pkrl1979 Posted November 11, 2010 Share Posted November 11, 2010 Chcialbym sie dowiedziec, w jakim kierunku powinno sie miec ulozona glowe podczas snu: w kierunku okna czy drzwi. Niestety, nie moglem doszukac sie informacji na ten temat, a czytalem juz gdzies o tym chyba tutaj nawet. Generalnie zauwazylem, ze spiac glowa skierowana do okna mam mniej snow, a raczej ich nie pamietam (ale moze to byc kwestia przyzwyczajenia), natomiast w kierunku odwrotnym zawsze mam bardzo zywe marzenia senne, czesto sny o charakterze niepokojacym. Czy ma tu znaczenie ukierunkowane tzw. 3go oka? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orchidea87 Posted November 13, 2010 Share Posted November 13, 2010 A to nie zależy od feng shui? Kiedyś coś czytałam na ten tamat,ale nie pamiętam gdzie. Kierunek (tam opisany jako północny-wschód,etc.)w który miała być skierowana głowa zależał chyba od daty urodzenia czy czegoś takiego. Pamiętam, że dla mnie wyszło tak,że musiałabym mieć ustawione łożko na ukos w pokoju - po tym zrezygnowałam z ustawień Ja śpię głową do drzwi (a raczej do szafy),a twarzą do okna bo lubię w nocy obserwować księzyc i gwiazdy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp01 Posted December 14, 2010 Share Posted December 14, 2010 A ja odkąd śpię głową do okna mam mnóstwo dziwnych snów. Właściwie pamiętam sny z każdej nocy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ona1989 Posted January 19, 2011 Share Posted January 19, 2011 ja gdy spalam głową do okna to miałam koszmary... męczylam się z różnymi przypadłościami typu wielkie pająki chodzące po mnie. raz wybieglam aż z pokoju przy czym szukalam klamki żeby ją nacisnać i wylecieć na korytarz z wrzaskiem. tak się mocno darłam i bylam pewna w 1000% że tam jest ten bydlak. teraz śpię głową do drzwi.. czuje się niepewnie, bo nie widze kto wchodzi itd. ale sny są milsze... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PurE Posted January 20, 2011 Share Posted January 20, 2011 Ale przecież podczas snu się kręcimy w różne strony. Chyba że ja tak tylko mam... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jasnosc Posted January 31, 2011 Share Posted January 31, 2011 Ale nie przekręcasz sie o 360 stopni dokoła własnej osi:) Ja również podczas snu mam głowę skierowanę w stronę okna,spie tak od lat i nei zauważyłem nic co mogłoby niepokoic. To nie ma wpływu na częstotliwosc snów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PurE Posted February 1, 2011 Share Posted February 1, 2011 Buehhe, czasem tak mam że budze się przekręcony o 180 stopni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thoth Posted February 1, 2011 Share Posted February 1, 2011 Ja śpię w sumie skierowany głową na północ i to poziomo do okna jak i drzwi, więc ani w tym ani w tamtym kierunku nie mam skierowanej głowy. Właściwie też kiedyś sprawdzałem różne ułożenia i powiem, że dla mnie nie ma znaczenia gdzie, w którą stronę jak i na czym śpię. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gullfaxi Posted February 2, 2011 Share Posted February 2, 2011 Wg. Wastu-indie nie nalezy spac z glowa na polnoc, przyspiesza to smierc i powoduje niespokojny sen. Ma to zwiazek ze spolaryzowaniem ludzkiego ciała. Głowa człowieka jest północą , a nogi poludniem. Gdy lezymy glowa na północ, polaryzacja czlowieka i Ziemi naklada sie , wzmagając nasza aktywnosc. Nie powinno dotykac sciany północnej ani wschodniej, moze stac przy poludniowej lub zachodniej jezeli spimy z glowa skierowana na poludnie lub zachód. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thoth Posted February 3, 2011 Share Posted February 3, 2011 Różne rzeczy piszą jak i mówią. Najwiarygodniejsze są te co sami jesteśmy w stanie sprawdzić. Jakoś niespokojnych snów nie mam a znaczenie przyspieszania śmierci w dzisiejszych czasach jest i tak normalne. Jemy masę produktów z "EX" i jakoś dłużej żyjemy. Śpię tak od kilku lat i nie choruje, zdrowie mam na 6 jak i wystarcza mi max 5 godzin snu. Sprawa ustawienia łóżka jest dla mnie bez sensu tak jak bym miał je wystawić na ukos Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mocarz8888 Posted February 27, 2011 Share Posted February 27, 2011 Studium Bez Granic Jacek Kryg na dole strony ładnie opisane Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts