Arivo Napisano 30 Października 2010 Napisano 30 Października 2010 Ćwiczenie na luzie dla chętnych......w tym miesiącu zrobiłam zdjęcie... Opiszcie jak ono wygląda,czy są osoby czy rzeczy, w plenerze czy w pomieszczeniu.... kolory... zupełna dowolność w opisie.... odpowiedź w środę ...20:00 1 Cytuj
Katamaradze Napisano 31 Października 2010 Napisano 31 Października 2010 (edytowane) spróbuję nowymi kartami: 8 buław - to jest nieuchwytne i dynamiczne - w sensie, że szybko zanika, zmienia się. Rycerz kielichów- przywołuje do takich uczuć jak melancholia, miłość, troska, zamyślenie, As buław - jest zrobione z bliskiej perspektywy Paź buław - ale w sumie jest to mała rzecz, As kielichów - jest koloru białego lub przezroczystego - jak woda, bo kojarzy mi się z kroplami lub falami więc może jest to tekstura o różnych odcieniach jednego koloru. Księżyc- To może być tęcza albo krople deszczu lub uchwycone promienie słońca. 3 denary - to jest raczej w pomieszczeniu i widać okno lub coś co jest okrągłe. Edytowane 31 Października 2010 przez Katamaradze zapomniałam o kartach:P 1 Cytuj
Gość sheina Napisano 31 Października 2010 Napisano 31 Października 2010 (edytowane) Ćwiczenie na luzie dla chętnych......w tym miesiącu zrobiłam zdjęcie... Opiszcie jak ono wygląda,czy są osoby czy rzeczy, w plenerze czy w pomieszczeniu.... kolory... zupełna dowolność w opisie.... odpowiedź w środę ...20:00 co jest na zdjęciu? Król buław, as kielichów, 3 kielichy. 1. na pewno 3 kobiety i Pan, starszy, myślę, ze moze Mąz Twój i np. siostry, ciotki lub kuzynka..na pewno jakaś impreza jest tam względiniona, dobra zabawa, świetowanie, mysle, ze moze chodzic o urodziny jego właśnie...,moze przejscie na emeryture... albo cos innego... obok jakas woda, prawdopodobnie fontanna, lb jakaśis stwa, rzeczka, oczko wodne. moze nawet z wizerunkiem gołabka lub sa ptaki obok.,..zielen, przestrzen, teren z drzewami wowocowymi najprawdopodobniej... mozliwe jakies zwierze siedzące obok bmęzczyzny...jakis kotek, piesek czy tez egzotyczne...- i to mi się najbardziej widzi... 2. jakie kolory słonc, królowa buław, wieża ho ho takie skrajne jasnosc i ciemnosc jakby...słonko swieci na pewno...jasno.. ale mozliwe, np. chmury na niebie,ktore troszke przycmiewaja ten blask...cizko mi powiedzic... i tak mi przyszlo na mysl,ze gdzies niedaleko jest moze wysoki bdynek..dom... ta wiza w kolorach...sama nei wiem.. Edytowane 31 Października 2010 przez sheina Cytuj
Orchidea87 Napisano 31 Października 2010 Napisano 31 Października 2010 Tematyka zdjęcia - 10 monet - ukazanie piękna przyrody i swojej rodziny,przyjaciół na tym tle Kto/Co jest na zdjęciu - Siła - Ludzie i zwierzęta np. koty Gdzie - sąd, 5 mieczy - sąd,czyli podejrzewam,że na powietrzu, miecze są związane z powietrzem, w plenerze - może w tle zdjęcia widać ptaki? Kolorystka - 5 monet, giermek monet - Jasne, złote jak denary. Pewnie słonko świeciło 1 Cytuj
olkacool Napisano 31 Października 2010 Napisano 31 Października 2010 Zdjęcie ogólnie 3 miecze świeże powietrze, chmury.. może .. liście, drzewa, krzaki? Raczej dzień niż noc kto jest na nim/osoby 7 mieczy Kochankowie Księżyc Mężczyzna, para może i zwierzątko? Może na tle budynku jakiegoś.. miejsce/sceneria 10 Monet na dworze, może dosyć ładne miejsce.. kolor dominujący Pustelnik niebieski (albo szary, zielony), żółty, słoneczny i ciepły.. jak latarnia w jego dłoni Emocje 5 Kielichów sporo emocji nostalgia, może wzrusza.. 1 Cytuj
