Frotka Posted October 30, 2010 Share Posted October 30, 2010 Witam, W maju ropoczęła się choroba mojego męża- diagnoza chłoniak,ponoć wyleczalny. Diagnoza trwała zbyt długo. W sierpniu br. mój mąż zmarł. Po drugiej chemii. Codziennie śni mi się mój mąż nie chory, ale zdrowy obcujący z nami tzn. ze mną i moimi dziećmi. Co to może oznaczać. Strasznie mnie martwią takie sny, bo nie wiem co oznaczają. Jest z nami , śmieje się, rozmawia. Wizerunek męża jest sprzed choroby. Proszę o pomoc. Aga Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Totalizator Posted October 30, 2010 Share Posted October 30, 2010 Moim zdaniem występuje tu zjawisko" życia po życiu". Za życia byliście sobie bardzo bliscy i teraz bardzo chccesz aby on był z wami. Dużo myślisz o nim i przyzwyczaiłaś się do tego że odwiedza cię w nocy bo wtedy jest ci łatwiej. Musisz zrozumieć ze jego już nie ma i wtedy on odejdzie tam gdzie powinien teraz być. Nie będzie się gniewał gdyż bedzie wiedział że jesteście bezpieczni i dacie sobie radę. Odwiedzaj go na cmentarzu i wspomagaj modlitwą a niedługo sny znikną. ============================== Kolorowych snów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Erza Posted October 30, 2010 Share Posted October 30, 2010 Ago, a mnie się wydaje, że to znak, że mąż jest ciągle przy Was, troszczy się o Was, jest blisko. To, że jest zdrowy oznacza, że jest szczęśliwy tam, gdzie jest. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frotka Posted October 30, 2010 Author Share Posted October 30, 2010 Może i tak, ale trochę mnie męczą te sny. Boję się. Byliśmy zgodnym małżeństwem. To Maciek mnie przekonywał, że będzie dobrze, że damy sobie radę z chorobą, a potem właśnie on po drugiej chemii przestał walczyć. Dla mnie to był koszmar i nadal jest. Kocham Maćka i brakuje go nam: mnie i dzieciom. Jak tłumaczyć jego obecność w moich snach codziennie. Jest taki jak przed chorobą: pełen nadziei, optymizmu, humoru. Co to może oznaczać? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts