Jump to content

Pierścionek zaręczynowy...

saritha_86

Recommended Posts

Czy ktoś mógłby zinterpretować mój sen??? Śniło mi się dzisiaj, że przyszłam do swojego pokoju a tam był straszny bałagan. Podświadomie wiedziałam, że jakiś chłopak ma mi się oświadczyć - ja niby tego chłopaka znałam. Weszłam na komputer w sieci, i tam znalazłam na jego komputerze książki formie pdf o tym jaki pierścionek kupić i jak się oświadczyć. Zaczęłam sprzątać pokój (chyba składałam sweter), kiedy drzwi się otworzyły do mojego pokoju i stanęli w nim młody mężczyzna z moją mamą (stali dokładnie w progu i do końca stali w tym progu) ja do nich podeszłam a moja mama zaczęła tego chłopaka poganiać by pokazał co mi kupił szczęśliwa i zadowolona. (Ja tego chłopaka niby znałam - z wyglądu był podobny do mojego brata - ale nim nie był). On wyciągnął złoty pierścionek (to złoto strasznie błyszczało) z czarnym oczkiem a moja cała radość i podekscytowanie zmieniły się w zawód... Byłam nieszczęśliwa, że kupił mi taki olbrzymi wielki pierścionek w dodatku z czarnym oczkiem i cyrkoniami a nie z brylantem. Zaczęłam chodzić po pokoju i popłakiwać, smutna, że wszystkie moje marzenia z pięknym pierścionkiem i romantycznymi oświadczynami legły w gruzach.Mama się spytała czy mi się nie podoba ten pierścionek, a ja starając się powiedzieć wymijająco nikogo przy tym nie obrażając powiedziałam, że zawsze myślałam, że dostanę pierścionek mały delikatny z brylantem coś podobnego do tego który miałam w rzeczywistości. Wyciągnęłam lewą rękę i pokazałam, że myślałam o takim pierścionku ( na lewej ręce maiłam złoty pierścionek z kwadratowym szmaragdem z cyrkoniami, który dostałam od taty z okazji zdanej matury- ale to nie o tym mówiłam) w myślach zaczęłam się zastanawiać, czy powinnam przyjąć oświadczyny, gdyż on kompletnie nie wie o czym marze, czego pragnę i co mi się podoba... Mama zaczęła mnie pytać, czy zależy mi jedynie na pierścionku a nie na tym chłopcu... Ja do nich podeszłam nieszczęśliwa i powiedziałam, że zależy mi na nim tylko nie tak sobie to wyobrażałam całe te oświadczyny/zaręczyny. Wspięłam się na palce i pocałowałam go w lewy policzek, a gdy odsunęłam się od niego zobaczyłam mojego brata (przeistoczył się w niego) - To dziwne bo on był od tego momentu jakby w imieniu swego kolegi (i to on wcześniej mi się oświadczyć). Zaczął wsuwać mi na prawą rękę, na serdeczny palec ten pierścionek zaręczynowy, ale potem jakby się rozmyślił i zaczął go wsuwać na palec wskazujący. Ja się tak popatrzyłam na ten złoty pierścionek trochę za duży na mój palec (poza tym było mi strasznie niewygodnie z nim na palcu serdecznym i mnie drażnił - bo nie lubię na palcu wskazującym nosić pierścionków) , więc go zdjęłam i wsunęłam go na palec środkowy, gdzie pasował idealnie. Przez chwilę patrzyłam się na niego. Czarne oczko z cyrkoniami ślicznie świeciło, tylko szkoda mi było, że był on na wysokość strasznie duży bo miał około 5 cm. więc myślałam, że jak będę w nim chodziła, to strasznie będzie mi przeszkadzał, bo jest taki duży. Wtedy zobaczyłam, że dolną część pierścionka można wyjąć, więc wyjęłam i zdziwiłam się, bo wyglądała ta część jak z plastiku. Wyrzuciłam ją i staranie połączyłam obie części pierścionka które mi zostały... Popatrzyłam się na efekt końcowy, jak błyszczał na moim palcu i pomyślałam, że całkiem nieźle wygląda, tylko szkoda, że ma czarne oczko, choć i ono zaczyna mi się podobać....

Edited by saritha_86