theo0 Napisano 27 Października 2010 Napisano 27 Października 2010 własnie dostałam maila że jest organizowany kurs, niestety daleko mi do miejsca kursu no i cena nie dla mnie, ponieważ weekend 400zł a trzeba doliczyć nocleg no i dojazd, wiec odpada:( no ale na stronie jest rozpiska plan zajęc ktory wklejam ponizej, moze ktos z was orientuje sie w pozostałych tematach i moglby cos na ten temat napisac? nie mowie o tym 1szym zagadnieniu bo juz widzialam ze jest wybor kart, bhp itd, ale chodzi mi o te kolejne punkty. pozdrawiam Szczegółowy plan zajęć kursu: Tarot – poznaj swoją drogę życia 1. Technika pracy z Tarotem – dobór talii i nawiązanie kontaktu z kartami, – zasady BHP podczas pracy z Tarotem: * wybór karty zamykającej, * sygnifikator, * przekładanie kart, * pozycja prosta i odwrócona, * przechowywanie talii. 2. Psychologiczne znaczenia Wielkich Arkanów – znaczenia w pozycji prostej – znaczenia w pozycji odwróconej. 3. Dodatkowe informacje o Wielkich Arkanach – karty męskie, żeńskie i neutralne, – odpowiedniki astrologiczne, – określanie miejsca, – określanie typu osoby, – części ciała. 4. Portret Psychologiczny – obliczanie Portretu, – interpretacja (znaczenia poszczególnych pozycji), – karty podwójne i potrójne, – karty zewnętrzne, ich znaczenie i interpretacja. – kompleksy i lęki ukazywane przez kartę na pozycji 4. i sposób ich przepracowania, – karty zewnętrzne, czyli misja życiowa, ich znaczenie i interpretacja. Cytuj
Gość Ambere Napisano 28 Października 2010 Napisano 28 Października 2010 witaj theo0 dzieki za informacje ale nie podałeś gdzie ten kurs ...prosze o wiecej informacji Cytuj
theo0 Napisano 29 Października 2010 Autor Napisano 29 Października 2010 ja nie chcialam promowac TEGO kursu, bo wypadal on chyba na ten weekend w Bialymstoku, w kazdym razie miejsc bylo 2 czy 4 i obawiam sie ze nie jest to aktualne, ja tylko chcialam pokazac jakie sa zagadnienia na takim kursie i moze ktos juz wie cos na ten temat i moglby sie podzielic. jesli chcesz isc na kurs tarota nic trudnego wpisac w Internecie a napewno znajdziesz jakies:) Cytuj
Cosmo Napisano 30 Października 2010 Napisano 30 Października 2010 Ten dział ma właśnie za zadanie poszerzanie wiedzy na temat Tarota i myślę, że jeśli Sehnsucht wróci na forum, to wszystkie punkty będą poszerzane i możliwe, że znajdą się w nich informacje, których szukasz. Cierpliwości Cytuj
Goska1 Napisano 30 Października 2010 Napisano 30 Października 2010 Punkty 2 i 3 są szczegółowo omówione w książce "Tarot. Podstawy" A. Chrzanowskiej, natomiast punkt nr 4 w książce "Tarotowy Portret Psychologiczny" tej samej autorki. Trochę informacji na temat Portretu można również znależć w kwartalniku, który można bezpłatnie ściągnąć ze strony Tarot Karty Tarota Książki Runy Ezoteryka - AS2.pl Cytuj
izoolek Napisano 19 Września 2011 Napisano 19 Września 2011 Witam Jestem nowicjuszem , i jestem strasznie wdzięczna ludziom , którzy to wszystko stworzyli, bo mam wrażenie że nie ruszyłabym tak szybko. Jestem posiadaczem kart Waite'a i one też mnie wspierają dzielnie , nie buntując się ;)Siedzę po nocach (Jak widać zresztą) i "ogarniam" ) Dzięki. A tym co poszukują , życzę trafienia tą stronę Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi