Skocz do zawartości

opętanie, tarot, przyjaciółka

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Śniła mi się dzisiaj moja przyjaciółka z którą ostatnio bardzo dużo spędzam razem czasu. Siedziałyśmy u niej w pokoju i nagle zaczęła zachowywać się strasznie dziwnie, agresywnie, mówiła w sposób nerwowy (na co dzień jest oazą spokoju) o nie przyjemnych sprawach, wykrzywiała twarz. Przede wszystkim mówiła o swoim narzeczonym, że ona chce mieć to już z głowy żebym wyszła z pokoju bo ona chce z nim zerwać i tak szyderczo się śmiała po czym usiadła na podłodze i obłożyła się dookoła kartami tarota. Uciekłam z tego pokoju bo najprościej się jej przestraszyłam. Po jakimś czasie wróciłam a ona już była całkowicie normalna.

Czy to może coś oznaczać?

Znamy się 10 lat.

Napisano

A czy twoja znajoma nie była przypadkiem ostatnio u jakiejś wróżki (zastanawiają mnie te karty)?

Napisano

Nie, jeszcze nie była. Ale miałyśmy w planach wybrać się do jakiejś pare dni temu. Plus od jakiegoś czasu obie wróżmy z kart geomancji i tarota.

Napisano

Czytając twój sen zapaliła mi sie lampka kontrolna, ze coś "narozrabiałyście" a pytanie o wiek dla tego że czasem ludzie majacy naście lat potrafia sobie nagrabić ze ho, ho. Co podejrzewam:

1) koleżanka zadaje te same pytania "kartom" zaś dostaje sprzeczne odpowiedzi co powoduje u niej leki i obawy

2) na siłe próbuje pobudzic czakrę trzeciego oka i to jest powód zachowania.

Pozdrawiam:

Sławomir

Napisano

Mam jeszcze pytanie, czy ten sen dotyczy mnie, jako osoby śniącej, czy mam powody do obaw? Czy odnosi się to tylko do mojej przyjaciółki? Mógłbyś coś więcej napisać o tej czakrze trzeciego oka? Dziękuję bardzo za tę interpretację.

Napisano

Sądząc po tym że siedzisz u niej w pokoju sen dotyczy koleżanki.

Sen wskazuje na pewne zachowania natury psychicznej takie jak lęki, fobie oraz wizje nie zawsze przyjemne, które sa spowodowane nadmierną pracą z czakra trzeciego oka. Skąd to się bierze przedstawię zdjęcie Żydowskiej Menory i gdy ułożysz na niej korpus człowieka zorjentujesz sie że rozwój nadmierny czakry 6 powoduje zaburzenia w czakry 2 a jedyną czakrą którą mozemy rozwijać dowoli i bez obaw że wprowadzimy jakieś zaburzenia w energetyce jest czakra 4 - serca. Reasumując praca z nadmiarem energi w jednej z czakr powoduje zaburzenia w innych. Dodatkowo 3 oko jest na tyle specyficzne że nadmierne jej pobudzenie powoduje że nasz mózg dostaje takie informacje które kiedyś wykasowywał uważając je za niebezpieczne lub nie potrzebne ( mózg jest typowym manipulatorem informacji z informacji docierajacych zmysłem wzroku dopuszcza do nas tylko 10% - najlepszym przykładem jest budowa oka która jest układem jedno soczewkowym powodującym ze wszystko widzimy do góry nogami dopiero nasz mózg "przewraca" nam obraz), powoduje to powstanie fobi i zakłócenia psychiczne gdyż wyważyliśmy drzwi, które kiedyś były zamknięte a od siebie dodam że nie bez powodu.

Pytasz się o nadmierną pracę czyżbyście "narozrabiały"?

Pozdrawiam:

Sławomir

Napisano

Myślę, że nie. Stawiamy co prawda pytania tyczące się codzienności plus nasze codzienne problemy i często są ono powtarzane zapewne niepotrzebnie ale przynajmniej ja nie odczuwam abym tymi pytaniami coś "narozrabiła"...? Ale, wolę zapytać o to jednak Ciebie.

Czy od samego wróżenia dla nas samych można doprowadzić do braku równowagi w czakrach? Przepraszam za tyle pytań ale bardzo mnie to wszystko zainteresowało i tak jak napisałam odczuwam pewne obawy...

Napisano

Napiszę Ci tak:

Podświadomośc to "złośliwa bestia" i skoro raz odpowiedziała że "krowa była czarna w białe łaty" nie należy jej pytac czy "pod ogonem nie miała bązowej wstawki" bo wtedy odpowiada mniej wiecej tak: "to nie była krowa tylko byk a pod ogonem to ma wielkie ................. a nosi je po to aby wzbudzać zachwyt wśród płci przeciwnej". Codzienna praca z Tarotem nie polega na tym że pytamy go o kolor sukienki na imprezę w akademiku tylko staramy sie znaleść symbolikę "karty dnia" i to znajdujemy ją po tym dniu a nie przed. Dodatkowo wyjaśnijmy Tarot jest tylko narzędziem do rozmowy z podświadomością "taki młotek" który tłumaczy język karcianych obrazów na język mysli (świadomość). Co to dla was oznacza otóz to że jak przesadzacie z patrzeniem na dziwne obrazy to wasz umysł zaczyna tworzyć obrazy Picassa w życiu realnym.

Czy samo wróżenie moze zaburzyć energię biorąc pod uwagę że podczas wrózenia pobudzacie 3 oko myslę ze jak najbardziej tak. Moim zdaniem po takich seansach jest potrzeban medytacja oczyszczająca i wyciszająca poto aby zrównoważyc energię naszego ciała ( mam nadzieje że ktos lepiej znajacy sie na tych sprawach albo potwierdzi to co mówię albo wyjasni na czym sprawa polega).

Zapomniałem o jeszcze jednym wróżby samym sobie są do d....... bo interpretacja jest obarczona ogromnym błedem ze wzglledu na nieobiektywonść.

Napisano

Jeżeli chodzi o Tarot to ani ja ani moja przyjaciółka nie przesadzamy z zadawaniem pytań typu tak jak napisałeś " o kolor sukienki" jest to właśnie najczęściej wybieranie karty dnia lub układów codziennych.Generalnie do Tarota 'dorwałyśmy" jednego wieczoru i tak od tamtej pory nie nadużywamy go zbytnio właściwie w ogóle Bardziej niż Tarotem zajmujemy się Geomancją - wiesz coś o niej? Może jakieś wyrobione własne zdanie?

Napisano

Przyjaciółka poprosiła czy mógłbyś spróbować zinterpretować ten sen - został bez odpowiedzi a może jednak coś dla niej oznacza. ( To ta sama która dzisiaj mi się śniła )

http://www.ezoforum.pl/prosba-o-interpretacje-snu/35714-ciaza-piecioraczki-karmienie-piersia.html

http://www.ezoforum.pl/prosba-o-interpretacje-snu/35131-napad-pociag-wyjazd-schody.html

A mój sen który szczerze mówiąc cały czas gdzie tam we mnie siedzi też pozostał bez odpowiedzi

http://www.ezoforum.pl/prosba-o-interpretacje-snu/35280-stol-przyjaciel-zolte-kartki.html

Wiem, że masz na pewno dużo innych również "ciekawych" snów ale gdybyś mógł na nie chociaż spojrzeć i delikatnie zasugerować czy mogą być one w jakiś sposób istotne...

Będę wdzięczna :)

Napisano

No coż to ten sam "młotek"

Pamietaj o tym że wszystkie obrazy przelatujące przez twoja głowę to robota podświadomości a jeżeli widzisz obrazy w rozsypanym piasku czy też w kartach Tarota to wszystko jedno.

Ja wyznaję zasadę nie wiem czy słuszną "nic na siłę" a w przypadku wróżenia jest tak jeżeli jesteście do tego powołane to chodźbyście sie w drzwiach zaparły bedziecie wróżyć, a jezeli to nie wasza bajka to możecie skączyć 1000 kursów i nadal będziecie widzieć tylko "krowie łaty".