fedor Posted November 13, 2010 Share Posted November 13, 2010 Witam wszystkich pisze ten temat , nie wiem czy w odpowiednim dziale , jesli w zlym , prosze o przeniesienie. Od dawna interesuje sie swiadomymi znami, przez wiekszosc zycia nic mi sie nigdy nie snilo , jak juz to raz na ruski rok. Ostatnio miewam sny codziennie, sa strasznie realistyczne mimo ze po przebudzeniu wydaja sie beznadziejne i nie realne ale podczas snu jest to niewyobrazalnie az do zludzenia prawdziwe, kiedys mialem tak rzadziej , raz na rok jak juz mi sie cos snilo , to odczuwalem we snie wszystko co sie dzialo, np w snie biegalem , rano bolaly mnie nogi, gdy sie z kims bilem odczuwalem zmeczenie, gdy sie zabilem , momentalnie sie budzilem, czasem miewam sny hmmm z 3-ciej osoby, np kontroluje swoj ruch , to co mowie , to co sie dzieje ale widze siebie z 3-ciej osoby, czasem w takich snach nagle pojawiaja sie ludzie i chca mnie zabic wtedy tez sie budze. Ostatnio gdy juz sie rozluznie , leze sobie , zamykam oczy i staram sie wymyslac wlasny swiat, wlacznie z ludzmi itd chcialbym w snie sie przeniesc do tego swiata ale niestety nie umiem , chce sie nauczyc swiadomego snu aby byl wyrazny , trwaly , zeby trwal dosyc dlugo, tak ze 6 godzin snu , zebym mogl kompletnie bawic sie swiatem , pelna interaktywnosc, jesli jest ktos na tym forum kto naprawde to potrafi , potrafi nauczyc i jest chetny , bardzo prosze o pomoc , nauke , cokolwiek. Nie interesuja mnie porady typu "kup poradnik" "google" itd , chce zeby wypowiadali sie Ci , ktorzy juz maja doswiadczenie. Z Góry dziekuje . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Page Posted November 13, 2010 Share Posted November 13, 2010 Żeby utrzymać LD: -pocierasz ręce o siebie (zaraz jak sie zorientujesz że to sen bo Cie może szybko wyrzucić), ------------ teraz już masz pewność że zostajesz w LD na dłużej, a więc możesz zająć się wyostrzeniem snu: -przypatrujesz się czemuś małemu i skomplikowanemu w Twoim zasięgu, tak długo aż nie będzie to mega dokładne, jak już będzie ta jedna rzecz, popatrz dookoła, zobaczysz, że wszystko stało się takie dokładne, ------------ Jeżeli chcesz zmienić całe otoczenie: -zamykasz oczy, wyobrażasz sobie dokładnie miejsce, w którym chcesz się znaleźć, otwierasz oczy -można jeszcze sobie stworzyć miejsce teleportu i się teleportować ------------ *Jeszcze takie ogólne, na wyostrzenie albo na przeniesienie... : -zaczynasz się kręcić w okół własnej osi aż się kręcisz z szybkością... superman powiedzmy, serio w śnie to jest troche śmieszne ale bardzo pomaga, uff, się napisałam pisałam już to wszystko ale tak porozrzucane, więc tutaj macie ludzie wszystko w jednej kupie jak masz jeszcze jakieś pytania to pytaj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fedor Posted November 15, 2010 Author Share Posted November 15, 2010 ok dzieki wielkie ale mam jeszcze pytanie , co zrobic przed snem itd zeby wejsc w LD albo chociaz sen z ktorego moge wejsc w LD przez pocieranie rak ? czesto mam ze mi sie nic nie sni, czasem niby bardzo krotko :/ i to tak ze nie zdaze nic w tym zrobic , jakbym tylko obserwowal zmiany lub byl przez cos kierowany Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Page Posted November 15, 2010 Share Posted November 15, 2010 albo chociaz sen z ktorego moge wejsc w LD przez pocieranie rak? ten sen będzie to dalej ten sam sen, różnica będzie dotyczyła tylko Twojego poziomu świadomości to nie tak, że przejdziesz do innego snu, czesto mam ze mi sie nic nie sni, czasem niby bardzo krotko :/ i to tak ze nie zdaze nic w tym zrobic , jakbym tylko obserwowal zmiany lub byl przez cos kierowany każdej nocy śni się kilka snów, czasem kilkanaście, tylko nie zawsze pamiętamy, a te wszystkie techniki, które napisałam wcześniej są właśnie po to żeby sen się tak szybko nie skończył. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fedor Posted November 15, 2010 Author Share Posted November 15, 2010 no wszystko pieknie ale chodzi tez o to co zrobic zebym panowal nad snem ; ) bo tez jest tak ze nie zawsze mam kontrole , czesto jest tak ze tylko ogladam cos , jakby film i nie moge nic zmienic ; ) co zrobic zebym mogl robic co zechce, bo jesli w snie nie mam swiadomosci tego ze moge cos zrobic i ogolnie nawet o tym nie mysle, jakbym nie wiedzial ze snie czy istnieje , po prostu nie moge nic zrobic i nie potre wtedy rekoma z tego powodu ze nie mam kontroli i z tego powodu ze nie wiem ze tam jestem? itd nie mysle o pocieraniu rak zeby to utrzymac , kompletnie nie mysle , jakbym byl na autopilocie , tak jakbym sie budzil rano z tym ze wiem ze to mi sie snilo ale nie bylo to hmmm interaktywne . Ostatnio mam sny ze zdradza mnie narzeczona , wszedlem do jakiegos domu , niby kolegi domu i patrze do sypialni a on spi i spoko jzu wychodze ale eee odwracam sie i patrze , moja narzeczona spi z nim... ukleknalem nad tym typem i zaczalem go katowac az prawie rece przechodzily na wylot czaszki : D no i nie moglem nawet nad tym zapanowac , jakby byl napisany scenariusz snu ; ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Page Posted November 15, 2010 Share Posted November 15, 2010 Czyli chodzi Ci o to, jak się zorientować w śnie, że to sen? Jeżeli tak, to moja rola się kończy bo jest o tym pełno tematów i już o tym setki razy pisałam, jeżeli o co innego to pytaj konkretnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piwiarek Posted November 16, 2010 Share Posted November 16, 2010 Jest na to krótka podpowiedź trzeba się jakoś w śnie uświadomić.Wpaść w jakiś nawyk uświadamiania się.Każdy ma swój sposób od razu powiem z góry lecz na innych forach jest dużo o tym opisane wystarczy tylko dokładnie poszukać... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts