Skocz do zawartości

Drzewa, które Cię chronią w 2011 roku

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Urodzeni 1 stycznia-9 lutego lub 11-20 października

Opiekuje się Tobą LIPA

W tym roku zajmować Cię będą sprawy rodzinne. Jeśli jesteś samotna, zakochasz się z wzajemnością. Przez najbliższe dwanaście miesięcy cieszyć się będziesz niegasnącym powodzeniem u płci przeciwnej. Lipa pomoże ci osiągnąć uczuciową harmonię i życzliwie nastawi do świata. Z jej pomocą zwalczysz często ogarniający Cię pesymizm. Pij przed snem aromatyczny napar z kwiatu lipy, który skutecznie ukoi Twoje nerwy.

Urodzeni 10 lutego-5 marca lub 21-31 październik

Opiekuje się Tobą SOSNA

Czy wiesz, że w Chinach drzewo to jest symbolem wiecznego życia? Zostaniesz obdarzona siłą, która w tym roku będzie Ci bardzo potrzebna. Zmierzysz się z trudnościami i tak poukładasz sobie życie, jak Ci będzie wygodnie. Pozbędziesz się kłopotliwych relacji oraz wyprostujesz sprawy finansowe. Skorzystaj z aromatoterapii. Olejek sosnowy pomoże Ci zwalczyć infekcje i ułatwi zasypianie.

Urodzeni 6 marca-10 kwietnia

Opiekuje się Tobą JODŁA

Jest symbolem odrodzenia. Wierzono, że jej magiczna siła odpędza złe moce i chorobę. W tym roku będziesz bardziej przebojowa niż zwykle. Wykorzystaj ten czas na realizację marzeń. Szczególnie powinny udać Ci się sprawy związane z pracą. Jeśli potrzebujesz wsparcia, by przeprowadzić zmiany, przebywaj w pobliżu swojego opiekuńczego drzewa. Olejek jodłowy uspokaja, wzmacnia system nerwowy i pomaga w bólach głowy.

Urodzeni 11 kwietnia-5 maja lub 1-10 listopada

Opiekuje się Tobą JARZĘBINA

To dla Ciebie obiecujący rok. Nie będzie takich przeszkód, których nie potrafiłabyś pokonać. Jeśli chcesz schudnąć czy zmienić tryb życia, to przez te dwanaście miesięcy z pewnością dopniesz swego. Twoje drzewo sprawi, że będziesz bardziej konsekwentna, zwłaszcza jeśli zamierzasz powalczyć z nałogami i kompleksami. Jarzębina wzmocni Twoją silną wolę i wyzwoli odwagę, by zakończyć niewygodne relacje. Specjalnie przygotowane owoce jarzębiny pomagają przy zaburzeniach przewodu pokarmowego, schorzeniach wątroby i nieżycie żołądka. Suszone kwiaty mają działanie podobne jak owoce.

Urodzeni 6 maja-10 czerwca lub 11-20 listopada

Opiekuje się Tobą BRZOZA

Brzozowe gaje były miejscem magicznym. Ty jesteś podopieczną tego drzewa i ono użycza Ci swojej dobroczynnej mocy. Pewnie dlatego ludzie doskonale czują się w Twoim towarzystwie. Wykorzystaj w tym roku swoją dobrą passę i pozałatwiaj zaległe sprawy. Czas na porządki i zamknięcie tego, co już nie powinno trwać. W tych działaniach wesprze Cię promieniowanie brzozy, które wprawia energię w ruch, działa orzeźwiająco na ciało i umysł. To doskonałe drzewo dla osób cierpiących na nerwicę i depresję - usuwa niepokój, uspokaja skołatane nerwy. Łagodzi też i leczy choroby skóry. Pomoże Ci również rozwinąć intuicję i wrażliwość.

Urodzeni 11 czerwca-5 lipca lub 21-30 listopada

Opiekuje się Tobą DĄB

Jest on symbolem długowieczności, siły i mądrości. To drzewo pomoże Ci w tym roku zalegalizować Twój miłosny związek, podpisać korzystną umowę kredytową lub znaleźć interesującą i dobrze płatną pracę. Dzięki dębowi nabierzesz sił do walki i znajdziesz wyjście z każdej trudnej sytuacji. Dąb również silnie energetyzuje i pobudza. Jego promieniowanie uaktywnia naczynia limfatyczne i krążenie krwi, a więc dotlenia organizm. To niezastąpione drzewo w okresie rekonwalescencji. Odwar z kory dębowej działa kojąco na uszkodzoną skórę.

Urodzeni 6 lipca-10 sierpnia lub 1-10 grudnia

Opiekuje się Tobą KASZTANOWIEC

Łagodzi lęki i uśmierza niepokój. Dzięki temu będziesz mogła realizować w tym roku projekty, które zaplanowałaś. Możesz liczyć na awans lub zmianę pracy. Nie obawiaj się zabiegów chirurgicznych, energia kasztanowca pomoże Ci w sprawach zdrowotnych. Włożone pod łóżko kasztany zapewniają zdrowy i spokojny sen. Napar z kwiatów kasztanowca wpływa kojąco na układ nerwowy, przynosząc spokój i równowagę. Zapewnia pomoc w momentach życiowych rozterek.

Urodzeni 11 sierpnia-5 września lub 11-20 grudnia

Opiekuje się Tobą ORZECH

Jest on jak najlepszy psychoterapeuta, daje poczucie wewnętrznej siły i pomaga rozwiązywać problemy. W tym roku potrzeba Ci determinacji, bo czekają Cię życiowe rewolucje. Nie bój się radykalnych decyzji: wszystko zmieni się na lepsze. Orzech pomaga obiektywnie oceniać sytuacje i dokonywać dobrych wyborów. Pomaga w schorzeniach układu oddechowego i krwionośnego. Dawniej uważano orzechy za rośliny magiczne. Ludowe wierzenia nakazywały jeść ich owoce np. w wigilię Bożego Narodzenia, co miało przynieść pomyślność domowi w następnym roku.

Urodzeni 6 września-10 października lub 21-31 grudnia

Opiekuje się Tobą BUK

To drzewo promieniuje mocną energią. Polepsza zdolność koncentracji, łagodzi stres i poprawia nastrój. Buk pomoże Ci dobrze zorganizować swoje życie. Staniesz się bardziej oszczędna. Możesz też spróbować szczęścia w grach losowych, wygrana bardzo prawdopodobna. Doskonale będzie Ci się wiodło w sprawach zawodowych; jeśli tylko marzysz o awansie, masz go w zasięgu ręki. Twoje pomysły zostaną docenione. Liście buku uśmierzają ból i leczą stany zapalne.

Edytowane przez werona
  • Lubię to! 1
Napisano
Werona, a nie mozsz tego w jednym poście? Bez produkowania niepotzrebnej ilosci postów, wystarczy w jednym z odznaczeniem, np kolorem poszczególnych dzrew

Udam, że tego nie widzę... zanim odechce mi się robić czegokolwiek na tym forum...

Napisano
Weronko, zrobisz jak zechcesz, uwazam, ze tak byłoby lepiej i pzrejrzyściej, wrzucic wszystko w jedne post a nie zwiększać limit postów. Niedługo i tak pobijesz mój dawny rekord, wiec się nie martw. Po prostu jako użytkownik stwierdzam, ze byłoby dla mnie bardziej czytelne znakleźć drzewa po kolei w jednym poscie, a nie werstować ileś tych postów w poszukiwaniu swojego. Ale to twój temat, wiec baw się dobrze.

Pozdrawiam.

Żebym jeszcze od tych postów miała procent na koncie to może i tak bym robiła :lol:

Ogólnie jak zaczynam dłuższy temat to nie zawsze wiem czy dam radę wszystkie wrzucić naraz, więc zawsze piszę na raty...

Mogę oczywiście zacząć temat a potem go edytować i dopisywać znaczenia, ale jakoś nie mam przekonania do "widoczności" dla innych takich zmian...

ale przemyślę Twoją uwagę pod kątem wygodności dla czytających :usmiech:

Napisano
Ja takie dłuzsze tematy pisze w wordzie i potem zwyczajnie wklejam ;)

Ja też niestety nie miaałm procentu od tych 5 tysięcy postów :D Pozdrawiam.

Połączyłam. Resztę dopiszę w wolnej chwili.

• 2 miesiące temu...
Napisano

Ciekawe jak to wyjdzie u mnie (jarzębina), chociaż przyznam ze 2011 rozpoczełam od spelnienia marzenia...

• 2 tygodnie później...
Napisano

Sosna ciu ciu, opiekuje się tobą SOSNA? ... :):)

U mnie wyszedł kasztanek :) zobaczymy jak mnie ochroni... póki co słabo mu idzie -_-

Napisano
ta korespondencja zrobiona na podstawie ?

Powiem szczerze, że już nie pamiętam :lol: Miałam dopisać resztę, ale najpierw brakło czasu a potem zapomniałam :usmiech:

Odgrzebię to w domu i w wolnej chwili dopiszę resztę i źródło.

Napisano
wychodzi na to że jodła.

powinieneś mieć sosnę, najlepiej jakąś ciu ciu -_- niedobrze ...

dobra już cię nie męczę ,bo jakiejś traumy dostaniesz jeszcze :o

:)

Napisano

o nie... mam nadzieję, że nic groźnego się nie dzieje :o

hahaha :)

Napisano

Sosno (bez "ciu ciu" żeby cię nie dobijać) żyjesz jeszcze? : o

• 8 miesięcy temu...
Napisano (edytowane)

Hyhyhy... odgrzebię stareńki wątek. Bo właśnie go zauważyłam i jak zwykle przy tym temacie szlag mnie trafił jasny.

JAKI na wszystkich bogów ma to w ogóle związek z Celtami i ich sposobem mierzenia czasu? Poprosiłabym o historyczne, nie ezoteryczne źródła dotyczące przypisania konkretnych drzew konkretnym okresom roku... ewentualnie próbę opisania przez osobę "celtyckim horoskopem" się zajmującą, zasady działania któregokolwiek z kalendarzy lunisolarnych (na zasadzie "rozumiem, o co w tym biega i daję tego dowód", może być (podpowiedź) ten z Coligny albo nawet hebrajski :>... ktoś taki wówczas sam się przekona, jak mały związek z jakąkolwiek rzeczywistością ma taki choćby podział roku, jak w tym pożalcie-się-bogowie "zodiaku".

Zawsze mi się nóż w kieszeni otwiera, kiedy czytam o "celtyckim horoskopie" czy "celtyckim zodiaku" - toż to czysto ezoteryczny wymysł, nie wiedzieć czemu do Celtów odnoszony... chyba żeby ładnie brzmiało.

Poczekajmy jeszcze parę lat, zaraz pojawi się "horoskop runiczny"... a może już istnieje, tylko na to forum nikt go jeszcze nie przyniósł? :P

Edytowane przez Hrefna