poczatkujacy poszukujacy Posted November 7, 2010 Share Posted November 7, 2010 Chcialbym abyscie napisali jak ustawiacie oczy podczas relaksu,transu i jakie ich ustawienie przynosi lebsze efekty.pamietam ze gdzies czytalem ze powinny byc zwrucone ku gorze tak jakbysmy patrzyli na mozg.czekam na wasze opinie .napewno musza byc zamkniete:haha: ale co dalej patrzycie w przod w gore, boki lub nie zwazacie na materialne oooczyyy.:kwadr: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Page Posted November 7, 2010 Share Posted November 7, 2010 Generalnie słyszałam coś o tym, że patrząc jakieś 20cm do góry synchronizujemy obie półkule. No ale np. podczas fazy REM oczy poruszają się a kiedy wchodzimy do LD przez wilda można zauważyć że oczy skierowane są właśnie ku górze. Więc wydaje się to być jednak ważne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
poczatkujacy poszukujacy Posted November 9, 2010 Author Share Posted November 9, 2010 testowalem pare ustawien i ustawienie do gory rzeczywiscie sprzyja relaksowi np. patrzenie w dol tez daje efekty .sprawdzajcie i piszcie swoje odczucia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrazyPhysicistPL Posted March 22, 2011 Share Posted March 22, 2011 A moje oczy z kolei są bardzo rozbiegane niekiedy aż bolą :/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soviel Posted March 29, 2011 Share Posted March 29, 2011 Patrzenie w górę stymuluje mózg do pracy na falach Theta . Tak gdzieś czytałem. Ja wolę się nie skupiać na oczach. Niby coś tam się dzieje jak zwrócę je ku górze ale szczerze mówiąc przeszkadza mi to. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seastian87 Posted March 31, 2011 Share Posted March 31, 2011 ja się patrze zawsze prosto, to jest mysle najbardziej pozyteczna pozycja, bo patrząc się w doł/górę sprzyja to napięciu gałek ocznych a przeciez najwazniejsze jest rozluźnienie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
InvadersMustDie Posted May 9, 2011 Share Posted May 9, 2011 Co mają oczy do relaksu ? Współczuje osobą co mają astygmatyzm . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soviel Posted May 10, 2011 Share Posted May 10, 2011 A ja współczuję osobom, które starają się sprawiać wrażenie że coś o czymś wiedzą. Astygmatyzm mi w niczym nie przeszkadza. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
InvadersMustDie Posted May 11, 2011 Share Posted May 11, 2011 A ja współczuję osobom, które starają się sprawiać wrażenie że coś o czymś wiedzą. Astygmatyzm mi w niczym nie przeszkadza. Gratuluje wyczucia ironii . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soviel Posted May 11, 2011 Share Posted May 11, 2011 ^ takie coś to ironia. Chyba bardziej przejrzyste nie sądzisz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts