Skocz do zawartości

Wady wzroku

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Znacie jakieś naturalne metody leczenia wzroku? Mam zamiar przejść laserową korekcję wzroku, ale w przyszłości, bo to niestety spory wydatek :smutny:

Napisano

Jest jedna bardzo prosta bo myśle że pytasz o krótkowzroczność, a mianowicie po 50 r. życia zanika i zastepuja ja tzw: choroba krótkich rąk- dalekowzroczność.

Napisano

Heh toś mnie pocieszył :_jezyk: Nie wiem czy ja dożyję przyszłego tygodnia a Ty mi tu o 50r życia :_jezyk: Ja już widzę cholernie słabo i jakoś nie chce mi się czekać 30 lat.

Napisano

Jeżeli jest to duży problem i utrudnia ci życie nie wahaj się (pocoś opracowanę metodę korekcji laserowej). Jeżeli możesz go skorygować okularami - wiedz ze meżczyźni w okularach podświadomie uważani są za bardziej inteligętnych - przynajmniej jakaś korzyść.

Jest jeszcze jedna gdy jest się osobą gorzej widzącą świat jest pełen pieknych kobiet zaś po założeniu okularów gdzieś się ukrywają - niegrzeczne!

Napisano

HellVardzie, jeśli byłbyś zainteresowany mogę Ci przesłać skan książki B. Fingerbilda, Samoleczenie wzroku.

Są tam ćwiczenia, które można stosować przy krótkowzroczności.

Podaj maila, to wyślę. :)

Napisano
HellVardzie, jeśli byłbyś zainteresowany mogę Ci przesłać skan książki B. Fingerbilda, Samoleczenie wzroku.

Ja też poproszę!

Napisano
Ja też poproszę!

Proszę bardzo. :)

W ciągu kilkunastu minut powinno dojść. :)

Napisano
Tak.

Dzięki jesteś WIELKA (nie znaczy obszerna)

nie ma za co :)

zawsze służę pomocą :)

wielka duchem ;)

bo ciałem to taka mizerna trochę ;)

Napisano
Bardzo dobra pozycja. jest też na chomiku. Warto też siegnać po metody ajurwedy w tej kwestii.

A co to takiego, te metody ajurwedy?

• 1 miesiąc temu...
  • Maestro
Napisano

Czy ja również mogłabym Ciebie o to poprosić? Z góry dziękuję.

Napisano
Czy ja również mogłabym Ciebie o to poprosić? Z góry dziękuję.

oczywiście, podaj mi maila na pw, to wyślę :)

Napisano

Witam serdecznie mam pytanie jak jesli jest to mozliwe poprawic wady wzroku

• 1 rok później...
Napisano (edytowane)

hmm... czy może ktoś podać do jakiej Max Wady, czyli ilu dioptrii (-) te ćwiczenia są pomocne i jest sens je stosować... ;)???

- i jak/czy to się sprawdza... niejako już w praktyce... ??? :)^

---pozdrawiam... infedro :)

Edytowane przez infedro
Napisano
hmm... czy może ktoś podać do jakiej Max Wady, czyli ilu dioptrii (-) te ćwiczenia są pomocne i jest sens je stosować... ;)???

- i jak to się sprawdza... niejako już w praktyce... ??? :)^

Infedro, wydaje mi się, że autor nie podaje tam ograniczeń co do wielkości wady wzroku :)

i sens na pewno jest

znam osobiście trzy osoby, którym regularne ćwiczenia zmniejszyły wadę o 2-3 dioptrię w ciągu roku i nadal ćwiczą :)

Napisano (edytowane)

ooo... :)

hmm... 2-3 to nawet spory postęp... :))

- aaa?... czy sa jakieś ograniczenia wiekowe... ? :)

- noo? ale jak jest postęp, to znaczy ze co "chwila" trzeba zmieniac szkła na mniejsze/słabsze , raczej ;)^

- to i ja poproszę... o Te Magiczną Księgę, raczej ;)^ /email, na PW/

- dziex Wielkie... :D*

Edytowane przez infedro
Napisano

o ograniczeniach wiekowych nic mi również nie wiadomo :)

wyślę mailem w częściach :)

podaj mi mail na pw :)

Napisano

Dziękować Kochanieńka... :))**

- już mam u siebie... :D

---pozdrowionka... infedro :)

Gość Vampirella
Napisano

A próbował już ktoś tych metod, bo jestem ciekawa czy działa ?

• 1 rok później...
Napisano (edytowane)

Również pracując przy komputerze powinniśmy dbać o nasze oczy. Róbmy cogodzinne przerwy i patrzmy w dal ok. 5 minut. Zapobiegniemy wtedy skracaniu wzroku (krótkowzroczności). Zakraplajmy sztuczne łzy jeśli czujemy suchość w oczach. Spróbuj zapytać okulistę o jakieś domowe sposoby pielęgnacji oczu.

Edytowane przez zoska1977
  • 1 rok później...
Napisano

Tak, istnieje taka dieta. Nazywa się zbilansowana ;) Najlepsza na wszystko. Ale tak na poważnie, to żadna dieta nie poprawi wzroku. Co najwyżej może zwolnić jego pogarszanie się.