Skocz do zawartości

Prośba o interpretacje

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Astra_
Napisano

Dziś miałam bardzo rzeczywisty sen :) Już myślałam że ro real prawie :)

Byłam w sklepie w którym zawsze robię drobne zakupy tytoniowe i alkoholowe :) Był wieczór a chyba w sumie noc pora roku taka jak teraz śnieg i zimno.

Obsługiwał mnie mój ulubiony sprzedawca i nagle do sklepu wpadli pijani złodzieje było ich czterech z tym że nie byli razem. Dwóch wyciągało pieniądze z kasy a dwóch kradło piwa z zaplecza, a sprzedawca stał jak słup i nic nie robił tylko patrzył na kamery. No i ja przy drzwiach wyjściowych złapałam tych co kradli te piwa i kazałam im zostawić zgrzewki, trochę się z nimi pokłóciłam ale w efekcie zapłacili za to co wynieśli a ja od sprzedawcy dostałam prezent za odwagę i pomoc (też chyba coś alkoholowego), Z pozostałymi dwoma którzy wyciągali pieniądze z kasy nie wiem co się stało ale chyba po prostu wyszli a pieniądze zostawili. No a ja ze swoimi zakupami i prezentem poszłam do domu bardzo dumna z siebie że miałam tyle odwagi . Pamiętam tylko że jeden z tych złodziei powiedział do mnie że tego tak nie zostawi ale ja go wyśmiałam

Pozdrawiam

Napisano

Witam!

A gdzie buty?

Jestem zawiedziony!

Moim zdaniem twój sen dotyczy pracy dlaczego tak myślę a to przez ten symbol osoby stojacej po drugiej stronie lady. Sen ma takie przesłanie jakbyś postawiłaś się komuś w czyjejś obronie bo ta osobo całkowicie sobie z agresją słowna nie radzi nie potrafi się odgryść i odpłacić pięknym za nadobne. W zamian dostajesz uznanie ofiary ale również oprawców. Czasem warto komuś sie postawić tylko poto aby pokazać że nie damy sobie jeździc po plecach.

Pozdrawiam:

Sławomir

Gość Astra_
Napisano

Ty masz racje! Były buty! :) nie zawiodłam Cie jednak :)

Nie skojarzyłam tego. Jak zatrzymywałam tych złodziei to wziełam nogą zastawiłam wyjście żeby nie mogli przejść i pamiętam bucik :) jeden bordowy zimowy ciepły bardzo :) nie mam takiego :)

Ale to chyba nie ma znaczenia ?

Napisano

Nie do końca.

Blokownie wyjścia nogą to przedewszystkim symbol - determinacji w swoim działaniu czyli jest to wręcz atak na winowajce z twoojej strony.

Gość Astra_
Napisano

Hmmm tylko teraz pytanie o kogo chodzi ? Bo nie mam w pracy jeżeli to pracą można nazwać nikogo takiego. Może to dotyczyć jakiejś innej dziedziny życia ?

Napisano

Ja natomiast nie widzę tu nawiązań do życia zawodowego.

Sądzę iż ten sen przedstawia po prostu sytuację, w której być może ostatnio się znalazłaś, a mianowicie, byłaś świadkiem zdarzenia, może niesprawiedliwości jakiejś i po prostu zareagowałaś. Zwłaszcza, że spotkałaś się z brakiem reakcji ze strony osoby, której problem dotyczył (we śnie reprezentowanej przez niereagującego sprzedawcę).

Taki masz już charakter :) że jak widzisz niesprawiedliwość to musisz reagować, co nierzadko spotyka się z uznaniem. Masz wyczucie i częściej zdarza Ci się faktycznie wkraczać do akcji kiedy jest to mile widziane, niż np. niestosownie mieszać się w nieswoje sprawy.

Gość Astra_
Napisano

Ja tam mam w głowie dwie rzeczy :) a w sumie jedna to rzecz :) a druga to ktoś :) ale to też chyba nie ma związku

Nie wiem :) Nie wiem :)

Napisano

Astra, Twój sen to taka rozmazana śnieżka na zaszronionym oknie. Niby ją widzisz, ale tylko częściowo, ponieważ szyba jest skuta lodem. Nie możesz tłumaczyć snu dosłownie, bo musiałabyś być ' po drugiej stronie szyby' - znaleźć się w takiej sytuacji, jaką sen opisuje i względem własnej reakcji, ocenić Twój charakter.

Sen pokazuje miejsce w którym bywasz, sprzedawce, którego znasz, produkty, jakie często kupujesz... ;P

Zawiesza nad Tobą szyld z napisem: "Stanowcza kobieta"..

Ale czytać szyld, a wejść do środka i przekonać się jak jest naprawdę wewnątrz, to tak, jak oceniać tą śnieżkę zza szyby..

Napisano

Witam chciałbym dowiedzieć się co oznacza sen w którym wraz z moja mamą siedzimy w domu i w pewnym momencie czujemy wyraźny ucisk na brzuch (ja go czułem we śnie) po czym za chwile widziałem cień mojego niedawno zmarłego ojca który znajdował się przy drzwiach i machał nam jakby na pożegnanie....proszę o interpretacje..

Gość Astra_
Napisano

Drodzy Panowie i Pani. Chciała bym was poinformować że sen dotyczył przyszłości i się sprawdził :) tzn wasze interpretacje :)

Dziękuję :)

A do kolegi wyżej: załóż oddzielny wątek na swój sen :)

Napisano

A mogłabyś coś przybliżyć ftedy byśmy mieli jakieś odniesienie do symboliki bardzo cenne doświadczenie.

Gość Astra_
Napisano

Oczywiście Sławku ale wolała bym na PW :) to juz pisze :)