Skocz do zawartości

Rytuał Mandragory

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich forumowiczów, chciałam zapytać o rytuał mandragory czy istnieje taki rytuał a jeśli tak to jakie ma działanie? Szukałam na necie jakiś informacji ale nie znalazłam nic konkretnego (tylko informacje o samej mandragorze).

Z góry dziękuje za odpowiedź

pozdrawiam

Napisano

Pierwsze słyszę. A skąd pomysł, że taki rytuał istnieje? Prędzej chyba rytuał, którego składnikiem jest mandragora ale, że "rytuał mandragory", nawet nie wiem jak to określić.

Napisano

może w jakimś fanfiction do Harrego Pottera? :P

A tak serio - to skąd nazwa? ktoś Ci powiedział o tym? przeczytałaś?

Napisano

jest wiele mozliwości użycia mandragory, jednak najważniejsza wydaje się być operacja wyrwania jej z korzeniami.

jako że jest to silna energetycznie roślina, trzeba to zrobić odpowiednio, bo inaczej kuku.

Napisano

dzięki za odpowiedzi, o mandragorze i jej zastosowaniu czytałam jak szukałam jakiś informacji o tym rytuale, a jeśli chodzi o ten rytuał to ktoś najwyraźniej mnie "wkręcił" , no nic jak ktos naiwny to ponosi konsekwencje. A o tym rytuale to wiem że jego zadaniem była ingerencja w ludzkie emocje.

Napisano

Żeby ingerować w cudze emocje nie trzeba wykorzystywać koniecznie samej w sobie magii. Wystarczy do tego odpowiedni dobór słów, ich intonacji, zachowania ciała człowieka przy nich a czasem i wystarczy samo zachowanie bez wymawiania spółgłosek i głosek, a to wszystko niekiedy dla niektórych jest swego rodzaju magią, której brak jest potrzeby wykorzystania mandragory. W tym przypadku naiwność w mojej opinii nie przyniosła negatywnych efektów, choć z pewnej perspektywy nie tak do końca osoba jest naiwna skoro pyta się o opinię w tejże kwestii osób doświadczonych lub mogących mieć o sprawie jakikolwiek pogląd. :)

Napisano
może w jakimś fanfiction do Harrego Pottera? :P?

kiedys oglądałam którąś część Pottera, więc może faktycznie coś z tego jest:D

Napisano

A naj śmieszniejsze w tym wszystkim jest to że rytuał zadziałał... :D (a raczej pewnie ludzka podświadomość i czyjeś słowa), najważniejsze że podziałało a szkody żadnej ze stron nie narobiło ;) Pozdrawiam

Napisano

Zamiast Mi teraz mówić o tym, że zadziałał to lepiej opisz ten rytuał, z pomocą czego ma być wykonany i co ma robić? Poza tym skoro piszesz, że zadziałał to dlaczego w pierwszym poście pytasz się o jego istnienie? Widzę tu niekonsekwencję.

Napisano
Zamiast Mi teraz mówić o tym, że zadziałał to lepiej opisz ten rytuał, z pomocą czego ma być wykonany i co ma robić? Poza tym skoro piszesz, że zadziałał to dlaczego w pierwszym poście pytasz się o jego istnienie? Widzę tu niekonsekwencję.

Prawda jest taka że niema za bardzo co opisywać, było wysłane zdjęcie i ciągły kontakt przez mail... to wszystko. Puki co były to bardzo dobre rady i sugestie które pomogły... A pytałam czy istnieje taki rytuał ponieważ wydawało mi sie dziwne że osoba u której zamawiałam ryt. nie potrzebowała nic więcej tylko zdjęcie.