Jump to content

śmierć babci, tysiące koni, zboże, pożar

latexowyhabit

Recommended Posts

Witam ;) Śniło mi się, że zmarła moja babcia. Razem z mamą, tatą i bratem stanęliśmy przy ołtarzu, który znajdował się na dworze i zapaliliśmy 4 białe świeczki - każdy miał przydzieloną swoją świecę, a cała 'zabawa' polegała na tym, że czyja świeca zgaśnie jako pierwsza - ten umrze jako następny. Moja paliła się bardzo słabo, ale nie pamiętam czy zgasła. Byliśmy 'rodziną farmerską', więc mieliśmy ogromne pole zboża. Mój tata je podpalił, jakby na znak pamięci o babci. Całą rodziną siedzieliśmy na pagórku i obserwowaliśmy ten pożar. (Motyw trochę jak z 'Co gryzie Gilberta Grape'a ^^ ). Mój tata powiedział, że pomału musimy iść w górę, bo zaraz pożar dojdzie do nas. Spokojnie poszliśmy, wiedzieliśmy, że jesteśmy bezpieczni - tata dokładnie obliczył jak szybko pożar będzie się rozprzestrzeniał. Nagle usłyszałam straszny hałas. Spojrzałam w lewo i ujrzałam tysiące rozpędzonych koni. Były podobnej wielkości, większość była maści brązowej. Biegły w stronę tego zboża, ale nie wiem, czy paliły się w nim, czy udało im się ten pożar ominąć. Wszyscy się bardzo baliśmy, co chwilę kładliśmy się na ziemi, żeby konie nas nie zauważyły i nie staranowały. Kiedy ostatni raz spojrzałam na zboże, ognia prawie wcale nie było - jedynie czarny dym. Z czasem robiło się coraz ciszej, koni było coraz mniej, a nam udało się bezpiecznie dotrzeć do sąsiedniego miasta.

To chyba tyle ^^ z góry dziękuje za pomoc w zinterpretowaniu ;)