nira1 Posted November 11, 2010 Share Posted November 11, 2010 moja mama dała mi darowiznę po 4 latach umarła w roku 2004 i mój brat założył sprawe o spłate jej majątku którego nikomu nie opisała i ostatnio dowiedziałam się że on może dochodzic tez spłaty tej darowizny co mi mama przed śmiercia opisała a byłam do tej pory pwena że jak się dostanie darowizne to juz nikt to dego niema prosze pomóżcie mi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Belen Posted November 11, 2010 Share Posted November 11, 2010 Może zamiast forum ezo, powinnaś zasięgnąć porady prawnej? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
werona Posted November 11, 2010 Share Posted November 11, 2010 (edited) moja mama dała mi darowiznę po 4 latach umarła w roku 2004 i mój brat założył sprawe o spłate jej majątku którego nikomu nie opisała i ostatnio dowiedziałam się że on może dochodzic tez spłaty tej darowizny co mi mama przed śmiercia opisała a byłam do tej pory pwena że jak się dostanie darowizne to juz nikt to dego niema prosze pomóżcie mi Chyba nie chodzi o spłatę darowizny tylko o zachowek... jeżeli nie minęło 10 lat od darowizny to ma prawo dochodzić zachowku. Edited November 11, 2010 by werona Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts