Jump to content

"Podoba mi się dwóch"

Miranda

Recommended Posts

Dwoistość uczuć. Niektórzy uważają, że to samo uczucie do dwóch mężczyzn/kobiet jest niemożliwe. A jednak. Równie silne i równie problematyczne. Kiedy próbujemy zdecydować się na jednego i już wydaje nam się, że tego dokonaliśmy, nagle drugi wydaje się wyjątkowo atrakcyjny i na odwrót. Ciągła huśtawka, z którą nie wiadomo jak sobie poradzić. Ciągłe rozmyślanie i analizowanie nie przynosi żadnych efektów. A przecież jest silna chęć wybrania jednego. Tylko którego? Jedna z tez głosi, że powodowane jest to lękiem przed związkiem, a taka sytuacja uniemożliwia podjęcie decyzji, tym samym stworzenie związku. Tylko jak sobie z tym poradzić... Nawet poznanie motywów czy powodów w niczym nie pomaga.

• 9 months later...

Witam ciekawy temat podjelas, ja mam swoja koncepcje na ten temat. Uwazam, ze są różne rodzaje milosci i dlatego wiem , że moze wystepowac silne uczucie nie tylko do jednego mezczyzny, za kazdym razem jak kochamy kochamy inaczej, a jak niestety kochamy dwoch na raz ciagle motamy sie i wybierajac jednego zdajemy sobie sprawe, ze cos tracimy. No, ale niestety (albo stety) takie jest zycie, bigamia nie wchodzi w rachube i musimy wczesniej czy pozniej podjac decyzje z ktorym zwiazemy sie na dluzej.

A ja zawsze miałam zdanie, ze jeśli czujemy do oby dwoch osób tak silne uczucia oznacza to że tak na prawde nie czujemy "nic" i trzeba sobie odpuścić i poczekac na TĄ trzecią osóbke....:)

• 3 months later...

Powiem szczerze, że mi też podobało się dwóch i powiem, że najlepiej nie być z żadnym. Bo będziesz z jednym a będzie Cię kusiło do drugiego. Więc najlepiej zrezygnować z oby dwóch albo zobaczyć, który z Nich będzie bardziej się starało o Twoje względy:)

• 10 months later...

A co jeśli podążając za teorią podjętą w "Bridzie" Coelha uwierzymy, że to dwie połówki naszej duszy, które w pewien sposób znalazły się w tym samym czasie na świecie? Którą wybrać? To może być przyczyną prawdziwego rozdarcia i prawdziwego uczucia do dwóch osób jednocześnie. I wtedy szkoda by rezygnować z obydwu, być może tracąc w ten sposób bezpowrotnie szanse na szczęśliwe odnalezienie drugiej połowy...