Cosmo Napisano 1 Listopada 2010 Napisano 1 Listopada 2010 Witam moje kochane dziewczynki! Z racji tego, że znalazłam chwilę na postawienie karcioszków, dołączam do ćwiczenia Co/kto jest na tym zdjęciu? 7 MIECZY + GIERMEK MONET + CESARZOWA - ludzie zdecydowanie. Ktoś Ci bliski, podejrzewam, że z rodziny. Stawiam na co najmniej dwójkę bądź trójkę ludzi - 2 panów i panią. Może Twój syn i Twoja mama lub teściowa (albo inna ważna dla Ciebie kobietka) się na nim znalazły, albo też i Ty. Gdzie było ono robione? GIERMEK BUŁAW + 9 MIECZY + KRÓL MIECZY - raczej w plenerze, na tle drzew, przyrody i jakiegoś budynku. Możliwe, że przez przypadek ktoś się jeszcze na to zdjęcie załapał w tle. W parku bądź innym malowniczym miejscu. Przy tasowaniu wypadła mi 6 kielichów, więc myślę, że jest to miejsce znane Ci z dzieciństwa jeszcze Dominujące kolory na zdjęciu? 3 KIELICHÓW + KAPŁAN + 2 MIECZY - kolory jesieni - żółty, pomarańczowy, brązowy, zielony i niebieski. Myślę, że widać na tej fotce pożółkłe liście, może zaczątki śniegu nawet Jakie uczucia wywołuje to zdjęcie? GŁUPIEC + 2 BUŁAW + 3 BUŁAW - pozytywne uczucia raczej, przywołują uśmiech na ustach Z jednej strony radość, z drugiej nostalgia, że czasu i dobrych chwil nie można zatrzymać w miejscu. Łapie za serduszko 1 Cytuj
agnieszka1982 Napisano 1 Listopada 2010 Napisano 1 Listopada 2010 Ja też postanowiłam spróbowac, choc dawno nie cwiczyłam:( i zaniedbałam lekcje. jak ono wygląda? - II buławy,VI denarów,V buław - bardzo kolorowe, wiele osób czy są osoby czy rzeczy?VI buław, 5 denarów,Kochankowie ( skojarzenia przyszły z wodą)choc na kartach widnieją ludzie, stawiam na faceta albo parkę w plenerze czy w pomieszczeniu?stawiam na plener, kolorową roslinnoś w tleV mieczy, Gwiazda, Paź kielichów kolory?kapłanka, paż mieczy, III miecze - stawiam na niebieski, czerwień, troszkę zielieni i żółtego A może fotografowałaś jakąś parę młodą? albo po prostu roślinnośc Pozdrawiam i czekam na odpowiedź Agnieszka;) 1 Cytuj
Arivo Napisano 1 Listopada 2010 Autor Napisano 1 Listopada 2010 Jestem pełna podziwu dla Was moje drogie.......Ja osobiście nie lubiłam ćwiczeń ze zdjęć.......może ktoś jeszcze się skusi...zapraszam... Cytuj
Ruda Jędza Napisano 1 Listopada 2010 Napisano 1 Listopada 2010 Co/kto jest na tym zdjęciu? Paź kielichów + słońce + 10 denarów - bliskie osoby, rodzina - para dorosłych i dziecko, lub osoba o delikatnych rysach twarzy -karty kojarzą mi się też ze słonecznym popołudniem Gdzie było ono robione? 6 denrów + 5 buław + 8 kielichów - na dworzu, w pobliżu lasu, okolice morza/rzeki/jeziora Dominujące kolory na zdjęciu? papież + 5 kielichów + król denarów - kolory zachodzącego słońca, czerwień, żółć, zieleń, niebo - nie całkiem niebieskie bardziej ciemnawe - jakby się ściemniało - kolory polskiej złotej jesieni Jakie uczucia wywołuje to zdjęcie? 8 buław + 10 buław + wisielec - przyspiesza puls i jakby zatrzymuje w czasie takie żeby przystanąć i się napatrzeć, daje do myślenia Ps. Cosmo spapugowałam Twe pytanka - mam nadzieję że wybaczysz )) 1 Cytuj
Gość Erza Napisano 1 Listopada 2010 Napisano 1 Listopada 2010 Cosmo, to ja też spapuguję, ale jutro. Cytuj
Gość Erza Napisano 2 Listopada 2010 Napisano 2 Listopada 2010 Co/kto jest na tym zdjęciu? V monet - jakaś starsza kobieta, może także jakiś budynek (kościół, klasztor), raczej ruiny. Gdzie było ono robione? VII buław - gdzieś, gdzie panuje duży ruch, może w pobliżu przystanku, autostrady. Dominujące kolory na zdjęciu? IV buław - zieleń, fiolet, trochę czerwieni (hmmm, może graficiarze coś tam namalowali...) Jakie uczucia wywołuje to zdjęcie? II buław - raczej pozytywne, jednak jest coś na tym zdjęciu co zaskakuje, różne osoby inaczej je postrzegają. Cytuj
Villandra Napisano 2 Listopada 2010 Napisano 2 Listopada 2010 no to jeszcze i ja co jest na zdjęciu - As buław - raczej z kategorii przyroda, niebo, chmury, góry, drzewo gdzie jest zrobione - Wisielec - w plenerze, na wolnym powietrzu, może z jakiejś innej perspektywy, takie artystyczne jakie kolory - Głupiec - jasne, biały, niebieski, trochę żółtego, szary jakie emocje wywołuje - 5 mieczy - chłód, zaduma, smutek, zamyślenie 1 Cytuj
Arivo Napisano 3 Listopada 2010 Autor Napisano 3 Listopada 2010 (edytowane) Katamaradze spróbuję nowymi kartami: 8 buław - to jest nieuchwytne i dynamiczne - w sensie, że szybko zanika, zmienia się. Rycerz kielichów- przywołuje do takich uczuć jak melancholia, miłość, troska, zamyślenie, As buław - jest zrobione z bliskiej perspektywy Paź buław - ale w sumie jest to mała rzecz, As kielichów - jest koloru białego lub przezroczystego - jak woda, bo kojarzy mi się z kroplami lub falami więc może jest to tekstura o różnych odcieniach jednego koloru. Księżyc- To może być tęcza albo krople deszczu lub uchwycone promienie słońca. 3 denary - to jest raczej w pomieszczeniu i widać okno lub coś co jest okrągłe. ...Idealnie shejna co jest na zdjęciu? Król buław, as kielichów, 3 kielichy. 1. na pewno 3 kobiety i Pan, starszy, myślę, ze moze Mąz Twój i np. siostry, ciotki lub kuzynka..na pewno jakaś impreza jest tam względiniona, dobra zabawa, świetowanie, mysle, ze moze chodzic o urodziny jego właśnie...,moze przejscie na emeryture... albo cos innego... obok jakas woda, prawdopodobnie fontannablisko fontanny przeważnie są okrągłe, lb jakaśis stwa, rzeczka, oczko wodne. moze nawet z wizerunkiem gołabka lub sa ptaki obok.,..zielen, przestrzen, teren z drzewami wowocowymipokazały Ci się owoce najprawdopodobniej... mozliwe jakies zwierze siedzące obok bmęzczyzny...jakis kotek, piesek czy tez egzotyczne...- i to mi się najbardziej widzi... 2. jakie kolory słonc, królowa buław, wieża ho ho takie skrajne jasnosc i ciemnosc jakby..brawo...słonko swieci na pewno...jasno.. ale mozliwe, np. chmury na niebie,ktore troszke przycmiewaja ten blask...cizko mi powiedzic... i tak mi przyszlo na mysl,ze gdzies niedaleko jest moze wysoki bdynek..dom... ta wiza w kolorach...sama nei wiem.. Orchidea87 Tematyka zdjęcia - 10 monet - ukazanie piękna przyrody i swojej rodziny,przyjaciół na tym tle Kto/Co jest na zdjęciu - Siła - Ludzie i zwierzęta np. koty Gdzie - sąd, 5 mieczy - sąd,czyli podejrzewam,że na powietrzu, miecze są związane z powietrzem, w plenerze - może w tle zdjęcia widać ptaki?miecz to też nóż Kolorystka - 5 monet, giermek monet - Jasne, złote jak denary. Pewnie słonko świeciło Jak nic... tort olkacool Zdjęcie ogólnie 3 miecze świeże powietrze, chmury.. może .. liście, drzewa, krzaki? Raczej dzień niż noc kto jest na nim/osoby 7 mieczy Kochankowie Księżyc Mężczyzna, para może i zwierzątko? Może na tle budynku jakiegoś..Tak jak pisałam u sheiny jest w rzeczywistości budynek na przeciwko miejsce/sceneria 10 Monet na dworze, może dosyć ładne miejsce.. kolor dominujący Pustelnik niebieski (albo szary, zielony), żółty, słoneczny i ciepły.. jak latarnia w jego dłoni krem nie był czysto biały ale żółtawy Emocje 5 Kielichów sporo emocji nostalgia, może wzrusza.. Cosmo Witam moje kochane dziewczynki! Z racji tego, że znalazłam chwilę na postawienie karcioszków, dołączam do ćwiczenia Fajnie,że dołączyłaś... Co/kto jest na tym zdjęciu? 7 MIECZY + GIERMEK MONET + CESARZOWA - ludzie zdecydowanie. Ktoś Ci bliski, podejrzewam, że z rodziny. Stawiam na co najmniej dwójkę bądź trójkę ludzi - 2 panów i panią. Może Twój syn i Twoja mama lub teściowa (albo inna ważna dla Ciebie kobietka) się na nim znalazły, albo też i Ty. Gdzie było ono robione? GIERMEK BUŁAW + 9 MIECZY + KRÓL MIECZY - raczej w plenerze, na tle drzew, przyrody i jakiegoś budynku. Możliwe, że przez przypadek ktoś się jeszcze na to zdjęcie załapał w tle. W parku bądź innym malowniczym miejscu. Przy tasowaniu wypadła mi 6 kielichów, więc myślę, że jest to miejsce znane Ci z dzieciństwa jeszcze W rodzinnym domu Dominujące kolory na zdjęciu? 3 KIELICHÓW + KAPŁAN + 2 MIECZY - kolory jesieni - żółty, pomarańczowy, brązowyniesamowita jesteś..idealne kolory na torcie, zielony i niebieski. Myślę, że widać na tej fotce pożółkłe liście, może zaczątki śniegu nawet hahaha....biała ściana Jakie uczucia wywołuje to zdjęcie? GŁUPIEC + 2 BUŁAW + 3 BUŁAW - pozytywne uczucia raczej, przywołują uśmiech na ustach Z jednej strony radość, z drugiej nostalgia, że czasu i dobrych chwil nie można zatrzymać w miejscu. Łapie za serduszko Agnieszka1982 Ja też postanowiłam spróbowac, choc dawno nie cwiczyłam:( i zaniedbałam lekcje.No ta Aga dawno Cię nie było jak ono wygląda? - II buławy,VI denarów,V buław - bardzo kolorowe, wiele osób czy są osoby czy rzeczy?VI buław, 5 denarów,Kochankowie ( skojarzenia przyszły z wodą)choc na kartach widnieją ludzie, stawiam na faceta albo parkę w plenerze czy w pomieszczeniu?stawiam na plener, kolorową roslinnoś w tleBlisko kolorowe owoceV mieczy, Gwiazda, Paź kielichów kolory?kapłanka, paż mieczy, III miecze - stawiam na , czerwień, troszkę zielienikolory w bliskiej okolicy na parapecie i żółtego na torcie A może fotografowałaś jakąś parę młodą? albo po prostu roślinnośc Pozdrawiam i czekam na odpowiedź Agnieszka;) Ruda Jędza Co/kto jest na tym zdjęciu? Paź kielichów + słońce + 10 denarów - bliskie osoby, rodzina - para dorosłych i dziecko, lub osoba o delikatnych rysach twarzy -karty kojarzą mi się też ze słonecznym popołudniemBrawo Gdzie było ono robione? 6 denrów + 5 buław + 8 kielichów - na dworzu, w pobliżu lasuteż nie na zdjęciu ale za oknem ogród mój pokazało.., okolice morza/rzeki/jeziora Dominujące kolory na zdjęciu? papież + 5 kielichów + król denarów - kolory zachodzącego słońca, czerwień, żółć, zieleń, niebo - nie całkiem niebieskie bardziej ciemnawe - jakby się ściemniało - kolory polskiej złotej jesieni Jakie uczucia wywołuje to zdjęcie? 8 buław + 10 buław + wisielec - przyspiesza puls i jakby zatrzymuje w czasie takie żeby przystanąć i się napatrzeć, daje do myślenia Oj tak Ps. Cosmo spapugowałam Twe pytanka - mam nadzieję że wybaczysz )) Erza Scarlett Co/kto jest na tym zdjęciu? V monet - jakaś starsza kobieta, może także jakiś budynek (kościół, klasztor), raczej ruiny. Gdzie było ono robione? VII buław - gdzieś, gdzie panuje duży ruch, może w pobliżu przystanku, autostrady. Mieszkam przy trasie 719...bardzo duży ruch...tiry...8 wypadków,bo mieszkam na zakręcie Dominujące kolory na zdjęciu? IV buław -zieleń, fiolet, trochę czerwieni (hmmm, może graficiarze coś tam namalowali...) ale ładnie ujęłaś..bawiłam się w graficiarza..hahahaha Jakie uczucia wywołuje to zdjęcie? II buław - raczej pozytywne, jednak jest coś na tym zdjęciu co zaskakuje, różne osoby inaczej je postrzegają. Villandra co jest na zdjęciu - As buław - raczej z kategorii przyroda, niebo, chmury, góry, drzewo gdzie jest zrobione - Wisielec - w plenerze, na wolnym powietrzu, może z jakiejś innej perspektywy, takie artystyczne jakie kolory - Głupiec - jasne, biały, niebieski, trochę żółtego, szary jakie emocje wywołuje - 5 mieczy - chłód, zaduma, smutek, zamyślenie Brawo ...pięknie poradziłyście sobie z zadaniem:brawa: Wszystkie w coś utrafiłyście ...dla wszystkich punkciki... Zdjęcie z 18 Urodzin mojego syna (krojenie tortu)...opisałyście również to bo było poza zdjęciem...otoczenia nasze....jestem pod wrażeniem...Brawo... Edytowane 3 Listopada 2010 przez Arivo Cytuj
Arivo Napisano 3 Listopada 2010 Autor Napisano 3 Listopada 2010 (edytowane) Cosmo sory.... Quote coś nie wyszło.... Kolory jesienie w owocach Wam wyszły... z tym zdjęciem były robione też inne więc zobaczcie co wam wychodziło... Edytowane 3 Listopada 2010 przez Arivo Cytuj
Gość sheina Napisano 3 Listopada 2010 Napisano 3 Listopada 2010 łał, to byly po rpostu cienie ,ktore sie pojawily... dziekje Cytuj
Ruda Jędza Napisano 3 Listopada 2010 Napisano 3 Listopada 2010 dzięki za ćwiczonko i za umieszczenie zdjęcia - pomocne przy interpretacji kart )) Cytuj
Villandra Napisano 3 Listopada 2010 Napisano 3 Listopada 2010 (edytowane) dzięki za ćwiczenie i punkcik Edytowane 3 Listopada 2010 przez Villandra Cytuj
Katamaradze Napisano 3 Listopada 2010 Napisano 3 Listopada 2010 no super! trzy denary jak nic wskazały na torta!! a As buław na coś co syn trzyma w ręku - nie przyszło mi to na myśl niestety. Ale i tak dobrze jak na moją przerwę;/ Buziaki Arivo za ćwiczenie i za reput.:* :*:* Cytuj
Cosmo Napisano 3 Listopada 2010 Napisano 3 Listopada 2010 Tośmy masowo omówiły chyba to drugie zdjęcie Buziole kochane i dzięki Arivko za punkcik :* Cytuj
Gość Erza Napisano 4 Listopada 2010 Napisano 4 Listopada 2010 świetnie nam poszło Arivo dzięki za ćwiczenie i punkcik. :* Cytuj
Arivo Napisano 4 Listopada 2010 Autor Napisano 4 Listopada 2010 Tośmy masowo omówiły chyba to drugie zdjęcie Buziole kochane i dzięki Arivko za punkcik :* Może energie zdjęć nachodziły na siebie....ale i tak wszystko było w bliskim otoczeniu....świetnie Wam poszło... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi