypliwe rozmowy, cięty język, takie wbijanie szpileczki z uśmiechem na twarzy paź denarów - tu mi się nasuwa kontakt, wiadomość krótko i na temat paź kielichów - rozmowa w stylu czytaj między wierszami, ten pazik taki trudny dla mnie do określenia, bo niby chce ale tylko tak nieśmiało się wychyla, jakieś spojrzenia może, uśmieszki, badanie terenu w sprawie rycerz buław - wpadnie i wypadnie, ożywione spotkanie, "ktoś wpadnie jak po ogień" rycerz mieczy - kojarzy z rozmową trudną, mówienie komuś prawdy w oczy, faktów - niekoniecznie miłych, spotkanie, rozmowa na chłodno, z dystansem, bez sentymentów rycerz denarów - pomału ale do przodu, kontakt taki w ślimaczym tempie, raz na jakiś czas, lub że trza trochę na niego poczekać rycerz kielichów - tu bym widziała kontakt for fun, nic na poważnie, w takim flirciarskim stylu i atmosferze.. coś jak pan poznał panią na imprezie pod wpływem i jej cukruje ;p 2 buław - kontakt, rozmowa po której i tak nic nie wiadomo, która nic nie wyjaśnia, dogadywanie się, bujanie się z odpowiedzią 2 mieczy - kontakt tel, smsowy, przez neta - gg - taki w którym nie widzimy drugiej osoby. a z drugiej str nie chcemy być w kontakcie z kimś - w sumie to zależy od kart pobocznych 2 denarów - kontakty, rozmowa nieszczera, ukrywanie własnych emocji, nie mówienie prawdy, dobra mina do złej gry 2 kielichów - zaproszenie, kontakt, wiadomość, spotkanie 3 kielichów - kontakt, spotkanie w większym gronie, zabawa 3 denarów - kontakt " w potrzebie", wspólne zadanie do wykonania, praca nad czymś, coś co wymaga udziału osób 3cich 5 buław - rozmowa podnosząca adrenalinę, ożywiona bardzo, konkurencja, obrona własnego zdania 6 buław przybycie kogoś, lub wiadomość od kogoś z daleka, powrót kogoś 6 mieczy - tu mi się kojarzy z przepływem info więc sms, internet.. jeśłi spotkanie to z kimś kto jest w oddaleniu, gdzie musimy przebyć jakąś drogę - mostem czy cuś 6 denarów - tu i czekanie na kontakt i info otrzymane - też od kart zależy 6 kielichów - spotkanie, info od kogoś z przeszłości, spotkanie kogoś kogo dawno nie widzieliśmy 7 buław - obrona swojego zdania przed innymi 7 denarów - czekanie na spotkanie, wiadomość, kontakt ogólnie - ale jaki efekt tego oczekiwania będzie to zależy od kart obok 8 buław - się dzieje, duży natłok wydarzeń, duży przepływ informacji, "gorąca linia" na tel, ruch jak na centralnym MAG - kontakt teorytycznie możliwy ale jakoś go brak RYDWAN - kontaktu brak WISIELEC - jw KOŁO - kontakt z przypadku, losowy SĄD - kontakt ponowny z kimś Jeśli macie jakieś podpowiedzi, inne spojrzenie to piszcie jak wpadnie mi coś jeszcze do głowy to dopiszę. 1 1 Cytuj
mlodzia Napisano 8 Października 2010 Napisano 8 Października 2010 U mnie Rudzia RYDWAN to kontakt na bank i Pazik i Rycerz kijów też, no i jescze 8 kijów. ) A 4 i 7 mieczy często pokazują mi kontakt telefonicxzny albo internetowy Cytuj
Ruda Jędza Napisano 8 Października 2010 Autor Napisano 8 Października 2010 na ten rydwan to zależy jak patrzeć.. w sumie chyba też zależy od kart obok i od talii bo np. w Casanovie pokazuje, że jedno odjeżdża, oddalenie się no a w Wait-cie ten rydwan jakby jechał "na nas" dzięki za info o 4ce i 7ce mieczowej Cytuj
Cosmo Napisano 9 Października 2010 Napisano 9 Października 2010 Pewniaki odzewu to u mnie: 6 kielichów - w przypadku kogoś z przeszłości 6 buław Sąd Rycerze wszyscy Giermek buław Giermek kielichów 2 kielichów 8 buław - u mnie pokazuje kontakt internetowy 1 1 Cytuj
Izabela123 Napisano 15 Grudnia 2010 Napisano 15 Grudnia 2010 (edytowane) 5 Mieczy= kontakt telefoniczny Rycerz denarów= listonosz list od kogoś może przynieść 3 Puch= do spotkania w większym gronie na pewno dojdzie, nawet jak jest osłabiane 7 den, to trzeba będzie poczekać, ale dojdzie 2 Buław- do kontaktu bezpośredniego może nie dojść (przy pytaniach typu "czy będzie kontakt z jego strony?"), bo żadna strona się nie ruszy z inicjatywą, chociaż chęci są 2 Mieczy -jw, ale tu chęci może zabraknąć Rycerz Mieczy- schadzka kochanków, gdy w domu żona czeka (pewnie opcja z mężem też) Kapłan- może być spotkanie więcej niż 2 osób, ale może pokazać tylko przygotowania do wyjścia na spotkanie 8 Mieczy- miniemy się z kimś, z kim się umówiliśmy, takie skojarzenie z drzwiami obrotowymi- my wchodzimy, a ktoś akurat musi wyjść, pokazuje mi też spóźnienie na spotkanie lub przekładanie go na następny termin giermek denarów- jako karta pierwsza z 3 nie pokazuje mi kontaktu, ale jako druga lub trzecia tak:) nawet odwiedziny kogoś 8 buław- kontakt na bank jak coś mi się skojarzy to dopiszę Edytowane 27 Grudnia 2010 przez Izabela123 1 Cytuj
Izabela123 Napisano 15 Sierpnia 2011 Napisano 15 Sierpnia 2011 Poniżej zestawy kart, ktore pokazały w mojej praktyce kontakt internetowy lub telefoniczy, może się komuś przyda tak Rycerz mieczy Król den, 10 Puch, as den Rycerz Buław, Sąd, as mieczy Paż buław- bardzo szybko 2 mieczy, 8 den, rycerz den cesarzowa, Rycerz Buław, As puch 5mieczy, 9 Pucharów, 2 Mieczy 8 Mieczy, 3 Buław, 9 Puch królowa den, sąd, rydwan -ale najpierw inicjatywa strony pytającej Słońce, Król Pucharów, 9 mieczy koło, 6 den, mag Giermek den, król den, król puch-bardzo intensywny 3 buław 6 Mieczy, Król Puch, 6 puch paź mieczy, mag , wisielec Moc, Q Puch, 4 Mieczy 7 den słońce, 2 den, moc, gwiazda-tak, ale nagle koniec Królowa Buław, Król Mieczy, Koło- po jakimś czasie Paź mieczy-sms Król den, 5 Puch, Rycerz mieczy 9 mieczy, Moc, 9 Buław Umiarkowanie, Królowa Buław, 2 mieczy Słońce, Rycerz Buław, Głupiec Sąd, 10 Mieczy, 2 Puch- ale ucięty bardzo szybko Słońce, Król Puch, 3 Mieczy- szybko koniec As mieczy, As Buław, 8 Mieczy- tak, krótko, zwięźle Cytuj
sasuke8890 Napisano 20 Sierpnia 2011 Napisano 20 Sierpnia 2011 dla mnie 2 buław to rozmowa, kontakt Cytuj
nagarfus Napisano 14 Września 2011 Napisano 14 Września 2011 Dziewczyny super jesteście! Dzięki wielkie za Wasze wpisy w tym temacie. Dla mnie Wasze wszystkie wypowiedzi są wielce pouczające. A przy wypowiedzi Rudej Jędzusi uśmiałam się do łez przy opisie do 8 Buław, że jest to "gorąca linia" na tel, ruch jak na centralnym", hahaha, świetne skojarzenie z tym Centralnym ))) I dzięki temu jeszcze łatwiej można znaczenie karty zapamiętać 1 Cytuj
lumena Napisano 17 Grudnia 2015 Napisano 17 Grudnia 2015 W pytaniu czy do końca miesiące dana osoba się odezwie? XX Sąd, 2mieczy, 6mieczy - brak kontaktu. 1 Cytuj
Gość Linkinia Napisano 24 Grudnia 2015 Napisano 24 Grudnia 2015 As buław + 7 kielichów --> telefon Cytuj
monka011 Napisano 5 Kwietnia 2021 Napisano 5 Kwietnia 2021 Która z kart mówi o tym kto pierwszy się odezwie? Osoba pytająca czy osoba której dotyczy pytanie? Cytuj
Ekspert Gringe Napisano 5 Kwietnia 2021 Ekspert Napisano 5 Kwietnia 2021 13 minutes ago, monka011 said: Która z kart mówi o tym kto pierwszy się odezwie? Osoba pytająca czy osoba której dotyczy pytanie? To raczej zależy od zadanego pytania i kart które są w rozkładzie. Nie ma kart jednoznacznie mówiących: „To facet się skontaktuje” czy „To Ty się odezwiesz”. 3 Cytuj
Sunrise009 Napisano 9 Października 2021 Napisano 9 Października 2021 3 buław + Cesarz + As kielichów Kontakt z pracy, a także kontakt w którym obydwie strony stały za swoją racją. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi