Mega60 Posted November 12, 2010 Share Posted November 12, 2010 Witajcie:) Dziewczyny jakoś tak ostatnio odwiedzają mnie znajomi. I znowu mam dla Was ćwiczonko:) 1. Kto mnie tym razem odwiedził? - kobieta czy mężczyzna? 2. Czy długo czy krótko się znamy? 3. Jaki kolor włosów ma ten ktoś? 4. Czy jest to osoba która jest zamężna/żonata? 5. Czy ma dzieci-jeśli tak to ile i jakiej płci? 6. Czy mieszka na wsi czy w mieście? w małej wsi czy dużej-małym mieście czy dużym? 7. Kiedy ta osoba wyjeżdża do domu? tzn. w jakim dniu tygodnia? 8. Czy przyjechała samochodem czy nie? Chyba tyle. Trzymajcie się , czekam na odpowiedzi. A do kiedy to zobaczymy jak będziecie pisały. Powodzenia:buziak: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orchidea87 Posted November 13, 2010 Share Posted November 13, 2010 1. Kto mnie tym razem odwiedził? - kobieta czy mężczyzna? 7pucharów/król pucharów - mężczyzna (wrażliwy,dojrzały,postawa ojcowska, może dzieli z tobą plany,marzenia) 2. Czy długo czy krótko się znamy? rycerz mieczy - myślę,że to nowa/młoda, ale energiczna/intensywna znajomość 3. Jaki kolor włosów ma ten ktoś? papież - siwe lub blond(czy też jasny brąz) - generalnie jakieś jasne 4. Czy jest to osoba która jest zamężna/żonata? cesarz - ma żonę 5. Czy ma dzieci-jeśli tak to ile i jakiej płci? 3 miecze - nie ma, może miał,ale stracił. w każdym razie - cierpi dletego,że ich nie ma 6. Czy mieszka na wsi czy w mieście? w małej wsi czy dużej-małym mieście czy dużym? 10 buław - zdecydowanie miasto 4 buławy - raczej duże, takie, w którym są organizowane imprezy np.kulturalne 7. Kiedy ta osoba wyjeżdża do domu? tzn. w jakim dniu tygodnia? 9 monet - we wtorek ??? 8. Czy przyjechała samochodem czy nie? 10 mieczy - nie samochodem (rycerz buław - raczej pojazdem, gdzie jest dużo podróżnych - pociąg?) Trudny ten temat... ale jakoś się trzeba nauczyć Dzięki, Mega Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Erza Posted November 13, 2010 Share Posted November 13, 2010 Mega, napiszę jutro dzięki za punkciki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arivo Posted November 14, 2010 Share Posted November 14, 2010 Jak dam radę to dzisiaj... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mega60 Posted November 14, 2010 Author Share Posted November 14, 2010 Fajnie,że piszecie Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Erza Posted November 14, 2010 Share Posted November 14, 2010 1. Kto mnie tym razem odwiedził? - kobieta czy mężczyzna? Królowa monet - kobieta 2. Czy długo czy krótko się znamy? VI pucharów od dzieciństwa 3. Jaki kolor włosów ma ten ktoś? IV mieczy - brązowe, może rude 4. Czy jest to osoba która jest zamężna/żonata? X pucharów - zdecydowanie jest w związku małżeńskim 5. Czy ma dzieci-jeśli tak to ile i jakiej płci? II buław - dwoje, może bliźnięta, dwóch chłopców 6. Czy mieszka na wsi czy w mieście? w małej wsi czy dużej-małym mieście czy dużym? Wieża, X monet - mieszka w dużym mieście 7. Kiedy ta osoba wyjeżdża do domu? tzn. w jakim dniu tygodnia? V monet - w piątym, czyli w piątek 8. Czy przyjechała samochodem czy nie? Słońce - tak, raczej przyjechała samochodem, może w jakimś jaskrawym kolorze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Villandra Posted November 14, 2010 Share Posted November 14, 2010 1. Kto mnie tym razem odwiedził? - kobieta czy mężczyzna?- Królowa monet - kobieta, starsza od Ciebie, może znasz ją z pracy lub ze szkoły 2. Czy długo czy krótko się znamy? - Paź mieczy - hmm, tu ciężko ale powiedziałabym, że dość niedługo, może ok. roku 3. Jaki kolor włosów ma ten ktoś? - 9 mieczy - blond 4. Czy jest to osoba która jest zamężna/żonata? - 10 mieczy - po rozwodzie lub wdowa, jest sama 5. Czy ma dzieci-jeśli tak to ile i jakiej płci? - 4 buławy, 10 monet - hmm tak mi się skojarzyło, że ma dorosłą córkę lub syna (może w tym roku wydała za mąż lub ożeniła) i jeszcze jedno młodsze dziecko i ogólnie pochodzi z dużej rodziny 6. Czy mieszka na wsi czy w mieście? - 8 monet - na wsi/w małej wsi czy dużej-małym mieście czy dużym?/ - paź kielichów - w małej wsi, może nad wodą, rzeką 7. Kiedy ta osoba wyjeżdża do domu? tzn. w jakim dniu tygodnia? - 6 buław - czwartek lub w niedzielę (dziś) 8. Czy przyjechała samochodem czy nie? - 7 monet - raczej pociągiem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Caryca Posted November 14, 2010 Share Posted November 14, 2010 No tak, temat trudny, ale skoro cwiczenie to cwicze 1. Kto mnie tym razem odwiedził? - kobieta czy mężczyzna? 5 MIECZY mezczyzna, znajomy, ma dlugie wlosy, brazowe, raczej smutna osoba, ktora ma problemy w zyciu. 2. Czy długo czy krótko się znamy? 3 DENAROW nie znacie sie dlugo, to nowa znajomosc mysle, ze poznaliscie sie w pracy. 3. Jaki kolor włosów ma ten ktoś? brazowe, ma dluzsze wlosy, nawet nosi zarost na twarzy 4. Czy jest to osoba która jest zamężna/żonata? 6 DENAROW ma zone 5. Czy ma dzieci-jeśli tak to ile i jakiej płci? KOLO FORTUNY Pomyslalam o czworce dzieci moze same dziewczynki a moze tylko jeden chlopiec 6. Czy mieszka na wsi czy w mieście? w małej wsi czy dużej-małym mieście czy dużym? 9 BULAW Hmm miasto? Na jakims blokowisku? 7. Kiedy ta osoba wyjeżdża do domu? tzn. w jakim dniu tygodnia? 6 KIELICHOW 8. Czy przyjechała samochodem czy nie? 7 KIELICHOW Sama jestem ciekawa odpowiedzi Ogolnie, trudne cwiczenie... Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Izabela123 Posted November 14, 2010 Share Posted November 14, 2010 1. Kto mnie tym razem odwiedził? - kobieta czy mężczyzna?- as mieczy- mężczyzna 2. Czy długo czy krótko się znamy?= 3 den- raczej krótko 3. Jaki kolor włosów ma ten ktoś?-4 buł= brązowy niezbyt ciemny 4. Czy jest to osoba która jest zamężna/żonata?- Wisielec- żonaty 5. Czy ma dzieci-jeśli tak to ile i jakiej płci?- Spraw/ 3 puch- ma 3 dziewczynki 6. Czy mieszka na wsi czy w mieście? w małej wsi czy dużej-małym mieście czy dużym?- Rycerz mieczy- ma domek na powietrzu, więc chyba małe miasto 7. Kiedy ta osoba wyjeżdża do domu? tzn. w jakim dniu tygodnia?- królowa puch- z sobotą mi sie kojarzy ew. piątek, bo to dzień Wenus 8. Czy przyjechała samochodem czy nie?- 8 mieczy- chyba nie, stawiam na pociąg ew. autobus Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mega60 Posted November 15, 2010 Author Share Posted November 15, 2010 Poczekamy jeszcze może jeszcze ktoś? Arivo czekam na Ciebie też Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arivo Posted November 15, 2010 Share Posted November 15, 2010 (edited) Dzięki za czas... 1. Kto mnie tym razem odwiedził? - kobieta czy mężczyzna?..As buław mężczyzna... 2. Czy długo czy krótko się znamy?...6 mieczy,Cesarz...4 do 6 lat 3. Jaki kolor włosów ma ten ktoś? 4 mieczy...kiedyś miał czarne teraz myślę,że lekko oprószone siwizną... 4. Czy jest to osoba która jest zamężna/żonata?...Umiarkowanie..tak,ale to chyba jego drugi związek.. 5. Czy ma dzieci-jeśli tak to ile i jakiej płci?...Koło... dociągnęłam...5 buław...Oj tu mi sporo wyszło..10 albo 5...i same budrysy.. chłopaki 6. Czy mieszka na wsi czy w mieście? w małej wsi czy dużej-małym mieście czy dużym?,...Paź pucharów...w małej miejscowości,wieś też by pasowała.......ale tam gdzie jest jakaś woda....może nad morzem...hm 7. Kiedy ta osoba wyjeżdża do domu? tzn. w jakim dniu tygodnia?...Paź mieczy...obstawiam poniedziałek 8. Czy przyjechała samochodem czy nie?...świat... samochodem... Nie czytałam postów dziewczyn...jestem ciekawa co Im wyszło... Edited November 15, 2010 by Arivo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mega60 Posted November 15, 2010 Author Share Posted November 15, 2010 Czekamy jeszcze na kogoś? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mega60 Posted November 16, 2010 Author Share Posted November 16, 2010 Dziewczyny Kochane-jutro odpiszę. Dzisiaj nie mam za dużo czasu. Powiem tylko, że jestem zdziwiona czemu większości z Was wyszedł - mężczyzna. To była kobieta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arivo Posted November 16, 2010 Share Posted November 16, 2010 Czasami tak bywa kiedy pierwiastek męski dominuje w danym człowieku....Musi widocznie mieć wiele męskich cech...... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mega60 Posted November 17, 2010 Author Share Posted November 17, 2010 Juz odpowiadam: 1. Kto mnie tym razem odwiedził? - kobieta czy mężczyzna? Kobieta - nie jest starsza odemnie, ma tyle lat co ja, z tym , że z wyglądu wszyscy dają jej więcej lat. (plus dla Erza Scarlett i Villandra). 2. Czy długo czy krótko się znamy? Oj znamy sie od dzieciństwa. (plus dla Erza Scarlett) 3. Jaki kolor włosów ma ten ktoś? Jest blondynką, z tym że rzeczywiście ma pasemka o brązowym kolorze. (tu z tym brązem plus dla Andoli,Carycy,Villandry, Erza Scarlett, Orchidea 87 i Arivo -może ta siwizna to właśnie blond) 4. Czy jest to osoba która jest zamężna/żonata? Tak jest mężatką. Wszystkie miałyście rację. Z tym, że zaskoczyła mnie Arivo i Villandra-w tym związku dzieje się coś nie tak- jest mowa o rozwodzie. 5. Czy ma dzieci-jeśli tak to ile i jakiej płci? Tak ma dzieci - 2 córki, ale nie bliźniaczki. plus Erza Scarlett i Villandra( z tym, że obie są panienkami) 6. Czy mieszka na wsi czy w mieście? w małej wsi czy dużej-małym mieście czy dużym? Mieszka w dużym mieście , gdzie przepływa duża rzeka. (plus Orchidea 87, Erza Scarlett, Caryca-może być blokowisko, a woda to Arivo, Villandra) 7. Kiedy ta osoba wyjeżdża do domu? tzn. w jakim dniu tygodnia? Ta koleżanka pojechała w niedzielę. Brawo dla Villandry - bo przyjechała w czwartek a pojechała w niedzielę. 8. Czy przyjechała samochodem czy nie? Przyjechała pociągiem. (plus dla Orchideii, Villandry i Andoli). Kochane-to rzeczywiście był trudny temat. Ale dałyście radę. jedna mniej inna więcej. Obiecuję już takich zawiłych nie dawać. Bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi, byłyście wspaniałe. Pozdrawiam:) Piszcie , jak coś chcecie wiedzieć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Caryca Posted November 17, 2010 Share Posted November 17, 2010 (edited) Mega! Dzieki za cwiczenie! Gratuluje tym, ktore byly najblizej Ja chyba zrobie sobie przerwe z kartami... Edited November 17, 2010 by Caryca Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Izabela123 Posted November 17, 2010 Share Posted November 17, 2010 Dzięki za ćwiczonko:) Buziaki:)))) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orchidea87 Posted November 17, 2010 Share Posted November 17, 2010 Dzięki za ćwiczenie! Było ciekawie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Villandra Posted November 17, 2010 Share Posted November 17, 2010 DZięki wielkie za ćwiczenie, dalo mi dużo do myślenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arivo Posted November 17, 2010 Share Posted November 17, 2010 Fajne cwiczenie....dzięki Mega...Gratulacje dziewczyny:_kwiatek: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Erza Posted November 17, 2010 Share Posted November 17, 2010 Dzięki za ćwiczenie te trudniejsze lepiej nam wychodzą Buziaki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts