Skocz do zawartości

jak uchronić się przed koszmarami- Wasze rady

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, od jakiegoś tygodnia codziennie mam koszmary, z którymi nie mogę sobie poradzić, macie może jakieś sposoby???

Zawsze wieczorem palę sobie świeczkę, ale jak się wypali to się budzę. Dodam, że jestem całkowicie zdrowa:) mam dobre wyniki, a schorzenia z którymi borykam się od lat nie mają na to wpływu. Sądzę, że praca także nie wpływa na mnie jakoś stresująco. Próbowałam też przestawić łózko i inne cuda:) Każdy koszmar kończy się między 3 a 4 w nocy ale jak już się wyciszę to idę spać dalej, trochę jest mi przykro ponieważ często budzę krzykiem moich współlokatorów :zawstydzony: i jest mi straasznie głupio.

pozdrawiam zapraszam do udzielania rad a może nawet dyskusje ?

• 2 miesiące temu...
Napisano

Piszesz tylko o pracy, że źle na ciebie nie wpływa, a może jakaś sytuacja rodzinna, konflikty z ludźmi?

Podobno jak się człowiek za dużo naje przed snem, to koszmary się ujawniają :D ale to takie gadki...

Napisano

ja też palę świeczki do snu. i czasem budzę się po ich wypaleniu. ale bez jakiś krzyków ;) mnie kiedyś praca tak dawała w kość że budziłam się co 30-40min, zasypiałam i znów. dlatego zmieniłam pracę :] hm może coś w tym jest....? :)

Napisano

A ja unikam świeczek ponieważ mam przy nich bardzo zły nastrój. Na pewno praca ma na to istotny wpływ,ale na nasze samopoczucie składaja sie także inne czynniki.

• 2 miesiące temu...
Napisano

ja bym nie zapalała świeczki, bo bałabym się, że zaraz coś wyjdzie z cienia:O

najlepszym według mnie sposobem na koszmary jest świadomy sen, ale niestety trudno go osiągnąć, ostatnio miałam koszmar i nagle, gdy zaczęłam się chować przed tymi zmorami powróciła mi świadomość. wyszłam do nich i rzuciłam w jednego młotkiem, a potem zaczęłam uciekać i koniec snu. chociaż najlepiej dać się zabić.

Napisano

W sypialni Twoje łózko powinno być umiejscowione na południu lub południowym-wschodzie.Twoja głowa nie może być tyłem do okna lub drzwi, ani bezpośrednio skierowana do okna lub drzwi. Jeśli któreś z tych położeń jest zgodny, przestaw łózko tak, byś widział zarówno okno jak i drzwi. Po dwóch trzech dniach powinieneś odczuć ulgę:-)

Napisano

Jesli jestes zdrowa.....

Zamiast palenie swieczek jako samych rytualow i inych sztucznych metod bez wkladania w to energii (co samo nie pomoze bo to tylko poczatek metody) , po prostu przed snem pomodl sie i poczuj ochrone Boga. Popros go o pomoc i ochrone. Powiedz ze uniego szukasz schronienia.

Daj znac. Napisze potem wiecej