Skocz do zawartości

Zadawanie pytań przed snem

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,mam pytanie dotyczące zadawania pytań przed snem. Otóż zadałam kilka pytań przed snem i otrzymałam odpowiedź,ale każdej nocy zadawałam tylko jedno. Czy jednej nocy można zadać więcej pytań? I czy pytanie musi być zwięźle,prawidłowo ułożone czy wystarczy że sami będziemy wiedzieć o co chodzi. Bo na razie z ułożeniem pytań nie miałam problemu,ale teraz mam dylemat bo nie wiem za bardzo jak się spytać o uczucie drugiej osoby tzn. co będzie czuć do mnie za miesiąc i czy w ogóle ma sens nasza znajomość.

Dziękuję i Pozdrawiam

Wesołych Świąt :)

Napisano
Czy jednej nocy można zadać więcej pytań? I czy pytanie musi być zwięźle,prawidłowo ułożone czy wystarczy że sami będziemy wiedzieć o co chodzi

Sprawdź sama :) Nie możesz po prostu wypróbować jak to jest zadać kilka pytań i jakie będziesz miała efekty?

teraz mam dylemat bo nie wiem za bardzo jak się spytać o uczucie drugiej osoby tzn. co będzie czuć do mnie za miesiąc i czy w ogóle ma sens nasza znajomość.

Ale czy to na pewno jest dobra droga? Wydaje mi się, że dzięki snom możemy poznawać samych siebie i to raczej Ciebie samą mogą nakierować i dać Ci odpowiedź na to jak TY się powinnaś zachować, co TY do niego czujesz itp. Wydaje mi się natomiast, że szukanie w snach informacji typu "jak ktoś się będzie zachować za miesiąc" jest z góry skazane na niepowodzenie, bo rzeczywistośc się ciągle zmienia. To ja nie wiem jak ja się będę zachowywać na miesiąc. Jaką mogę mieć gwarancję, że moje sny w jakiś cudowny sposób oznajmią mi jak ktoś mnie potraktuje za miesiąc? Poza tym - samych siebie często nie znamy, to czemu akurat mielibyśmy z cudowną trafnością odczytać we śnie czyjeś uczucie? Chociaż owszem, czasem się zdarza :) Ale czasem. Nie warto moim zdaniem na tym polegać jak na czymś co na pewno się stanie. Równie dobrze możesz rzucić monetą w ramach wróżby.

Napisano (edytowane)

Tak LoonyM. ma rację,ja dodam od siebie ze swojego doświadczenia wiem że sny ,powiedziałbyum to nasz osobisty wewnętrzny psychoterapeuta ,który za pomocą symboli sennych ,ukazywanych nam w naszych marzeniach jak śnimy ,oczyszcza naszą psychikę czyli leczy nas całościowo ,najpierw sen dociera do podświadomej sfery Psychiki ,następnie jak już zrozumiemy przekaz zawarty w symbolice marzenia sennego,znaczy że jesteśmy uleczeni na tym poziomie ,i analogicznie ,czym głębiej wchodzimy w obszar psychiki -podświadomości ,tym wyższy poziom zrozumienia osiągamy (czyt. jesteśmy na Wyższym Pozimie Świadomości "Duchowej ") ,jeśli oczyściła się nasza podświadoma sfera naszej psychiki ,tym samym poznaliśmy lepiej samych siebie i jesteśmy gotowi by bezpiecznie wkroczyć w najgłębszą warstwę psychiki czyli "Nieświadomość Zbiorową "- Królestwo Archetypów (Bóg,Bogowie ,Boginie ,Anioły,Demony ,Szatan ,Diabeł ,itp .) ,natomiast symbolikę senną możemy spotykać w życiu codziennym ,oraz mamy nieraz cudowne wizje oraz mistyczne doznania czy stany uniesienia ,a wszystko są to doznania z najgłębszej warstwy naszej psychiki ,czyli nas samych " z Nieświadomości Indywidualnej a następnie Zbiorowej "

Ponieważ z wszystkimi ludźmi na Ziemi łączy nas psychiczna więź ,lecz nie wszyscy niestety są Świadomi Nieświadomości Zbiorowej ,czyli są Nieświadomi (Duchowo znaczy Psychicznie)

I z tąd doznania które przychodzą nieraz do głowy ,a my ich dokładnie nie rozumiemy "z kąd ? po co ? dlaczego ? .

I taka ważna rzecz nasunęła mi się na myśl/przyszła mi do głowy - Alkochol przyśpiesza nieświadomie ten proces - znaczy że jesteśmy go przeważnie Nieświadomi i tego co wydobywa się z głębi psychiki na powierzchnię Świadomości ,i mamy szybszy kontakt z Głebszą Nieświadomą sferą psychiki "Archetypami".

Podsumowaniem niech będą słowa Hermesa Trismegistosa "Jak na górze ,tak i na dole " lub sens słów Chrześcijańskiej modlitwy Ojcze nasz ... bądź wola twoja... jako w Niebie ,tak i niech będzie na Ziemi.

Edytowane przez Pit
Dopisałem ,bo coś wyszło z głębi mnie.