Jump to content

Kolibry .... ogromna ilość pięknie kolorowych kolibrów

kompusia

Recommended Posts

Witam serdecznie,

o ile jest to możliwe to prosiłabym o pomoc w interpretacji mojego dzisiejszego snu..

Jakbym miewała więcej takich snów to na pewno budziłabym się super wypoczęta:)

Sytuacja miała miejsce na podwórku starego zakładu weterynaryjnego, gdzie z resztą dorastałam z całą grupą rówieśników. Czasami wracam w snach do tego miejsca więc nie jest to dla mnie senna nowość.

Nowością jednak były ogromne rośliny, które kwitły między budynkami na placu i ogromna ilość kolibrów, które żywiły się nektarem z tych kwiatów.

Jedne zawisły w powietrzu tuż przy rozkwitniętym kwiatostanie a drugie gdzieś odpoczywały przyczepione do ścian budynków.

Ogromna paleta kolorów na skrzydełkach tych małych ptaszków.. sen potem przekształcił się wędrówkę a raczej rejs zwykłym jachtem po jakimś ogromnym rozlewisku.. gdzie po drodze spotkałam ludzi ( w życiu realnym mi znanych) ale we śnie nie , ubranych na głowie w przedziwne ogromne czapki z egzotycznych równie kolorowych kwiatów co miało symbolizować ich status społeczny..tych, których spotkałam byli widać po okryciu głowy na wysokich stanowiskach.

Byłabym bardzo wdzięczna jakby komuś udało się wyjaśnić o co mogło w tym wszystkim chodzić :) Pozdrawiam serdecznie

Hmm...jest mało skomplikowane ponieważ jestem od jakiegoś czasu tzn.ok roku "singielką", a i nawet jak byłam w związku to nie potrafiłam obdarzyć tego człowieka miłością..obecnie jestem sama, głównie przez to czym się w życiu zajmuję (faceci z reguły nie lubią samodzielnych, mocno stąpających po ziemi kobiet)..jakoś nie mam szczęścia, jak już mi na kimś zależy- a rzadko się to zdarza to osoba ta jest poza moim zasięgiem (albo w związku małżeńskim, albo po prostu się mną nie interesuje).Pozdrawiam

Twoja dopowiedź jest najlepszą interpretacją gdyż kwiat symbolizuje płodność, gotowość na przeobrażenie się w owoc miłości a koliber i jego "zaloty" do kwiatu to typowy obraz ........... (cenzura). Kolorystyka snu wskazuje na pragnienie wyniosłego pieknego uczucia nisącego dużo cipeła i czułości. Statek na wodzie coż to Ty i twoje pragnienia (woda symbolizuje uczucie ) a egzotyczni ludzie to trochę takie pragnienie "księcia z bajki" ale bardziej realnego czyli normalny ale romantycznym usposobieniem ( to te kwiaty na głowie) zaś ich wyższy status społeczny ja bym nazwał " żeby było o czym z nim pogadać a nie tylko o samochodach i meczu"

Pozdrawiam:

Sławomir

rzeczywiści sny to odzwierciedlenie naszych ukrytych pragnień.. a ja myślałam,że czeka mnie daleka podróż :D mam pytanie ..jak dochodzi się do takiej wprawy w interpretacji snów?..czy to bardziej hobby jak rzemiosło?

Trudno nazwać to rzemiosłem a jak na hobby to też jest to dziwne ja to nazwałbym rozmową z podświadomością. Im więcej snów analizuje tym lepiej sie pozanjemy ja ucze sie jej języka (podswiadomości) zaś ona pokazuje mi coraz wyraźniejsze obrazy z których mozna coś wyczytać. Z chwilą kiedy zaczynamy sie zastanawiać nad symboliką naszych snów i szukamy ich zanzczenia zaczynamy naszą podróż w świat symboli a jest to świat piękny i kolorowy jak te twoje kolibry.

Pozdrawiam:

Sławomir

ah...mój senny świat jest bardzo bogaty, często budziłam się z nostalgią,że sen się skończył a mógł trawać dalej bo był piękny:)..malo tego swego czasu miałam sny prorocze ale to odeszło jak na razie bezpowrotnie ;< mimo wszystko dziekuje za zainteresowanie i interpretację mojego snu:) dziekuję ślicznie

ps. często doszukuję się podtekstów z moich snów ale czasami nie radzę sobie z interpretacją , a ten sen był bardzo intrygujący :)

ps. czy w odniesieniu do snu mogę jeszcze o coś spytac? wierzę w świat mistyczny, magiczny bardziej niż w cokolwiek innego duchowego (mam tu na mysli religię)..moze przykre dla niektórych ale dla mnie prawdziwe..

nie wiem co myślec a chciałabym aby ktoś mnie troszkę nakierował..oczywiście chodzi o nieogarnięcie uczuciowe:)

jest mężczyzna , którym się interesuję ale już na początku znajomości popełniłam fall-start(jak zwykle chciałam pokazać,że żaden facet mi nie podskoczy i bez nich daje sobie doskonalę radę)..głupia sprawa , szkoda nawet tłumaczyć szczegóły..jednak myśl o niem nie daje mi spokoju, mamy super kontakt ale z jego strony sprawa jest jasna.. jak to odkręcić:) oczarować go, zaczarować ?chyba bardzo bym chciała tego dokonać i aby sprawy sie odwróciły..

pomyśl w czym on jest dość dobry, wymyśl czy jest coś pseudopilnego w czym mógłby ci pomóc, zadzwoń lub spotkaj się i poproś o pomoc, ale zrób to zalotnie, ale nie natarczywie i tak żeby on się domyslił, że wcale nie chodzi o pomoc. Musi to być coś przy czym może się przed Tobą popisać - naprawa auta. pomoc w tłumaczeniu, pomoc w egzaminach, problem na dysku komputera - tylko nic infantylnego, gdzie od razu się wie, że nie jest problemem. W trakcie pomocy wyglądaj i pachnij wystrzałowo (tylko bez przesady). Jak się nie domyśli - cóż może za mało inteligentny dla Ciebie. Jak się nie domyśli - przynajmniej sprawisz mu przyjemność. Jak nie będzie chciał pomóc - znaczy, że nie wart twojego zachodu. Mężczyźni zasadniczo lubią ratować kobiety i ta metoda się sprawdza- kiedyś chciałam naprawdę pomocy i nawet sobie nie zadałam trudu, żeby zrobić makijaż i wystąpiłam w pierwszym powyciąganym swetrze jaki znalazłam w szafie - no cóż a on i tak sobie pomyślał i był problem;) Podejrzewam, że kobiety rzadko proszą mężczyzn o pomoc wprost i to daje do myślenia.

Edited by królewna śnieżka